بنر هدر دسکتاپ

بیماران دیالیزی و اهمیت کنترل وزن و فشار خون!

بیماران دیالیزی و اهمیت کنترل وزن و فشار خون!
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/09/07 0 نظر

کنترل وزن و فشارخون برای بیماران دیالیزی از اهمیت بسیاری برخوردار است و عدم رعایت آنها باعث بروز عوارضی بر کلیه می شود. ما دراین مقاله به بررسی عوارض و راهنمایی های لازم برای کنترل وزن و فشارخون را ارائه می دهیم با ما همراه باشید...

ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو، قصد داریم و به دنبال آن هستیم تا شما را در محافظت از سلامتی و تندرستی خود یاری کرده و یا اگر خدای ناکرده دچار مشکل شدید، به کمک شما آمده و با ارائه خدمات خود، در مسیر بازیابی سلامتی در کنارتان باشیم. به همین منظور در این مقاله قصد داریم به یکی از موضوعات مهم دیگر بپردازیم که در آن، از اهمیت کنترل وزن و فشار خون برای بیماران دیالیزی با کمک دستگاه فشارسنج و ترازو وزن کشی دیجیتالی سخن خواهیم گفت و در این راستا راهنمایی‌های لازم را ارائه می‌دهیم؛ پس با ما باشید.

اهمیت کنترل وزن و فشارخون-01

بیشتربدانید: عوارض اضافه وزن و چاقی چیست؟

سلامتی، بزرگ‌ترین نعمت در زندگی!

در تمام طول دوران حضور انسان بر کره زمین، همیشه تمام انسان‌ها از ابتدای خلقت تا کنون، بر آن بوده‌اند که زندگی بهتر، راحت‌تر و شادتر داشته و بتوانند امکانات بیشتری را برای خود فراهم نمایند. شاید همۀ ما به عنوان انسان، هر روز مانند سایر موجودات تلاش می‌کنیم تا نیازهای روزانۀ خود را برطرف کرده و در نهایت آرام و شاد، شب به خواب رفته و فردا دوباره بیدار شده و زندگی را از سر بگیریم. اما در پیچ و خم زندگی و در گیر و دار دنیای پر سر و صدا و شلوغ امروزی، چقدر پیش آمده که نشسته و با خود فکر کنیم که چه نعماتی داریم که از کنار آن‌ها ساده عبور می‌کنیم؟!

شاید زیاد شنیده باشیم که بزرگ‌ترین نعمت در زندگی، سلامتی است و ما چون به بودن سلامتی عادت کرده‌ایم، تا زمانی که درگیر بیماری نشویم، از این نعمت بزرگ غافل شده و متوجۀ حضور ساده، ساکت ولی با ارزش آن نمی‌شویم!

تک به تک اعضاء و اندام‌های ما مانند اجزای یک سیستم مرتبط به هم، در حال انجام وظیفه بوده و بر یکدیگر و در نهایت بر احساس سلامتی و راحتی ما تأثیرگذار هستند. قلب، کبد، ریه، کلیه، خون و بسیاری از اندام‌ها و اعضای مختلف بدن ما، به هم ارتباط داشته و به صورت یک سیستم متصل و یکپارچه به صورت شبانه‌روزی کار می‌کنند. اگر هر کدام از این اجزاء دچار نقص و ضعف در عملکرد شوند، آن وقت به تکاپو افتاده و به دنبال چاره و راه حل برای جبران آن مشکل خواهیم بود. اما از قدیم گفته‌اند؛ پیشگیری بهتر و صد البته راحت‌تر از درمان است.

دیالیز چیست و چه هنگام انجام می‌شود؟

وظیفه کلیه‌ها در بدن، حذف مواد زائد و سموم ایجاد شده در بدن و در خون است که در اثر متابولیسم و سوخت و ساز انجام شده در بدن و در اندام‌های مختلف تولید شده و وارد خون گردیده است. اگر کلیه به هر دلیلی دچار نارسایی و ضعف در عملکرد شود و قادر نباشد تا وظیفۀ خود را به خوبی انجام داده و مواد زائد و سموم را از بدن دفع نماید، در آن صورت ممکن است نیاز باشد تا این کار بسته به شرایط فرد، به شکل موقت و یا گاهاً طولانی مدت و دائم، به وسیلۀ دستگاه دیالیز انجام شود. به وسیلۀ دیالیز و با کمک دستگاه دیالیز، تعادل بین مایعات و الکترولیت‌ها در بدن حفظ می‌شود.

دیالیز از دهه 1940 میلادی رواج یافته است و زمانی که کلیه 85 تا 90 درصد از عملکرد خود را از دست می‌دهد و GFR بیمار (تست سنجش و ارزیابی عملکرد کلیه) ، کمتر از 15 باشد، انجام دیالیز توصیه می‌شود. البته باید بدانید که دیالیز انواع مختلف دارد که بسته به نظر و تشخیص پزشک، 2 تا 3 بار در هفته انجام می‌شود.

دیالیز چیست-02

بیشتربدانید: تأثیر استرس و اضطراب بر سلامتی قلب چیست؟

دیالیز چه می‌کند و چرا از دیالیز استفاده می‌شود؟

هنگامی که کلیه‌ها قادر به انجام درست و دقیق عملکرد خود نباشند و با تجمع مواد زائد در بدن روبرو شویم و تعادل مایعات و الکترولیت‌ها در بدن به هم بخورد، دیالیز می‌تواند به دفع مواد زائد و برقراری تعادل بین مایعات و الکترولیت‌های بدن کمک کند. حذف مواد زائد، نمک و آب اضافی برای جلوگیری از تجمع آن‌ها در بدن، حفظ سطح ایمن برخی از مواد شیمیایی در خون؛ مانند پتاسیم، سدیم و بی‌کربنات و همچنین کمک به کنترل فشار خون، همه از جملۀ وظایف کلیه است که به وسیلۀ دیالیز جبران می‌گردد.

عملکرد صحیح کلیه‌ها از تجمع آب اضافی، مواد زائد و سایر ناخالصی‌ها در بدن جلوگیری می‌کند. آن‌ها همچنین به کنترل فشار خون و تنظیم سطوح عناصر شیمیایی در خون کمک می‌کنند؛ عناصری مانند سدیم و پتاسیم که در تنظیم فشار خون نقش اساسی دارند. کلیه‌ها حتی نوعی ویتامین D را فعال می‌کنند که جذب کلسیم را بهبود می‌بخشد. در نتیجه با بروز اختلال در کار کلیه‌ها، بسیاری از مکانیسم‌های بدن دچار مشکل و اختلال می‌گردد.

وقتی کلیه‌های شما به دلیل بیماری یا آسیب نتوانند این وظایف را انجام دهند، دیالیز می‌تواند به عملکرد طبیعی بدن تا حد امکان کمک کند. بدون دیالیز، نمک‌ها و سایر مواد زائد در خون جمع شده، بدن را مسموم کرده و به سایر اندام‌ها آسیب می‌رسانند. با این حال، دیالیز درمانی برای بیماری کلیوی یا سایر مشکلاتی که بر کلیه‌ها تأثیر می‌گذارند نیست؛ ممکن است برای رفع این مسائل به درمان‌های مختلفی نیاز باشد.

تاثزرات اضافه وزن و چاقی بر کلیه-03

بیشتربدانید: چرا ناگهان فشار خون بالا می‌رود؟

تأثیرات اضافه وزن و چاقی بر کلیه

این روزها چاقی به یک اپیدمی جهانی تبدیل شده است و پیش‌بینی می‌شود که شیوع آن در دهه آینده 40 درصد افزایش یابد. این افزایش میزان چاقی و اضافه وزن پیامدهایی خطرناکی از جمله؛ خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و همچنین تأثیرات منفی برای بیماری مزمن کلیوی (CKD) دارد. شاخص توده بدنی بالا یکی از جدی‌ترین عوامل خطر برای CKD است.

در افراد مبتلا به چاقی، یک هایپرفیلتراسیون جبرانی برای پاسخگویی به تشدید نیازهای متابولیکی ناشی از افزایش وزن بدن اتفاق می‌افتد. افزایش فشار داخل گلومرولی (فشار داخل رگ‌های خونی کوچک کلیه) می‌تواند به کلیه‌ها آسیب برساند و خطر ابتلا به را در دراز مدت افزایش دهد. میزان بروز گلومرولوپاتی (التهاب گلومرول‌ها یا رگ‌های خونی کلیه) مرتبط با چاقی در سال‌های اخیر 10 برابر شده است. همچنین نشان داده شده است که چاقی یک عامل خطر برای نفرولیتیازیس و تعدادی از بدخیمی‌ها از جمله سرطان کلیه است.

از سوی دیگر، اضافه وزن خطر ابتلا به دو بیماری جدی دیابت و فشار خون را افزایش می‌دهد. این دو بیماری هر دو تأثیرات سوء و جدی بر کلیه‌ها دارند. در شرایطی که با وجود اضافه وزن، کلیه‌ها مجبور باشند سخت‌تر کار کنند تا سموم و مواد زائد بیشتر را از بدن دفع کنند، ابتلا به این دو بیماری برای کلیه‌ها مرگ‌آور خواهد بود.

بنابراین پرواضح است که ابتلا به چاقی و اضافه وزن تا چه اندازه می‌تواند بر کلیه‌ها فشار وارد آورده و عملکرد کلیه را دچار اختلال گرداند. بیماری‌هایی که در بالا نام برده شد و در صورت وجود اضافه وزن ایجاد یا تشدید می‌شوند، باعث بروز نقص در کار کلیه شده و احتمال مواجهه با دیالیز را افزایش می‌دهند. به همین دلیل لزوم کنترل وزن و جلوگیری از بروز چاقی از موضوعات بسیار مهم است که باید بدان توجه کرد.

فشار خون و عوارض آن بر کلیه -04

بیشتربدانید: از کجا ترازو وزن کشی بخریم و چرا در هر خانه ای نیاز است؟

فشار خون و عوارض آن بر کلیه

رگ‌های خونی یا شریان‌ها، خون را از قلب به سایر قسمت‌های بدن می‌برند و برای حرکت خون در رگ‌ها نیاز به این فشار است که می‌بایست متعادل باشد. فشار خون به طور معمول در طول روز افزایش و کاهش می‌یابد، اما اگر برای مدت طولانی بالا بماند، می‌تواند به قلب و سایر اعضاء مانند کلیه آسیب برساند و باعث بروز مشکلات سلامتی شود. فشار خون بالا، فشار خونی است که بالاتر از حد طبیعی باشد.

فشار خون بالا، دومین عامل اصلی نارسایی کلیه است و می‌تواند در مدت زمان نسبتاً کوتاهی به عملکرد کلیه آسیب برساند. حتی اشکال خفیف فشار خون بالا می‌توانند طی چندین سال به کلیه‌ها آسیب برسانند. کلیه‌های سالم هر دقیقه نیم فنجان خون را فیلتر نموده و مواد زائد و آب اضافی را برای تولید ادرار جذب می‌کنند. ادرار از هر کلیه از طریق یک جفت لوله نازک به نام حالب، به مثانه منتقل می‌شود و مثانه ادرار را ذخیره می‌کند. کلیه‌ها، حالب‌ها و مثانه بخشی از سیستم مجاری ادراری هستند.

فشار خون بالا می‌تواند رگ‌های خونی را منقبض و باریک کند که در نهایت باعث آسیب به رگ‌ها و تضعیف آن‌ها در سراسر بدن از جمله در کلیه‌ها می‌گردد. باریک شدن رگ‌ها باعث کاهش جریان خون می‌شود و در نتیجه، از یک سو اکسیژن‌رسانی به بافت را مختل کرده و از سوی دیگر، فشار وارد آمده بر آن را افزایش می‌دهد.

اگر رگ‌های خونی کلیه‌های شما آسیب دیده باشد، ممکن است دیگر به درستی کار نکنند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، کلیه‌ها قادر به حذف تمام مواد زائد و مایعات اضافی از بدن نیستند. مایع اضافی در رگ‌های خونی می‌تواند فشار خون فرد را حتی بیشتر از قبل افزایش داده و چرخۀ خطرناکی ایجاد کند و با ایجاد آسیب بیشتر، منجر به بروز نارسایی کلیه گردد.

راهکار رهایی از مشکل جدی کلیه!-05

بیشتربدانید: از کجا بفهمیم که فشار خون بالا و غلظت خون داریم؟

راهکار رهایی از مشکل جدی کلیه!

با تمام توضیحاتی که در مورد کلیه، نحوۀ عملکرد آن و تأثیرات چاقی و اضافه وزن و همچنین فشار خون بر کلیه و عملکرد آن و ایجاد نارسایی کلیه گفتیم، اینجا اهمیت کنترل وزن و فشار خون و توجه ویژه به سلامت کلیه‌ها و کاهش ریسک و خطر چاقی و فشار خون بر کلیه روشن شده است. به همین خاطر، افرادی که قصد دارند از کلیه خود محافظت کنند، می‌بایست برای حفظ شاخص توده بدنی خود و کنترل وزن مناسب، از ترازو دیجیتال برای اندازه‌گیری وزن خود و از دستگاه فشارسنج برای اندازه‌گیری فشار خون خود و کنترل آن استفاده کنند.

به همین دلیل، ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو، با ارائه بهترین، باکیفیت‌ترین و کاربردی‌ترین انواع ترازوی دیجیتال و دستگاه فشارسنج به شما کمک می‌کنیم تا بتوانید از بروز مشکلات جدی جلوگیری کرده و به راحتی وزن و فشار خون خود را کنترل نمایید. شما می‌توانید با مراجعه به فروشگاه آنلاین توانی نو و یا با تماس و مشورت با کارشناسان ما، برای تهیه ترازو دیجیتال، دستگاه فشارسنج و سایر تجهیزات پزشکی اقدام کنید.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp