جدیدترین راه‌های درمان لنف ادم

جدیدترین راه‌های درمان لنف ادم
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/03/13 0 نظر

لنف ادم به دلیل ایجاد لخته خون در قسمت های مختلف بدن به خصوص دست و پا رخ میدهد که در ادامه به محصولاتی که در بهبود لنف ادم نقش موثر دارند اشاره خواهیم کرد...

سیستم لنفاوی در هر نقطه از بدن ما وجود دارد و نقش آن حمل مایع و سلول‌هایی است که به مبارزه با عفونت در سراسر بدن می‌پردازند. اگر به هر دلیلی اختلالی در حمل مایع سیستم لنفاوی در بدن ما رخ دهد، ممکن است در هر نقطه از بدن به ویژه در دست‌ها و پاها تورم ایجاد شود که به اصطلاح به آن لنف ادم گفته می‌شود. اما، آیا هر تورمی در بدن به معنای لنف ادم است؟ به چه تورم‌هایی باید توجه کرد؟ چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود؟ آیا راهکاری برای درمان لنف ادم وجود دارد؟ جدیدترین راهکارهای درمان این بیماری چیست؟ در این مطلب علاوه بر بررسی این موضوعات به معرفی محصولاتی که می‌توانند در بهبود لنف ادم موثر باشند، می‌پردازیم.

 

جدیدترین راه‌های درمان لنف ادم

محصولات مرتبط

بیشتربدانید: ماساژور پا بخریم یا صندلی ماساژور؟

 

لنف ادم چیست؟

سیستم لنفاوی از عروق زیادی تشکیل شده است که مایعات غنی از پروتئین را به سراسر بدن حمل می‌کند. در صورت تجمع غیرطبیعی مایع لنف در هر قسمت از بدن، بیماری لنف ادم ایجاد می‌شود. همانطور که گفته شد، تجمع غیرطبیعی مایع لنف در نتیجه اختلال در عملکرد سیستم لنفاوی رخ می‌دهد. در نتیجه برای درمان لنف ادم لازم است تا به نحوی تجمع مایع لنفی در آن ناحیه از بدن کاهش یابد. اگر فردی با مشکل ادم لنفاوی متولد شود، به آن ادم لنفاوی اولیه گفته می‌شود و اگر بیماری در نتیجه آسیب به سیستم لنفاوی، ایجاد شود به آن ادم لنفاوی ثانویه گفته می‌شود.

 

علل بروز لنف ادم

لنف ادم در نتیجه انسداد در سیستم لنفاوی و اغلب در اثر یک رویداد آسیب‌زا، مانند آسیب‌های ورزشی یا بریدگی‌ها و کبودی‌های عمیق، عواقب بعدی جراحی یا درمان سرطان ایجاد می‌شود. به ندرت، لنف ادم می‌تواند به دلیل نقص مادرزادی یا به دلیل عفونت رخ دهد. قبل از پرداختن به موضوع درمان لنف ادم، لازم است تا ابتدا با راهکارهای تشخیص این بیماری آشنا شویم.

 

تشخیص لنف ادم

هیچ آزمایش تشخیصی خاصی برای لنف ادم وجود ندارد. پزشک با گرفتن شرح حال پزشکی، معاینه بالینی و سوالاتی راجع به جراحی‌های قبلی، مشکلات بعد از جراحی، شروع علائم تورم، سابقه ادم، مصرف داروهای فعلی، سایر شرایط پزشکی مانند فشار خون بالا، بیماری قلبی یا دیابت می‌تواند لنف ادم را تشخیص دهد. اگر فردی به تازگی جراحی سرطان در ناحیه غدد لنفاوی پستان انجام داده باشد، ممکن است پزشک لنف اِدِم در ناحیه دست را بر اساس علائم و نشانه‌ها تشخیص دهد. اما، اگر علت ادم لنفاوی واضح نباشد، پزشک ممکن است آزمایش‌های تصویربرداری را برای بررسی سیستم لنفاوی و در نهایت درمان لنف ادم درخواست دهد. آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشند:

 

  • اسکن MRI. با استفاده از میدان مغناطیسی و امواج رادیویی که تصاویر سه بعدی و با وضوح بالا از بافت درگیر تولید می‌کند.
  • سی تی اسکن. با استفاده از اشعه ایکس، تصاویر دقیقی از ساختارهای بدن تهیه می‌شود که می‌تواند انسداد در سیستم لنفاوی را نشان دهد.
  • سونوگرافی. در این آزمایش، از امواج صوتی برای تولید تصاویری از ساختارهای داخلی استفاده می‌شود که می‌تواند به یافتن انسدادهای درون سیستم لنفاوی و سیستم عروقی کمک کند.
  • لنفوسینتی گرافی. در طی این آزمایش، ماده حاجب نشاندار به فرد تزریق و سپس توسط دستگاه اسکن می‌شود. تصاویر به‌دست‌آمده نشان می‌دهند که رنگ در رگ‌های لنفاوی حرکت می‌کند و انسداد را برجسته می‌کند.

 

پیشگیری از لنف ادم

موضوع مهم قبل از بررسی درمان لنف ادم، شناسایی را‌هکارهای پیشگیری از این بیماری است. افرادی که اقدام به برداشتن غدد لنفاوی زیر بغل نموده و تحت عمل جراحی قرار گرفته‌اند، باید از انجام فعالیت‌هایی که فشار زیادی بر بازوی آسیب‌دیده وارد می‌کند، آگاه باشند. برخی از راهکارهای پیشگیری از لنف ادم شامل موارد زیر است:

  • عدم آسیب به بافت آسیب‌دیده
  • خودداری از تماس با اشیاء تیز
  • بررسی پوست از لحاظ ترک و بریدگی‌های پوستی و جلوگیری از خشکی پوست با استفاده از لوسیون‌ها
  • مصرف رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات و پرهیز از مصرف بالای سدیم
  • انجام فعالیت ورزشی روزانه، کاهش استرس و داشتن خواب کافی
  • پرهیز از انجام حرکات شدید و خودداری از مقاومت در برابر مالش، کشیدن یا هل دادن بازوی آسیب‌دیده
  • از آفتاب‌سوختگی بازوی آسیب‌دیده خودداری شود.
  • از لباس مناسب استفاده شود.
  • کیف دستی یا بسته‌های سنگین با بازوی سالم حمل شود.
  • آزمایشاتی از جمله اندازه‌گیری فشار خون، هرگونه تزریق و.. باید روی بازوی سالم انجام شود.
  • از قرار دادن پا و یا بازوی آسیب‌دیده در دمای بسیار گرم یا سرد خودداری گردد.

 

پیشگیری از لنف ادم

 

بیشتربدانید: واریس چیست و چه علائمی دارد؟

 

درمان لنف ادم

پیشگیری و کنترل، نقش مهمی در بیماری لنف ادم ایفا می‌کند. در حال حاضر، درمان لنف ادم امکان پذیر نیست و همه روش‌های موجود، به صورت کمک درمانی و جهت کاهش تورم و جلوگیری از عوارض، تمرکز یافته‌اند. درمانگران تخصصی لنف ادم، با آموزش تکنیک‌ها و نحوه استفاده از تجهیزات، به کاهش تورم لنف ادم در بیمار کمک می‌کنند. برای مثال:

  • انجام تمرینات ورزشی با انقباض ملایم ماهیچه‌ها و بالا بردن بازوی دست و یا پاها می‌تواند به خروج مایع لنف اضافی از اندام متورم و درمان لنف ادم کمک کند.
  • تخلیه دستی لنفاوی که در آن درمانگر از ماساژ و فشار بسیار کم، برای حرکت مایع محبوس‌شده در اندام متورم استفاده می‌کند. افراد دارای عفونت‌های پوستی، لخته شدن خون یا سرطان فعال در اندام آسیب‌دیده، باید از انجام این روش خودداری کنند.
  • باندهای فشاری؛ استفاده از بانداژهای با کشش کم برای بستن کل اندام، مایع لنفاوی را تشویق می‌کند تا به سمت قلب حرکت کند.
  • استفاده از کاف جهت فشرده کردن بازوان، پاها و تخلیه مایع لنفاوی و درمان لنف ادم موثر است.
  • فشرده سازی متوالی پنوماتیک. استفاده از کاف روی بازو یا پای آسیب‌دیده و اتصال آن به پمپی که به طور متناوب از هوا پر و خالی می‌شود، می‌تواند به اندام فشار وارد می‌کند تا مایع لنفاوی از انگشتان دست و یا پاها به سمت قلب حرکت کنند.

 

درمان لنف ادم

 

بیشتربدانید: تاثیر استفاده از دستگاه فیزیوتراپی در خانه 1401

 

جراحی و سایر روش‌ها

جدیدترین راهکارهای درمان لنف ادم، می‌تواند با جراحی و به یکی از روش‌های زیر انجام شود:

  • پیوند غدد لنفاوی. در این روش، غدد لنفاوی از یک ناحیه‌ از بدن، به شبکه عروق لنفاوی اندام آسیب‌دیده پیوند می‌شود. این شیوه از درمان لنف ادم، ممکن است در بسیاری از افراد مبتلا که در مراحل اولیه این بیماری قرار دارند، نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
  • ایجاد مسیر فرعی بین لنف و وریدها. ایجاد اتصالات جدید بین شبکه لنفاوی و عروق خونی، به تجمع مایع لنفاوی کمک می‌کند تا از طریق رگ‌های خونی از اندام‌ها خارج شود.
  • برداشتن بافت فیبری. در درمان لنف ادم شدید، بافت‌هایِ نرم، فیبری و سخت می‌شوند. برداشتن مقداری از این بافت سخت شده، از طریق لیپوساکشن و یا جراحی، می‌تواند موجب بهبود عملکرد اندام شود.

 

معرفی محصولات کمک درمانی

هدف ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی «توانی نو» ارائه بهترین محصولات پزشکی، با قیمت و کیفیت مطلوب به متقاضیان است. امکان مشاهده محصولات و خرید اینترنتی امن و مطمئن همراه با ضمانت و خدمات پس از فروش برای مشتریان فراهم شده است. در همین راستا، در ادامه به معرفی مهم‌ترین محصولات کمک درمانی که جهت بهبود یا درمان لنف ادم در فروشگاه عرضه شده است، می‌پردازیم.

 

معرفی محصولات کمک درمانی

 

بیشتربدانید: DVT اندامی و راه‌های درمان

 

دستگاه پمپ لنف ادم

دستگاه پمپ لنف ادم، با برند زنیت مد، مدل 1002 با یک جفت کاف و با قیمت و کیفیتی مناسب به بازار عرضه شده است. این محصول دارای یک سال گارانتی و 10 سال خدمات پس از فروش است و یکی از بهترین محصولات کمک درمانی پزشکی برای درمان لنف ادم محسوب می‌شود. وزن دستگاه 2500 گرم است و کاف آن قابلیت استفاده در سایزهای مختلف را دارد. میزان اعمال فشار کاف 250-20 میلی‌متر جیوه و قدرت دستگاه 30 وات است. دستگاه پمپ لنف ادم، مجهز به زمان‌سنج با قابلیت تنظیم زمان 30-10 دقیقه‌ای است و قابلیت تنظیم ماساژ در تمامی نقاط پا را دارد.

اما، این دستگاه چگونه در درمان لنف ادم عمل می‌کند؟ برای این کار، لازم است تا در ابتدا کاف به دور اندام متورم مثل پا و یا دست پیچیده ‌شود. با روشن کردن دستگاه پمپ لنف و تنظیم فشار، هوا وارد کاف می‌شود. با این عمل، ماساژ هدایت‌شده‌ای جهت هدایت مایع لنف به سمت قلب ایجاد می‌شود. تکرار این عمل، می‌تواند با تنظیم زمان‌سنج و فشار دستگاه، در مدت زمان معینی تکرار و انجام شود.

کاف دستگاه پمپ لنف ادم

یک جفت کاف دست و پا، برند زنیت مد، مدل 1002 جهت درمان لنف ادم و با کیفیتی عالی در فروشگاه عرضه شده است. این کاف می‌تواند مجهز به انواع پمپ لنف ادم شود.

 

دستگاه های ماساژ

 

بیشتربدانید: انواع ماساژ و مزیت‌های آن‌ها چیست؟

 

دستگاه‌های ماساژ

انواع دستگاه‌های ماساژ می‌تواند جهت کمک به درمان لنف ادم مورد استفاده قرار گیرد. ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی «توانی نو» تلاش کرده‌ایم تا انواع مختلف ماساژورها را با برندها و کارایی‌های مختلف به متقاضیان عرضه کنیم. از جمله محصولات ماساژور و کمکی که در فروشگاه ما به فروش می‌رسد شامل: ماساژور بریمد، انواع صندلی ماساژور در برندهای زنیت، ماساژور بدن، پا و گردن، پشتی طبی ماساژور، تخت ماساژ و... است. شما می‌توانید انواع مختلف این محصولات را با برندهای مختلف در سایت ملاحظه و با قیمت و کیفیت مناسب خریداری نمائید.

 

نتیجه گیری و جمع بندی

همیشه هر تورمی در بدن به معنای ادم لنف نیست. بسیاری از تورم‌ها می‌تواند مربوط به بیماری‌های قلبی-عروقی و یا بیماری‌های کلیوی باشد. بنابراین، توصیه می‌شود در صورت وجود هرگونه تورمی در بدن، قبل از آنکه هرگونه اقدامی در خصوص درمان لنف ادم، انجام شود، ابتدا به پزشک مراجعه گردد.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

محصولات مرتبط

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp