راهنمای خرید بهترین دستگاه ساکشن خانگی در 2023!

راهنمای خرید بهترین دستگاه ساکشن خانگی در 2023!
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/04/14 0 نظر

خارج کردن ترشحات دهان و حلق بیماران بستری در مراکز درمانی و منازل امری حیاتی است.پیش از خرید دستگاه ساکشن خانگی نیاز است تا نکاتی را بدانید که در این مقاله به آن ها پرداخته ایم ،پس با ما همراه باشید.

دستگاه ساکشن چیست؟

دستگاه ساکشن یک وسیله پزشکی است که از آن برای خروج مایعات و ترشحات از بدن بیمار استفاده می‌شود. این مایعات و ترشحات می‌توانند در ریه‌ها، بینی یا قسمت‌هایی از بدن جمع شوند که مورد جراحی قرار گرفته‌اند. گفتنی است در صورتی که خروج آن‌ها به سادگی امکان‌پذیر نباشد، از ساکشن استفاده می‌شود. ساکشن‌ به دو نوع برقی و دستی دسته‌بندی می‌شوند.

1. ساکشن دستی

ساکشن‌های دستی قابل حمل و سبک هستند. این نوع ساکشن یک دسته اهرم فشار برای ایجاد خلاء دارد. مخزن زیری دستگاه ساکشن دستی، حجم کمی برای نگهداری مایعات استخراج‌شده دارد. ابتدا لوله ساکشن به پمپ متصل می‌شود و سر دیگر کانتر داخل بدن فرد بیمار قرار داده می‌شود. سپس دستگاه شروع به بالا کشیدن مایعات ترشح‌شده می‌کند. 

2. ساکشن برقی

ساکشن برقی وسیله‌ای است که از اجزای زیر تشکیل شده است:

1. موتور الکتریکی 

2. مولد فشار منفی 

3. مخزن برای جمع‌آوری مایعات 

4. نمایشگر 

5. مانومتر فیلتر تصفیه

سه نوع ساکشن برقی وجود دارد که از سیستم‌های مختلف بهره می‌برند:

• ساکشن‌هایی که از پمپ‌های روغنی برای ایجاد فشار منفی مورد نیاز سیستم استفاده می‌کنند.

• ساکشن‌هایی که سیلندرهای آن‌ها برای کار نیاز به روغن ندارند.

• ساکشن‌هایی که در آن اکسیژن متراکم باعث به وجود آمدن اختلاف فشار و در نتیجه ایجاد فشار منفی و مکش می‌شود.

ساکشن‌های برقی هم مانند ساکشن‌های دستی در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده از دستگاه ساکشن خانگی

برخی بیماران بعد از مرخصی شدن از بیمارستان، در خانه نیز به دستگاه ساکشن نیاز دارند. هدف استفاده از این دستگاه پایین‌آوردن هزینه بیمارستان و همچنین افزایش آرامش بیمار است.

قبل از اتصال کانتر به ساکشن، فشار منفی باید با مسدود کردن انتهای لوله چک شده و حداقل امکان پایین آورده شود. بیمار باید در وضعیت عمودی قرار بگیرد. کانتر را با ملایمت وارد راه هوای تنفسی کرده و در حال خارج کردن کانتر از فشار منفی زمانی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هدف از ساکشن دهانی این است که رطوبت و سلامت دهان بیمار حفظ شده و خون و ترشحات استفراغی از آن خارج شود. 

برای برخی بیماران به منظور استخراج مایعات و ترشحات ریه از این دستگاه استفاده می‌شود. 

 

راهنمای خرید بهترین دستگاه ساکشن خانگی-01

بیشتر بدانید: کاهش اکسیژن خون چه علائم و عللی دارد و راه‌های درمان کاهش اکسیژن خون بدن چیست؟

دستگاه ساکشن خانگی تک شیشه و دو شیشه

 یکی از انواع دستگاه‌های ساکشن خانگی، دستگاه ساکشن ریه است. این دستگاه جزء پرفروش‌ترین دستگاه‌های ساکشن خانگی است که برای باز کردن راه هوایی از خون و دیگر ترشحات استفاده می‌شود تا بیمار بتواند به آسانی تنفس کند. برای استفاده از ساکشن‌های ریه و آسان شدن فرآیند تنفس بدون نیاز به بستری، دستگاه ساکشن دوشیشه عرضه می‌شود.

 این‌که تصمیم بگیرید کدام دستگاه را بخرید، بستگی به نیاز شما دارد. اگر شما یا بیمار شما در وضعیت خیلی بدی قرار ندارید، می‌توانید از ساکشن‌های تک شیشه استفاده کنید. اما چنانچه بیمار وضعیت حساس دارد، بهتر است ساکشن دوشیشه را تهیه کنید.  

ساکشن تک شیشه برای آن بخش‌هایی از بدن کاربرد دارد که احتیاج به قدرت زیاد ندارند. ریه، گوش و بخش‌هایی که بافت نرم دارند، جزء این بخش‌ها محسوب می‌شوند. اگر برای این بخش‌ها از ساکشن با قدرت زیاد استفاده شود، باعث آسیب به بافت‌های سالم خواهد شد.

ساکشن دوشیشه برای آن قسمت‌هایی از بدن کاربرد دارد که عفونت‌های بالایی دارند. شکم جزء این بخش‌ها محسوب می‌شود. در این موارد امکان زیاد کردن زمان و قدرت وکیوم به وسیله دستگاه فراهم می‌شود تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، این محل از مواد مورد نظر تخلیه شود. تمام ساکشن‌ها شامل فیلتر هستند تا ترشحات و عفونت‌ها به داخل دستگاه وارد نشود.

مواردی که باید در استفاده از ساکشن‌ها رعایت کرد

توجه داشته باشید که شیشه‌های ساکشن باید قابل استریل‌شدن و شستشو کردن به وسیله دستگاه‌های اتوکلاو باشد. این دستگاه‌ها دمای بالا برای خلاء تولید می‌کنند.

دستگاه همچنین باید قرص یا محلول فرمالین استریل را داشته باشد. شیشه‌های دستگاه باید قابلیت نشکستن در دمای زیاد یا ترکیب‌نشدن با مواد شیمیایی را داشته باشند.حتما به محض پر شدن مخزن، آن را تسویه کنید، چرا که امکان بازگشت مواد به موتور وجود دارد. همچنین روغن دستگاه را هر ماه بررسی کنید تا تمام نشود.

*توجه داشته باشید که کانتر ساکشن را با توجه به سایز راه هوایی بیمار انتخاب کنید. برای نوزادان اندازه کانتر باید بین 5 تا 8، برای کودکان بین 6 تا ،8 برای نوجوانان بین 8 تا 10 و برای بزرگسالان بین 12 تا 18 باشد.

قیمت ساکشن خانگی

 

 دستگاه ساکشن خانگی، قیمت ثابتی ندارد. بدیهی است که عوامل زیادی روی قیمت این دستگاه تاثیر خواهند گذاشت که یکی از آن‌ها رومیزی باطری است. گاهی شما احتیاج دارید در زمان مشخص و به شکل اجباری از این باتری استفاده کنید. در چنین مواقعی داشتن باتری یک الزام است. این الزام به وسیله پزشک تشخیص داده می‌شود.

 

نکاتی که باید هنگام خرید ساکشن خانگی در نظر بگیرید

 

در هنگام خرید این دستگاه با توجه به بیماری خود و توصیه پزشک حتما موارد زیر را در نظر بگیرید:

1. ظرفیت مکش 

2. داشتن تاییدیه‌ها 

3. توان و ظرفیت خروجی مناسب

4. کم‌بودن هزینه تعمیر و نگهداری

5. بدون لرزش و سر و صدا بودن دستگاه 

6. حجم پذیری بالای مخزن 

7. جنس لوله 

8. زمان و نحوه گارانتی 

9. قابلیت استریل بدنه

 

بیشتر بدانید: انواع بیماری ‌های تنفسی کدام اند و درمان آن چیست؟

 

سخن پایانی

دستگاه ساکشن هم مانند انواع تجهیزات پزشکی دیگر می‌تواند جهت رفاه حال بیماران در منازل مورد استفاده قرار گیرد. انتخاب بین ساکشن دوشیشه یا تک شیشه به وضعیت بیمار شما بستگی خواهد داشت. در تهیه دستگاه ساکشن حتما باید موارد ایمنی و بهداشتی را در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که این دستگاه بدون هیچ‌گونه مشکل ترشحات و مواد مضر را از بدن بیمار دفع خواهد کرد و آن را بازگشت نخواهد داد. 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

محصولات مرتبط

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp