از کجا بفهمیم که فشار خون بالا و غلظت خون داریم؟

از کجا بفهمیم که فشار خون بالا و غلظت خون داریم؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/05/06 0 نظر

بیماری فشارخون و غلظت خون بالا براثر عواملی به صورت ناگهانی در افراد ظاهر می شود و عواقب آن سلامت افراد را به خطر می اندازد، بنابراین این بیماری باید توسط دستگاه فشارخون کنترل شود. در این مقاله به توضیح عوامل و عواقب آن پرداخته ایم با ما همراه باشید...

فشار خون چیست؟

قلب خون را با فشار از طریق رگ‌ها به اندام‌های گوناگون بدن ارسال می‌کند. این پمپاژ منجر به وارد شدن نیرویی به دیواره رگ‌ها می‌شود. به این فشار، فشار خون گفته می‌شود که با دستگاه فشار سنج، قابل اندازه گیری است. عوامل بسیاری می‌توانند میزان این فشار را از حد نرمال خود بیشتر یا کمتر کنند که تغییر فشار خون می‌تواند مشکلاتی را برای بدن به وجود آورد.

فشارخون چیست؟01

بیشتر بدانید: هر آنچه که باید قبل از خرید در مورد مزایا و معایب دستگاه فشارسنج دیجیتالی و عقربه ای بدانید!2021

محدوده‌ فشار خون نرمال

میزان فشار خون با اندازه گیری فشار خون سیستولیک و دیاستولیک با دستگاه فشار سنج تعیین می‌شود. عدد بالا، نشان دهنده‌ نیرویی است که قلب شما در هر ضربان بر دیواره رگ‌ها وارد می‌کند و عدد پایین نیرویی را که قلب شما بین دیواره رگ‌های شما اعمال می‌کند، اندازه گیری می‌نماید. عدد فشار خون در چهار دسته طبقه بندی می‌شود. جدول زیر، این اعداد و دسته بندی‌ها را نمایش می‌دهد.

عدد بالا (سیستولیک)

به میلی متر جیوه

و/یا

عدد پایین (دیاستولیک)

به میلی متر جیوه

نتیجه

اقدام موردنیاز

کمتر از 120

و

کمتر از 80

فشار خون نرمال

سبک زندگی فعلی خود را حفظ کرده یا سبک زندگی سلامتی اتخاذ کنید.

120-129

و

کمتر از 80

فشار خون بالا (مرزی)

سبک زندگی فعلی خود را حفظ کرده یا سبک زندگی سلامتی اتخاذ کنید.

130-139

یا

80-89

فشار خون بالای مرحله 1

سبک زندگی سلامت در پیش بگیرید. با پزشک خود صحبت کنید تا برای شما دارو تجویز کند.

140 یا بیشتر

یا

90 یا بیشتر

فشار خون بالای مرحله 2 (هایپرتنشن)

سبک زندگی سلامت در پیش بگیرید. با پزشک خود صحبت کنید تا برای شما دارو تجویز کند.

این دسته بندی و اعداد مشاهده شده بر روی دستگاه فشار خون، ممکن است برای کودکان و نوجوانان کمتر باشد. برای افراد بالای 65 سال، حد بالا می‌تواند 13/80 باشد.

فشار خون بالا چیست؟

در شرایطی که فشار واردشده بر دیواره رگ‌ها از حد طبیعی بیشتر شود، به آن فشار خون بالا گفته می‌شود که می‌تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد. شما ممکن است سال‌ها دچار فشار خون بالا باشید و هیچ علائمی نداشته باشید. فشار خون بالای کنترل نشده می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات جدی مانند جمله قلبی و سکته را افزایش دهد. بهترین وضعیت در چنین شرایطی این است که با سنجش آن توسط دستگاه فشار خون متوجه این مشکل شده و با کمک پزشک خود آن را کنترل کنید.

علائم فشار خون بالا

با اینکه فشار خون بالا عمدتا علائمی ندارد، در برخی افراد ممکن است ایجاد علائمی چون سردرد، تنفس کوتاه و یا خون ریزی بینی شوند. اما این علائم به طور ویژه نشانه‌ این بیماری نیستند و ممکن است تا وقتی که بیماری شدت نگرفته ظاهر نشوند. فشار خون بالا با استفاده از دستگاه فشار خون مشخص می‌شود.

علائم فشارخون بالا

بیشتر بدانید: تاثیر فشار خون بر مغز و سایر اندام‌ها چگونه است؟

علت افزایش فشار خون

اصولا دو نوع مشکل فشار خون بالا وجود دارد. فشار خون بالای اولیه که بدون علت خاصی برای بزرگسالان به تدریج در چند سال ایجاد می‌شود. فشار خون بالای ثانویه تحت شرایطی رخ داده و معمولا شدیدتر از نوع اولیه هستند. این نوع بیماری به طور ناگهانی و در پس بیماری یا مصرف دارو ایجاد می‌شوند. این شرایط می‌توانند شامل این موارد باشند:

1. آپنه انسدادی خواب

2. بیماری کلیه

3. تومورهای غده فوق کلیه

4. مشکلات تیروئید

5. نقص‌های خاصی در عروق  که به صورت مادرزادی با آن متولد شده‌اید.

6. مصرف داروهای خاص مانند قرص‌های جلوگیری از بارداری، داروهای ضد سرماخوردگی، داروهای ضد احتقان، مسکن‌های بدون نسخه و برخی داروهای تجویز شده

7. مواد مخدر غیرقانونی، مانند کوکائین و آمفتامین

علاوه بر این موارد، فاکتورهایی نیز وجود دارند که می‌توانند خطر ابتلا به فشار خون بالا شده یا شدت گرفتن آن را نیز افزایش دهند. عواملی چون سن، نژاد، پیشینه‌ خانوادگی، اضافه وزن و چاقی، عدم فعالیت فیزیکی، مصرف سیگار، مصرف نمک (سیدم) بالا در رژیم غذایی، مصرف پتاسیم کم در رژیم غذایی، مصرف زیاد الکل، استرس، مشکلات عروقی، بارداری (در برخی موارد).

عواقب فشار خون بالا

فشار بالای خون می‌تواند به رگ‌های خونی و اندام‌ها آسیب وارد کند. و در شرایط وخیم‌تر منجر به مشکلاتی چون حمله یا سکته قلبی، آئوریسم (ایجاد تغییرات در دیواره رگ‌ها) ، نارسایی قلبی، تضعیف یا باریک شدن رگ‌های خونی در کلیه، ضخیم، نازک یا پاره شدن رگ‌های چشم، سندروم متابولیک، اختلال حواس و حافظه و زوال عقل شود.

پیشگیری و درمان فشار خون

اولین و مهم‌ترین اقدام در مورد فشار خون، آگاهی از آن است. درصورتی که پیشینه‌ خانوادگی در این زمینه دارید یا در مراجعات به پزشک احتمال ابتلا به فشار خون تشخیص داده شده است، بهترین اقدام برای شما سنجش مداوم میزان فشار خونتان است. بهتر است یک دستگاه فشار سنج خون در منزل داشته باشید و به طور مداوم میزان آن را اندازه گیری کنید. این کار خصوصا برای افرادی که ابتلا به پرفشاری خون در آن‌ها تشخیص داده شده و دارو مصرف می‌کنند، امری حیاتی است. برای خرید دستگاه فشار خون می‌توانید به «فروشگاه آنلاین توانی نو» مراجعه نمایید.

در قدم دوم باید سبک زندگی سلامت را در پیش بگیرید. غذاهای سالم مانند ماهی و سبزیجات استفاده کنید. از مصرف غذاهای آماده و شور پرهیز نمایید و به طور منظم ورزش کنید. سیگار و الکل را کنار بگذارید و درصورتی که پزشک برایتان دارو تجویز کرده، حتما آن‌ها را در زمان مقرر مصرف کنید.

پیشگیری فشار خون03

بیشتر بدانید: تاثیر فشار خون در جوانان و سالمندان چگونه است؟

غلظت خون چیست؟

غلظت خون به معنی تعداد گلبول‌های قرمز خون است. میزان هموگلوبین خون در زنان بین 12 تا 16 و در مردان 14 تا 18 است. در شرایطی که تعداد این گلبول‌ها از تعداد نرمال بیشتر شوند، خون غلیظ می‌شود. افزایش غلظت خون، حرکت خون در رگ‌ها را با دشواری مواجه می‌کند. در شرایط حادتر این غلظت خون می‌تواند منجر به لخته شدن خون شود.

ابتلا به غلظت خون با آزمایش خون مشخص می‌شود و عمدتا دو علت دارد:

1. علت اول رفتار غیر عادی سلول‌های مغز استخوان است که بی دلیل اقدام به تولید بیش از حد سلول‌های خونی می‌کند؛ به این شرایط پلیستمی‌ گفته می‌شود.

2. علت دوم کمبود اکسیژن است. درصورتی که اکسیژن کافی به بافت‌ها نرسد، بدن هورمون اریتروپویتین ترشح می‌کند تا به سلول‌های مغز استخوان پیام رسانی کنند و درخواست تولید بیشتر سلول‌های خونی کنند. افرادی که به دلایل مختلف دچار کمبود اکسیژن هستند ممکن است مبتلا به غلظت خون شوند.

دلایل دیگری نیز می‌تواند منجر به افزایش غلظت خون شود. از جمله این موارد مصرف دخانیات، مشکلات قلبی، ریوی، مسمومیت با منوکسید کربن و مشکلات خونی هستند.

غلظت خون چیست04

بیشتر بدانید: تفاوت فشارسنج‌های دیجیتال امرن (OMRON) مدل  M3، M2 و M6

علائم غلظت خون

از آنجا که خون در سرتاسر بدن ما جاری است، مشکلات آن می‌تواند بر روی اندام‌های بدن تاثیر بگذارد. غلظت خون نیز می‌تواند علائم گوناگونی در بدن از خود نشان دهد. از جمله این علائم می‌توان به ایجاد درد، تورم، تغییر رنگ به قرمز یا آبی و افزایش دما در دست یا پا، مشکلات تنفسی، احساس سرگیجه، درد قفسه سینه و بازو، تعریق، مشکلات بینایی یا گفتاری، احساس ضعف عمومی، حالت تهوع، درد شکمی پس از غذا خوردن اشاره کرد.

تشخیص ابتلا به غلظت خون با آزمایش خون امکان پذیر است و درصورت ابتلا باید زیر نظر پزشک دارو مصرف نمایید و رژیم غذایی خود را متناسب با نیاز بیماری خود تنظیم کنید. از آنجایی که غلظت خون می‌تواند منجر به افزایش فشار خون شود، همراهی این عوامل با فشار خون بالا می‌تواند نشانه‌ غلظت خون باشد؛ به همین دلیل سنجش مداوم میزان فشار خون می‌تواند برای مبتلایان به این بیماری ضروری باشد.

نتیجه گیری و جمع بندی

فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو ارائه دهنده‌ انواع دستگاه فشار خون است و شما می‌توانید با مراجعه به فروشگاه آنلاین ما، از میان دستگاه‌های گوناگون ساخته شده توسط شرکت‌های نام آشنای حوزه‌ تجهیزات پزشکی، از قیمت دستگاه فشار خون مورد نظر خود اطلاع یافته و اقدام به خرید نمایید.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 3

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp