مهم‌ترین علت ورم پا چیست؟ و چگونه درمان می‌شود؟2021

مهم‌ترین علت ورم پا چیست؟ و چگونه درمان می‌شود؟2021
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/03/21 0 نظر

تورم پا بر اثر عوامل متعددی مانند: عفونت، نارسایی وریدی، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های کلیوی و ... بوجود می آید. در این مقاله به توضیح این موضوع مهم پرداخته ایم، با ما همراه باشید...

دلایل متعددی باعث تورم در ناحیه پا می‌شوند که بعضی از این دلایل مانند آسیب‌های جزئی به صورت کاملاً آشکار، قابل مشاهده هستند. با این حال موارد دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند نشانه‌ای از بروز یک بیماری جدی باشد. به همین جهت ریشه‌یابی و پیدا کردن علت ورم پا اهمیت بسیاری دارد. در این مطلب به بررسی مواردی می‌پردازیم که می‌توانند یکی از دلایل تورم پا باشند.

ورم پا

شاید شما هم با ورم پا در شرایط مختلف روبرو شده‌اید. گاهی اوقات ایستادن به مدت طولانی، نشستن بر روی صندلی‌های هواپیما در مسیرهای طولانی و... منجر به تورم در ساق پا و مچ پا می‌شوند.

اما ورم پا تنها به این موارد منتهی نمی‌شود. عوامل متعددی مانند لخته شدن خون در ساق پا، آرتریت روماتوئید، جراحی لگن، زانو، مچ پا، مصرف داروهای ضد افسردگی یا هورمونی، آرتروز، پارگی تاندون و... نیز باعث تورم پا می‌شوند.

تمام این موارد باعث تجمع مایع لنفاوی در بافت بدن شده و در نهایت به ورم در ناحیه ساق پا و مچ پا منتهی می‌شود.

عوارض ورم پا

تورم پا ممکن است با عوارض مختلفی همراه باشد. در صورت بروز این عوارض باید علت ورم پا مشخص شده و برای درمان آن اقدامات لازم انجام شود.

احساس گرما در ناحیه مورد نظر، درد، سرگیجه، درد طولانی در قفسه سینه، ضعف جسمانی و... از عوارض ورم پا محسوب می‌شوند.

درمان ورم پا

برای درمان ورم پا روش‌های خانگی و طبی متعددی وجود دارد. در صورتی که ورم پا با درمان خانگی بهبود پیدا نکند، در اولین فرصت باید به پزشک متخصص مراجعه کنیم. همچنین تجهیزات پزشکی نیز در کاهش ورم پا نقش مهمی ایفا می‌کنند.

یکی از این تجهیزات دستگاه پمپ لنف است که در ادامه این مطلب به آن اشاره خواهیم داشت.که خوشبختانه تجهیزات پزشکی توانی نو عرضه کننده انواع دستگاه فیزیو تراپی ،دستگاه ماساژ برقی و... می باشد که امکان خرید انواع کالا های پزشکی را به صورت اینترنتی فراهم کرده است.

ورم پا

بیشتر بدانید: چرا باید در هر خانه ای یک ترازوی وزن کشی دقیق باشد؟

 

دلایل ورم پا

بیماری اِدم لنف

اِدم اصطلاحی پزشکی در خصوص تورم اندام‌های مختلف بدن است. با محبوس شدن مایع لنفاوی در بافت‌های بدن، بیماری ادم لنف ایجاد می‌شود. این عارضه معمولاً بر روی پا تأثیر می‌گذارد. با این حال امکان به وجود آمدن این عارضه در قسمت‌های دیگر بدن مانند شکم یا صورت نیز وجود دارد.

از مهم‌ترین علائم بیماری ادم لنف باید به کاهش تحرک، سرفه، تنفس دشوار، گود شدن پوست بعد از فشار، براق شدن پوست ناحیه آسیب‌دیده و... اشاره کرد.

در خصوص درمان‌های خانگی می‌توان با کاهش مصرف نمک و تکیه دادن عمودی پا به دیوار به بهبود این عارضه کمک کرد.

آسیب دیدن پا یا مچ پا

آسیب دیدن یا وارد شدن ضربه به پا می‌تواند در این ناحیه تورم ایجاد کند. به عنوان مثال کشیده شدن رباط پا یا پیچ‌خوردگی از دلایل عمده تورم پا محسوب می‌شوند.

هنگام آسیب‌دیدگی و ورم پا باید از وارد کردن فشار بر روی پای آسیب‌دیده خودداری کرد. همچنین می‌توان برای کاهش تورم از کیسه یخ استفاده کرد.

ورم پا در دوران بارداری

یکی از رایج‌ترین عارضه‌ها در روزهای آخر بارداری، ایجاد تورم در پا و مچ پا است. دلیل اصلی این ورم محبوس شدن مایعات و افزایش فشار وارد شده به سیاه‌رگ یا ورید است.

مادران باردار در این دوران باید از ایستادن به مدت طولانی خودداری کنند. کاهش مصرف نمک، افزایش مصرف آب، استفاده از کفش و لباس راحت و... از مواردی هستند در کاهش ورم پا مؤثر واقع می‌شوند.

سبک زندگی

بعضی از محرک‌های تأثیرگذار در سبک زندگی می‌توانند به تورم پا منجر شوند. عواملی مانند کم‌تحرکی، اضافه وزن، استفاده از کفش نامناسب و... می‌توانند شرایط مناسب جهت ورم پا را فراهم کنند.

برای جلوگیری از این عارضه باید به صورت منظم تحرک و ورزش را به سبک زندگی اضافه کرد. نوشیدن آب، کاهش وزن، ماساژ پا، کاهش مصرف نمک، بالا بردن پا به صورت عمودی و... از مواردی هستند که از ورم پا جلوگیری می‌کنند.

عفونت اندام تحتانی-01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بیشتر بدانید: تاثیر رژیم غذایی بر قلب و عروق و دیابت چگونه است؟

عفونت

یکی از دلایل تورم پا عفونت است. افراد مبتلا به دیابت معمولاً در معرض خطر ابتلا به عفونت در پا هستند. برای این منظور شخص باید به پزشک مراجعه کرده و درمان لازم جهت بهبود را دریافت کند.

نارسایی وریدی

در صورتی که خون به خوبی در بدن جریان پیدا نکند، امکان بروز نارسایی وریدی وجود دارد. با آسیب دیدن دریچه‌ها خون در رگ‌ها نشت کرده و باعث محبوس شدن مایعات در ساق پا می‌شود. در نهایت این فرایند و نارسایی وریدی در قسمت‌های مختلف پا، تورم ایجاد می‌کند.

در کنار تورم، درد در ناحیه پا، تغییرات پوستی، واریس، زخم‌های پوستی و... از دیگر علائم نارسایی وریدی هستند.

بیماری‌های قلبی

تورم پا می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های قلبی یا نارسایی قلب باشد. قلب آسیب‌دیده توانایی پمپاژ خون به شکلی مؤثر را ندارد. نارسایی قلبی آب و نمک را در بدن نگه داشته و در نهایت منجر به تورم پا می‌شود.

از دیگر مواردی که نشان‌دهنده نارسایی قلبی هستند باید به تپش قلب، تنگی نفس، سرفه، تورم شکم و... اشاره کرد.

بیماری‌های کلیوی

یکی‌دیگر از علل ورم پا به بیماری‌های کلیوی مربوط می‌شود. افرادی که در این قسمت از بدن دچار نارسایی هستند با مشکلاتی مانند تکرر ادرار، تنگی نفس، حالت تهوع، درد در قفسه سینه و... روبرو می‌شوند.

برای بهبود وضعیت سلامتی در بیماران کلیوی و جلوگیری از ورم پا می‌توان از رژیم‌های غذایی که از درصد کمی پروتئین برخوردار هستند، استفاده کرد. همچنین مکمل‌های ویتامین D و کلسیم نیز از دیگر روش‌های پیشگیری از ورم پا هستند.

سلامت کبد

پروتئین آلبومین در جلوگیری از نشت خون از رگ‌ها نقش دارد. کمبود این پروتئین باعث جمع شدن مایعات در ناحیه پا شده و در نهایت به ورم پا منجر می‌شود. در صورت مشاهده ورم پا و مواردی مانند خارش پوست، ادرار تیره رنگ، حالت تهوع، کمبود انرژی و... باید از وضعیت سلامت کبد اطمینان پیدا کرد.

دستگاه پمپ لنف

در مسیر بافت بدن مایعی به نام مایع لنفاوی در حرکت است. این مایع باید توسط سیستم لنفاوی از بخش‌های مختلف بدن مانند پا خارج شود.

عملکرد دستگاه پمپ لنف

بیشتربدانید: دستگاه ماساژور برقی و و انواع آن! خرید +تخفیف

در صورت عدم خروج مایع لنفاوی از ناحیه‌ای خاص مانند پا، مایع میان بافتی در بافت جمع شده و باعث ایجاد تورم در پا می‌شود.

یکی از دستگاه‌های مفید و کاربردی در صنعت طراحی و ساخت تجهیزات پزشکی دستگاه پمپ لنف یا دستگاه IPC است. برای خرید دستگاه پمپ لنف می توانید به فروشگاه تجهیزات پزشکی آنلاین توانی نو مراجعه نمایید.

عملکرد دستگاه پمپ لنف

مدل‌های مختلف دستگاه پمپ لنف از تجمع مایع لنفاوی در ناحیه‌ پا جلوگیری می‌کند. در واقع به کمک این دستگاه مایع لنفاوی به صورت گسترده پخش شده و مسیر آن به سمت سیستم لنفاوی مشخص می‌شود.

دستگاه پمپ لنف، برای پخش کردن مایع لنفاوی بر اندام‌های مختلف بدن فشار وارد می‌کند. این عمل توسط محفظه‌هایی ایجاد می‌شود که قابلیت باد شدن دارند. پُر شدن این محفظه‌ها از هوا مایع لنفاوی را به سمت سیستم لنفاوی هدایت می‌کند.

جمع بندی

مهم‌ترین نکته برای کاهش تورم پا، تشخیص علت و جلوگیری از افزایش علائم این عارضه است. دستگاه پمپ لنف یا IPC یکی از محصولات کاربردی است که در فروشگاه توانی نو برای کاهش تورم پا نموجود و قابل خریداری است.

در صورتی که ورم به دلیل آسیب ایجاد نشده باشد، تجمع مایعات در بافت معمولاً دردناک نخواهد بود. به دلیل گرانش اغلب تورم در اندام‌های تحتانی مانند ساق و مچ پا دیده می‌شود. تورم پا بیشتر در سنین بزرگسال مشاهده می‌شود. این تورم می‌تواند در دو طرف بدن یا تنها در یک طرف ایجاد شود.

برای کمک به کاهش ورم پا باید از عدم تحرک و یک جا نشستن خودداری کنیم. تکیه دادن پاها به صورت عمودی به دیوار در گردش جریان خون مؤثر بوده و به کاهش تورم کمک می‌کند. همچنین حرکات کششی در طول روز نیز از ورم پا جلوگیری می‌کند.

تداوم ورم پا برای مدت طولانی نیاز به درمان و مراجعه به دکتر متخصص دارد. تشخیص علت تورم در ساق و مچ پا، مهمترین نکته در درمان و بهبود ناحیه آسیب‌دیده است.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 2

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp