چرا ناگهان فشار خون بالا می‌رود؟

چرا ناگهان فشار خون بالا می‌رود؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/07/05 0 نظر

فشارخون بالا یک بیماری شایع است که دلایل زیادی باعث می شود تا به صورت ناگهانی در فرد رخ دهد و مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی ایجاد نماید. جهت کنترل  و راه های پیشگیری از این بیماری در ادامه ما همراه باشید...

محققان انگلیسی بر اساس مطالعات خود یکی از روش‌های مفید در کنترل میزان فشار خون را مانیتورینگ آن توسط دستگاه فشار خون در خانه برای افراد مسن و یا کسانی می‌دانند که به دلایلی به پرفشاری خون مبتلا هستند تا نتایج آن را با پزشک خود در میان بگذارند و از داروها و اقدامات درمانی مناسب، بهره‌مند شوند.

فشارخون بالاچیست-01

بیشتربدانید: از کجا بفهمیم که فشار خون بالا و غلظت خون داریم؟

فشار خون بالا یا پرفشاری خون چیست؟

فشار خون بالا به عنوان بیماری قاتل خاموش شناخته می‌شود که اهمیت آن در میان عموم مردم، هنوز به درستی درک نشده است و امروزه افراد بسیار زیادی را در سراسر دنیا مبتلا نموده است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، حدود 1.13 میلیارد نفر در سراسر جهان، دچار فشار خون بالا هستند که دو سوم آن به کشورهای فقیر و کم درآمد اختصاص دارد. اهمیت این موضوع سبب شده تا روزی را به نام روز جهانی فشار خون نام‌گذاری کنند. این بیماری در 95 درصد موارد، علت مشخصی ندارد و بیشتر به دلیل عوامل وراثتی و محیطی، سبک زندگی غلط، افزایش سن و غیره رخ می‌دهد. از این رو، اغلب پزشکان، اندازه‌گیری فشار خون را به عنوان بخش منظم ویزیت یا معاینات خود لحاظ می‌کنند.

فشار خون نیرویی است که گردش خون بر دیوارۀ عروق خونی وارد می‌کند تا خون در سراسر رگها و بدن به جریان افتد. افزایش این نیرو و ثابت ماندن آن، مشکلات سلامتی مانند بیماری‌های قلبی به همراه داشته باشد.

برای یک فرد سالم، فشار خون باید در محدوده نرمال قرار داشته باشد. اطلاع از وضعیت میزان فشار وارده بر رگها، توسط دو عدد نمایش داده شده بر روی دستگاه فشار خون قابل اندازه‌گیری است: فشار خون سیستولیک (عدد بالا در سنجش فشار خون) که ناشی از انقباض قلب و پمپاژ خون است و دیاستولیک (عدد پایین در سنجش فشار خون) که نشان دهندۀ حداقل فشاری است که به هنگام آرام شدن قلب به دیواره شریان‌ها وارد می‌شود.

هر دو این اعداد برای آگاهی از وضعیت سلامت قلب اهمیت دارند. فشار خون یک فرد بالغ سالم بین 90/60 تا 120/80 میلی متر جیوه باشد که به آن فشار خون طبیعی گفته می‌شود.

خطرات افزایش فشار خون چیست؟

هر چه خون در قلب پیشتر پمپ شود و عروق خونی باریک‌تر شوند، فشار خون بالا رفته و در نتیجه اعداد بالا و پایین از محدوده نرمال تجاوز می‌کند که بیانگر سخت کار کردن قلب و علامت هشدار احتمال بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است.

فشار خون بالا اگر علت زمینه‌ای خاص نداشته و به تدریج در طول سالیان و احتمالاً به دلیل عوامل وراثتی، رژیم غذایی نامناسب و استرس رخ ‌دهد، به آن فشار خون اولیه گفته می‌شود. این نوع فشار خون، ممکن است تا سال‌ها، علائم قابل مشاهده‌ای نداشته باشد و در نتیجه بیمار هیچ گونه اقدام درمانی در راستای رفع این مشکل انجام نمی‌دهد.

اما نوع دیگری از فشار خون بالا که به آن فشار خون ثانویه یا فشار خون ناگهانی نیز گفته می‌شود، ناشی از عوامل دیگر مانند بیماری‌ها، مصرف داروهای گوناگون یا وضعیت‌های پزشکی دیگر است. در این نوع، فشار بیشتری به قلب و رگ‌های خونی وارد کرده و در نتیجه به تصلب شرایین یا سخت شدن شریان‌ها، سکته مغزی، نارسایی قلبی و بیماری کلیه منجر می‌شود.

در حالی که افزایش ناگهانی خون برای یک بار،  نگران کننده نیست، اما اگر به طور منظم اتفاق بیفتد منجر به مشکلات بزرگ‌تر می‌شود و بنابراین لازم است به صور مرتب کنترل و اندازه‌گیری شود

بر اساس توصیه انجمن قلب آمریکا (AHA) و سازمان‌های سلامت دیگر، هر فرد لازم است یک دستگاه فشار خون خانگی، در منزل داشته باشد تا بتواند با اطلاع از وضعیت خود، از بروز خطرات جدی جلوگیری شود.

ما در «فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو»، با دارا بودن انواع دستگاه فشار خون دیجیتالی بازویی، دیجیتالی مچی، عقربه‌ای و جیوه‌ای در برندهای معتبر مانند پیورر، امسیگ، زنیت مد، زیکلاس مد و امرن به شما کمک می‌کنیم تا بدون نیاز به مراکز پزشکی در وضعیت پرخطر کرونایی،  وضعیت سلامت خود را رصد نمایید.

خطرات افزایش فشارخون-02

بیشتربدانید: هر آنچه که باید قبل از خرید در مورد مزایا و معایب دستگاه فشارسنج دیجیتالی و عقربه ای بدانید!2021

چه دلایلی باعث بالا رفتن ناگهانی فشار خون می‌شود؟

افزایش ناگهانی فشار خون، می‎تواند دلایل مختلفی داشته باشد:

  • استرس: استرس و اضطراب می‌تواند به طور موقت فشار خون را افزایش دهد. استرس بیش از حد می‌تواند بر سیستم قلبی و عروقی ما تأثیر گذاشته و ممکن است منجر به مشکلات دائمی فشار خون گردد.
  • سندرم روپوش سفید: حالتی که در نتیجه رویارویی با پزشک و در محیط پزشکی و بیمارستانی رخ می‌هد و در بقیه مکان‌ها مانند خانه، فشار خون طبیعی است. اگرچه این نوع، جدی تلقی نمی‌شود اما برخی پزشکان معتقدند، سندرم روپوش سفید ممکن است به فشار خون عمومی تبدیل شده و حملات قلبی در پی داشته باشد.
  • مصرف دارو: داروهای تجویزی و داروهای بدون نسخه، هر دو می‌توانند بر افزایش فشار خون تأثیرگذار باشند.
  • بارداری: گاهی مواقع علت بالا رفتن ناگهانی فشار خون، بارداری است. فشار خون بالا ناشی از زایمان باید پس از شش هفته به سطح عادی برگردد.
  • کم تحرکی: افراد غیر فعال، ضربان قلب بالاتری دارند؛ هر چه ضربان قلب بیشتر باشد، قلب با هر انقباض، سخت‌تر کار می‌کند و نیروی وارد بر عروق زیادتر می‌شود. کم تحرکی، همچنین خطر اضافه وزن را افزایش می‌دهد.
  • مشکلات تیروئید: این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که بدن بیش از حد و یا خیلی کم هورمون‌های تیروئید تولید می‌کند که منجر به فشار خون بالا می‌شود.
  • نژاد: افراد سفید پوست و نژادهای هندی و اروپایی بیشتر دچار افزایش فشار خون می‌شوند.
  • سابقه خانوادگی
  • برخی بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های کلیوی، دیابت، آپنه خواب و کلسترول بالا نیز ممکن است خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.
  • مصرف بیش از حد الکل
  • مصرف زیاد نمک یا حساسیت به نمک

دلایل فشارخون ناگهانی-03

بیشتربدانید: تاثیر فشار خون بر مغز و سایر اندام‌ها چگونه است؟

راه‌های پیشگیری از فشار خون​​​​​

با توجه به آنچه گفته شد، بهترین راه برای محافظت و پیشگیری از فشار خون بالای ناگهانی، توجه به عوامل و زمینه‌های گوناگون و انجام اقدامات درمانی مناسب است.

  • روش‌های مقابله با استرس و اضطراب، تأثیرگذارترین روش در کاهش فشار خون است. استرس مزمن باعث ترشح هورمون‌های آدرنالین و کورتیزول شده و بدن ما را در یک حالت جنگ یا گریز قرار می‌دهد و این به معنی ضربان قلب سریع‌تر و انقباض عروق خونی است.
  • مطالعات متعدد نشان می‌دهد که چگونه کاهش استرس، می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند. در اینجا دو راهکار مبتنی بر شواهد وجود دارد:
  1. گوش دادن به موسیقی آرامش بخش
  2. کار کمتر
  • کاهش وزن نیز در افراد دارای اضافه وزن، تفاوت بسیاری در سلامت قلب ایجاد می‌کند. کم شدن وزن به رگ‌های خونی شما کمک می‌کند تا وطایف خود را بهتر انجام داده و پمپ خون را برای بطن چپ قلب آسان‌تر کنند.
  • خواب شبانه خوب و کافی، نکته دیگری است که در درمان پرفشاری خون تأثیر دارد. مانند ضربان قلب و تعداد تنفس، فشار خون نیز هنگام خواب کاهش می‌یابد و اگر به اندازه کافی نخوابیم و یا خواب ما از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشد، فشار خون ما برای مدت طولانی بالا می‌ماند. همچنین کم خوابی بر توانایی بدن در کنترل هورمون‌های استرس نیز تأثیرگذار است.
  • تغذیه سالم، نقش مهمی در کنترل فشار خون بالا دارد. بسیاری افراد رژیم غذایی دش (DASH) را به عنوان بهترین رژیم غذایی در مدیریت و کاهش فشار خون مناسب می‌دانند. اما آنچه لازم است از آن دوری کنیم، غذاهای چرب و اشباع شده، غذاهای فرآوری شده، قندها، نمک‌ها و کربوهیدرات‌ها هستند.
  • تمرین منظم و ورزش، اثرات چشمگیری در کاهش وزن دارد و فشار خون را 4 تا 9 درجه کاهش می‌دهد. به یاد داشته باشیم که ورزش کردن، فقط باشگاه رفتن نیست بلکه می‌تواند باغبانی، شستن ماشین و انجام کارهای خانه باشد؛ اما فعالیت‌های هوازی مانند پیاده‌روی، رقص، دویدن، دوچرخه سواری و شنا برای قلب بهترین هستند.

راه های پشگیری از فشارخون-04

بیشتربدانید: تاثیر فشار خون در جوانان و سالمندان چگونه است؟

چرا به سنجش فشار خون نیاز داریم؟

سبک زندگی امروز، احتمال اینکه همه ما با یک یا تعدادی از این موارد مواجه شویم را افزایش داده و از این رو اهمیت تست‌های خانگی سنجش فشار خون، به عنوان مرجعی مطمئن جهت آگاهی از ابتلا به پرفشاری خون را دو چندان کرده است.

SMBP یا نظارت فردی بر فشار خون، به این معنی است که شما مرتباً از دستگاه فشار خون شخصی به شکلی آسان و بی‌خطر و دور از مطب پزشک یا بیمارستان - معمولاً در خانه - استفاده می‌کنید. شواهد نشان می‌دهد که افراد مبتلا به فشار خون بالا در صورت استفاده از SMBP همراه با حمایت پزشک و یا یک تیم مراقبت سلامت، می‌توانند فشار خون خود را کاهش داده و به تداوم سلامت خود کمک کنند.

ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو، علاوه برارائه طیف وسیعی از دستگاه‌های فشار خون با قیمت مناسب و گارانتی معتبر، این امکان را برای شما فراهم کرده‌ایم تا به راحتی و با اطمینان، بتوانید یک دستگاه فشارسنج مناسب خریداری کرده و فشار خود را به طور منظم انداره‌گیری کنید. مهم نیست چه سن و سالی دارید؛ در هر زمان باید برای اطلاع از وضعیت سلامت قلب خود و اطرافیان‌تان، سنجش فشار خون را با جدیت دنبال کنید و در صورت افزایش آن به صورت ناگهانی و یا ممتد، با مراجعه به پزشک متخصص، تغییر سبک زندگی، برنامه‌ریزی مناسب و توجه به دستورالعمل‌های سلامتی، از خودتان در برابر خطرات بیماری‌های قلبی و عروقی محافظت نمایید.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp