بنر هدر دسکتاپ

نحوه استفاده و راه اندازی دستگاه ساکشن 1402

نحوه استفاده و راه اندازی دستگاه ساکشن 1402
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/04/14 0 نظر

دستگاه ساکشن یکی از تجهیزات کاربردی و ضروری؛ برای درمان بیماران در مراکز درمانی و مراقبت خانگی استفاده می شود، جهت آشنایی با نحوه استفاده و راه اندازی دستگاه با ما همراه باشید...

بسیاری از ما در شرایط مختلف مجبور به نگهداری از بیماران در محیط منزل بوده‌ایم. مراقبت از بیمار و ایجاد فضای مناسب و استریل به تجهیزات مخصوصی نیاز دارد. یکی از این لوازم دستگاه ساکشن است که معمولا وسیله‌ای ضروری برای بیماران تنفسی بستری شده در منزل محسوب می‌شود. سیستم ایجاد فشار منفی در این دستگاه مهمترین بخش عملکرد آن است که در خارج کردن مواد اضافی از راه تنفسی مؤثر واقع می‌شود.

دستگاه ساکشن چیست؟

دستگاه ساکشن یا وکیوم پمپ یکی از تجهیزات کاربردی و ضروری در حوزه پزشکی و درمانی است. این دستگاه بر اساس اجزا و عملکردی که دارد، به واسطه قدرت مکش، مواد اضافی مانند مایعات موجود در مجرای تنفسی را از بدن خارج می‌کند. امروزه از این دستگاه در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها، اتاق عمل، آمبولانس، دندانپزشکی و... استفاده می‌شود. مکش مواد اضافی توسط این دستگاه تنها به مایعات مربوط نمی‌شود. این وسیله توانایی مکش گاز از بدن بیمار را نیز دارد. همچنین شما می‌توانید از آن برای درمان و مراقبت خانگی بیماران نیز استفاده کنید.

 

دستگاه ساکشن چیست؟-01

بیشتربدانید: راهنمای خرید بهترین دستگاه ساکشن خانگی در 2021!

 

عملکرد دستگاه ساکشن

بسیاری از بیماران به دلیل مسدود بودن مجرای تنفسی توسط ترشحات، خون و مایعات اضافی، توانایی نفس کشیدن ندارند. دستگاه ساکشن به کمک قدرت مکش بالایی که دارد، می‌تواند تمام این مواد را از بدن بیمار خارج کرده و راه تنفسی او را باز کند.

این دستگاه یکی از ضروری‌ترین وسایل در اتاق‌های عمل و همچنین مناسب برای افرادی است که به بیماری‌های ریوی مبتلا هستند. استفاده از این وسیله از بروز عفونت و رشد باکتری و میکروب در بدن بیماران ریوی جلوگیری می‌کند. همچنین از این وسیله کاربردی در دندانپزشکی جهت تخلیه بزاق هنگام کار بر روی دندان، استفاده می‌شود. در اتاق عمل، دستگاه ساکشن بهترین گزینه برای تخلیه و مکش خون از بخش‌های مختلف بدن محسوب می‌شود.

کاربرد دستگاه ساکشن

این دستگاه به واسطه میزان خلاء که ایجاد می‌کند، مایعات و مواد اضافی را از بدن خارج می‌کند. بر همین اساس این دستگاه به سه گروه دسته‌بندی می‌شود. توجه داشته باشید افرادی که در بیمارستان تحت مراقبت و درمان هستند، از دستگاه‌های مخصوصی جهت تخلیه ترشحات و مایعات برای آن‌ها استفاده می‌شود. به این ترتیب نوع دستگاه ساکشنی که در مراقبت خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد، با تجهیزات بیمارستانی متفاوت خواهد بود.

  • دستگاه ساکشن با میزان خلاء بالا: از این دستگاه‌ها معمولا در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود.
  • دستگاه با میزان خلاء متوسط: این وسیله نیز در مراکز درمانی کاربرد دارد با این تفاوت که می‌توان برای عمل‌های ساده از آن استفاده کرد.
  • دستگاه ساکشن با میزان خلاء پایین: اگر بیمار شما در منزل به تخلیه مایعات اضافی احتیاج دارد، این دستگاه جهت مراقبت خانگی طراحی شده است.

اگر در خانه بیماری دارید که به تخلیه ترشحات و مایعات اضافی نیاز دارد، توانی نو مرجع مناسبی جهت کسب اطلاعات کافی در زمینه دستگاه ساکشن و خرید آن در اختیار شما قرار می‌دهد. ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو با محصولاتی معتبر و باکیفیت، نیازهای شما در بخش‌های مختلف درمانی و بهداشتی را برطرف خواهیم کرد.

 

کاربرد دستگاه ساکشن-02

بیشتر بدانید: دستگاه‌ های ساکشن چه کاربردی دارند؟

دستگاه ساکشن از چه قسمت‌هایی تشکیل شده است؟

در حوزه پزشکی دستگاه‌های وکیوم پمپ مختلفی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. هر کدام از این دستگاه‌ها دارای بخش‌های یکسانی هستند که عملکرد آن‌ها با یکدیگر عمل ساکشن را شکل می‌دهد.

اجزای تشکیل‌دهنده دستگاه وکیوم پمپ

  • مخزن تخلیه مایعات و مواد اضافی: پس از فرایند تخلیه، تمام مواد از بدن خارج شده و وارد مخزن می‌شوند. این ظروف قابلیت جابجایی داشته و پس از انجام تخلیه می‌توان مایعات را از ظرف خارج کرد.
  • فیلتر تصفیه
  • پمپ خلاء
  • لوله خلاء: خلاء ایجاد شده توسط این لوله به خارج شدن مایعات از بدن کمک می‌کند.
  • کاتتر: برای هر بیمار با توجه به نوع بیماری و مایعات اضافی، باید از کاتتر یا لوله پلاستیکی با سایز مناسب استفاده شود؛ این لوله به صورت یک بار مصرف تولید می‌شود.
  • موتور دستگاه
  • مولد فشار منفی
  • مانومتر: هر دستگاه بر اساس کارایی که دارد از قدرت مکش مشخصی برخوردار است. میزان مکش در هر دستگاه بر روی قسمت مانومتر نمایش داده می‌شود.

 

استفاده از دستگاه ساکشن

 

استفاده از سوند یا لوله پلاستیکی مناسب در فرایند تخلیه، اهمیت بسیاری دارد. در حالت کلی قطر این لوله باید نسبت به راه تنفسی افراد در سنین مختلف کمتر باشد. کمترین ضخامت کاتتر برای نوزادان و بیشترین مقدار ضخامت برای بزرگسالان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این دستگاه مولد فشار منفی به ایجاد خلاء منفی کمک کرده و شما می‌توانید از دستگاه ساکشن برای خارج کردن مایعات و ترشحات استفاده کنید. توجه داشته باشید که در هر نوع دستگاه، میزان فشار بر اساس سن بیمار متفاوت خواهد بود.

بهترین حالت برای استفاده از این دستگاه، قرار دادن بیمار در حالت عمودی است. به منظور چک کردن مقدار اکسیژن خون و ضربان قلب بیمار می‌توانید از یک پالس اکسیمتر استفاده کنید. قبل از انجام فرایند تخلیه حتما دست‌های خود را شستشو داده و ضدعفونی نمایید.

یک سر لوله خلاء به دستگاه ساکشن متصل شده و سر دیگر وارد مجرای تنفسی بیمار می‌شود. با تنظیم قدرت مکش و میزان فشار شما می‌توانید عملیات تخلیه را انجام دهید. بر روی دستگاه کلیدها و نشانگرهایی وجود دارد که شما با توجه به آن‌ها می‌توانید تنظیمات لازم را انجام دهید. توجه داشته باشید که میزان فشار و قدرت مکش نباید از مقدار استاندارد تجاوز کند، در صورت وقوع این امر ممکن است به مخاط آسیب وارد شود.

 

راه‌اندازی دستگاه ساکشن

 

برای شروع فرایند پاکسازی یا تخلیه ابتدا باید دستگاه ساکشن را توسط کلید روشن و خاموش، روشن کنید. برای تست اولیه دستگاه می‌توانید دست خود را بر روی مسیر لوله گذاشته و هم‌زمان حرکت عقربه نشان‌دهنده فشار و مکش را بررسی نمایید. با حرکت عقربه بر روی اعداد می‌توانید از صحت عملکرد دستگاه مطلع شوید.

نکته مهم در استفاده از این دستگاه، اکسیژن دهی به بیمار است. پزشکان و متخصصان توصیه می‌کنند قبل از انجام تخلیه مایعات اضافی، مدت زمانی را به اکسیژن دهی به بیمار اختصاص دهید.

پس از روشن کردن دستگاه و بررسی تنظیمات، لوله ساکشن را به حالت عمودی نگه داشته و با دست قسمتی از این لوله را خم می‌کنیم. سر لوله را وارد دهان بیمار کرده و مسیر مسدود شده را آزاد می‌کنیم. با حرکت دادن لوله به صورت دورانی درون دهان بیمار، فرایند تخلیه انجام می‌شود. توجه داشته باشید که لوله بیشتر از 10 تا 15 ثانیه درون دهان بیمار قرار نگیرد. در واقع هر پانزده ثانیه یک بار باید در جریان کار توقف ایجاد کنید. برای این منظور پس از ده ثانیه لوله را خارج کرده و یک تا دو دقیقه به بیمار استراحت دهید. در این مدت زمان می‌توانید مجدد فرایند اکسیژن دهی را انجام دهید.

 

راه اندازه دستگاه ساکشن-03

بیشتربدانید: انواع بیماری‌های‌ ریه و دستگاه‌های کمک‌تنفسی موثر بر آنها

نکات مهم جهت استفاده از دستگاه ساکشن

  • قبل از متصل کردن لوله پلاستیکی به لوله خلاء حتما دست‌های خود را با آب و صابون شستشو دهید.
  • از تماس دست با سر لوله خودداری کنید. از آنجا که این لوله وارد دهان و یا مجرای تنفسی بیمار می‌شود، آلوده شدن آن منجر به بروز بیماری‌های عفونی در بیمار می‌گردد.
  • از لوله با قطر مناسب جهت تخلیه مایعات و ترشحات استفاده کنید. انواع کاتتر دارای رنگ‌ها و سایزهای مختلفی هستند که هر کدام موارد مصرف متفاوتی دارند.
  • بعد از اتمام کار با دستگاه ساکشن، لوله پلاستیکی یا سوند را از لوله خلاء جدا کرده و دور بیندازید.
  • هنگام انجام تخلیه از دستکش استریل و محافظ چشم استفاده کنید.
  • سر بیمار هنگام استفاده از دستگاه باید در زاویه 45 درجه باشد.
  • در صورتی که بیمار در حالت هوشیاری به سر نمی‌برد، می‌توانید او را به پهلو در حالت خوابیده قرار دهید.
  • همیشه قبل از کار با دستگاه ساکشن از سالم بودن لوله یا سوند اطمینان حاصل کنید.
  • فرایند کلی تخلیه نباید بیشتر از 5 دقیقه طول بکشد.

 

انواع دستگاه ساکشن

 

ساکشن پرتابل

این دستگاه به واسطه قابلیت جابجایی که دارد به راحتی در منزل و مراکز مختلف درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. منبع تغذیه دستگاه پرتابل، باتری است که قابلیت شارژ شدن دارد.

 

انواع دستگاه ساکشن-04

 

دستگاه ساکشن آمبولانس

این وسیله به شکلی طراحی شده که در آمبولانس به راحتی قابل استفاده بوده و حمل آن نیز به آسانی انجام می‌شود. نکته قابل توجه در طراحی این دستگاه، یک بار مصرف بودن مخزن و لوله خلاء آن است. از آنجا که در آمبولانس وقت کافی برای ضدعفونی کردن و استریل بخش‌های مختلف دستگاه وجود ندارد، مخزن و لوله به صورت یک بار مصرف بوده و پس از اتمام کار دور انداخته می‌شوند. نیروی برق و باتری با قابلیت شارژ از منابع تغذیه آن هستند.

 

دستگاه ساکشن جراحی

 

از این وسیله در اتاق‌های عمل استفاده می‌شود. کار در اتاق عمل از حساسیت بیشتری برخوردار است. به همین جهت ساکشن جراحی قابلیت حمل نداشته و به دو مخزن تخلیه مجهز هستند. دستگاه‌های تخلیه‌ای که در بخش اورژانس مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز دارای دو مخزن هستند. یکی از مهمترین نکات در مکان‌های مهم مانند اتاق عمل یا اورژانس ضدعفونی کردن دستگاه و لوله‌های آن است. در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی، بیماری‌های عفونی در کمترین زمان ممکن بیمار را آلوده خواهند کرد.

 

خرید دستگاه ساکشن

 

برای خرید دستگاه وکیوم پمپ به مراکزی مراجعه کنید که از اعتبار لازم جهت صحت عملکرد دستگاه و اصل بودن آن برخوردار باشند. فروشگاه آنلاین تجهیزات پزشکی توانی نو، یکی از معتبرترین این مراکز است که شما می‌توانید برای خرید دستگاه ساکشن از فروشگاه آنلاین ما دیدن فرمایید.

برند اچ اس پی یکی از محصولات فروشگاه ما است که با جریان برق کار می‌کند. این دستگاه دارای فیلتر بهداشتی هِپا بوده و تا دو سال گارانتی و ده سال خدمات پس از فروش دارد. شما می‌توانید از این ساکشن جهت تمیز کردن راه هوایی، تخلیه حفره آبسه، خشک کردن ناحیه زخم جهت مشخص کردن محل خونریزی و... استفاده کنید.

یکی دیگر از این محصولات، دستگاه ساکشن پرتابل جراحی است که دارای دو مخزن تخلیه مایعات و ترشحات است. محصولات و تجهیزات پزشکی موجود در فروشگاه آنلاین توانی نو، دارای گارانتی و خدمات پس از فروش هستند.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

محصولات مرتبط

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp