DVT اندامی و راه‌های درمان

DVT اندامی و راه‌های درمان
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/08/27 0 نظر

لخته های خونی که در سیاهرگ تشکیل می شوند DVT شناخته شده اند و منجر به تورم و درد می شود که در این مقاله به راه درمان آن پرداخته ایم با ما همراه باشید...

تورم در قسمت‌های مختلف بدن به خصوص در اندام‌های تحتانی، از مواردی است که به محض مشاهده باید آن را جدی بگیریم. مراجعه در زمان مناسب به پزشک از جمله عواملی است که ما را در برابر ابتلا به بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف، ایمن نگه می‌دارد. تورم و درد در ساق پا، یکی از شایع‌ترین عارضه‌ها در سنین بالا است که یکی از دلایل آن ایجاد لخته خون در این ناحیه است. در این مطلب به شرح کوتاهی درباره ترومبوز ورید عمقی یا DVT اندامی و راه‌های درمان آن به کمک دستگاه پمپ لنف یا پمپ DVT خواهیم پرداخت.

ترومبوز ورید عمقی چیست؟

همان‌طور که همه ما می‌دانیم رگ‌ها وظیفه انتقال جریان خون به تمام اندام‌های بدن را دارند. ترومبوز ورید عمقی یا DVT زمانی رخ می‌دهد که سیاهرگ یا ورید عمقی درون پا، وظیفه خود را به نحو احسن انجام نمی‌دهد. وریدهای عمقی وظیفه دارند تا خون را از پا خارج کرده و مجددا به قلب بازگردانند. در صورت بروز اختلال در عملکرد این سیاهرگ، خون از پا خارج نشده و در نهایت منجر به تشکیل لخته خون می‌شود. به این ترتیب ترومبوز ورید عمقی به لخته‌های خونی گفته می‌شود که در اثر خارج نشدن از پا در این ناحیه تجمع کرده‌اند.

ترومبوز ورید عمقی چیست-01

بیشتر بدانید: مهم‌ترین علت ورم پا چیست؟ و چگونه درمان می‌شود؟2021

ترومبوز ورید عمقی در کدام اندام‌های بدن ایجاد می‌شود؟

امکان تشکیل لخته خون در هر کدام از اندام‌های بدن وجود دارد. با این حال اندام‌های تحتانی مانند ساق یا ران پا، بیشتر در معرض این اختلال قرار می‌گیرند. وظیفه اصلی سیاهرگ خارج کردن یا تخلیه خون از اندام‌ها و هدایت آن به سمت قلب است. هنگامی که لخته‌های خون درون سیاهرگ ایجاد می‌شوند، مسیر عبور جریان خون را مسدود کرده و در نهایت باعث ایجاد ترومبوز ورید عمقی می‌شوند.

علائم DVT اندامی

این امکان وجود دارد که شخص پس از ابتلا به ترومبوز ورید عمقی یا DVT اندامی هیچ علائم یا نشانه‌ای را در بدن خود مشاهده نکند. با این حال در بیشتر موارد برجستگی رگ‌ها و تورم پا، شخص را از وجود عارضه مطلع می‌کند. در ادامه به اصلی‌ترین علائم DVT اندامی اشاره کوتاهی خواهیم داشت.

  • درد در ناحیه ساق یا ران پا
  • ایجاد تورم در ناحیه ساق پا یا ران. معمولا این درد و تورم بر روی یکی از پاها مشخص می‌شود.
  • ایجاد حساسیت و قرمزی پوست در قسمت پشت ساق پا یا زیر زانو
  • احساس داغی در ناحیه متورم شده

توجه داشته باشید که در بعضی از مواقع علائمی مانند افزایش ضربان قلب، سرفه خونی، سرگیجه، درد در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس و... همراه با درد یا تورم پا ظاهر می‌شوند. در صورت احساس درد در ناحیه ساق یا ران پا و مشاهده هرکدام از این علائم، باید به پزشک مراجعه کنیم.

چگونه DVT اندامی را تشخیص دهیم؟

توجه به علائم و مراجعه زودهنگام به پزشک، بهترین راه تشخیص این عارضه است. در ابتدا متخصص برای معاینه ناحیه مورد نظر، آزمایش سونوگرافی را به بیمار تجویز می‌کند. سونوگرافی به پزشک کمک می‌کند تا وجود لخته خون در پا را تشخیص دهد. همچنین برخی از پزشکان انجام آزمایش خون مخصوصی را به افراد پیشنهاد می‌کنند. تشخیص به موقع این عارضه و شروع درمان باعث می‌شود تا بیمار از ابتلا به عارضه‌های خطرناک دیگر مانند آمبولی ریه محافظت شود.

علائم DVT اندامی-02

بیشتربدانید: برای فیزیوتراپی چه دستگاه ماساژوری مناسب است؟

چه زمانی آمبولی ریه رخ می‌دهد؟

جدا شدن لخته خون ایجاد شده در ورید عمقی و ورود آن به ریه، باعث بروز عارضه آمبولی ریه می‌شود. یکی از مهمترین عوارض DVT اندامی، آمبولی ریه است. همچنین عوارض طولانی مدت ایجاد لخته خون در اثر سفت شدن، تورم همیشگی و پدیدار شدن رگ‌های واریسی در پا است.

راه‌های درمان DVT اندامی

هدف اصلی درمان DVT اندامی، پیشگیری از بیشتر شدن لخته خون، خارج شدن آن از سیاهرگ و جلوگیری از ورود به ریه است. به همین منظور پزشکان معمولا در ابتدای درمان داروهای ضد انعقاد خون را به بیماران تجویز می‌کنند. در واقع تجویز دارو از بروز بیماری آمبولی ریه جلوگیری می‌کند. البته داروهای ضد انعقاد تا زمانی اثربخش هستند که لخته خون وارد ریه نشده است.

استفاده از جوراب‌های فشاری یا جوراب واریس نیز یکی دیگر از راه‌های درمان این عارضه است. این جوراب‌ها در کاهش تورم پا مؤثر واقع می‌شوند. بعضی از داروهای ضد انعقاد خون مانند هپارین به صورت تزریقی و بعضی داروها مانند وارفارین به صورت خوراکی یا همان قرص تجویز می‌شوند. داروهای رقیق‌کننده خون نیز از راهکارهای مؤثر در درمان این عارضه هستند.

راه‌های جلوگیری از لخته شدن خون در پا

دستگاه پزشکی پمپ لنف یا پمپ DVT یکی از بهترین راهکارها به منظور جلوگیری از لخته شدن خون و کاهش خطر ابتلا به آمبولی ریه محسوب می‌شود. ما در فروشگاه آنلاین توانی نو، بهترین محصولات پزشکی را با تضمین اصالت کالا در اختیار مشتریان خود قرار داده‌ایم؛ یکی از این محصولات کاربردی، دستگاه پمپ DVT است که در ادامه این مطلب به آن اشاره خواهیم داشت.

چگونه از بروز ترومبوز ورید عمقی جلوگیری کنیم؟

یکی از مهمترین مواردی که همه ما باید به آن توجه داشته باشیم، تحرک است. بسیاری از افراد به دلیل عدم تحرک در طول روز به این عارضه مبتلا می‌شوند. حداقل نیم ساعت ورزش در روز می‌تواند شما را از خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف ایمن نگه دارد. کمبود آب در بدن نیز از دیگر عواملی است که باعث بروز DVT اندامی می‌شود. مصرف کافی و منظم آب در بهبود جریان خون و جلوگیری از تشکیل لخته خون نقش مهمی دارد.

راه‌های درمان DVT اندامی-03

بیشتربدانید: در زمان استفاده از دستگاه ماساژور به چه نکاتی باید توجه کرد؟

دستگاه پمپ لنف چیست؟

پمپ DVT دستگاهی است که از تشکیل لخته خون در پاها جلوگیری کرده و خطر ابتلا به آمبولی ریه را کاهش می‌دهد. در واقع دستگاه پمپ DVT به کمک یک پمپ IPC مایع لنف را در بدن به سمت مرکز اصلی لنفاتیک هدایت می‌کند. در بدن انسان مایعی به نام لنف وجود دارد که سیستم لنفی در بدن وظیفه دارد از تجمع این مایع جلوگیری کند؛ با تجمع این مایع درون بافت عارضه‌ای مانند DVT اندامی رخ می‌دهد.

عملکرد دستگاه پمپ لنف چگونه است؟

دستگاه پمپ DVT ناحیه مورد نظر بر روی ساق یا ران پا را ماساژ می‌دهد. تحریک این ناحیه از بدن باعث می‌شود تا مایع شفاف لنف درون بافت حرکت کرده و به سمت مرکز اصلی خود یعنی سیستم لنفاتیک راهنمایی شود. در واقع این دستگاه از تجمع مایع لنفی در بافت جلوگیری می‌کند.

دستگاه پمپ DVT به محفظه‌ای مجهز شده که قابلیت پُر شدن با هوا را دارد. محفظه پمپ لنف دور ناحیه آسیب‌دیده قرار گرفته و آن را کاملا می‌پوشاند. عملکرد پمپ DVT به این شکل است که محفظه از هوا پُر شده و ناحیه مورد نظر بر روی ساق پا را تحت فشار قرار داده و ماساژ می‌دهد.

همچنین عملکرد دستگاه پمپ لنف هر چند ثانیه یک بار متوقف شده و مجددا شروع به کار می‌کند. این فرایند باعث می‌شود تا مایع لنف به سمت سیستم لنفاتیک حرکت کرده و در یک نقطه تجمع نداشته باشد. یکی دیگر از مزایای استفاده از پمپ DVT بهبود گردش خون در رگ‌ها و وریدها است. بهبود گردش خون به کمک دستگاه پمپ لنف در درمان گرفتگی رگ‌های پا، درد در ناحیه زانو، واریس و... مؤثر واقع می‌شود.

درمان DVT اندامی توسط پمپ لنف

برای درمان بیماری‌ها، تشخیص به موقع و شروع درمان زودهنگام، از وارد شدن به مرحله پیشرفته و مزمن جلوگیری می‌کند. با این حال بیماری‌های مزمن مراحل سخت و طولانی‌تری برای درمان و بهبود شرایط سلامتی دارند. ترومبوز ورید عمقی در صورتی که به یک بیماری مزمن تبدیل شود، درمان قطعی برای آن وجود نخواهد داشت. به این ترتیب متخصصان از روش‌ها و درمانی‌های کنترلی به منظور بهبود وضعیت بیماران استفاده می‌کنند.

استفاده از تجهیزات پزشکی مانند پمپ DVT بهترین روش جهت کنترل علائم این عارضه محسوب می‌شود. اگر تورم ایجاد شده در ناحیه پا در بدن شما ناشی از تشکیل لخته خون است، استفاده از دستگاه پمپ لنف گزینه معقولی به نظر می‌رسد. شما می‌توانید با مراجعه به فروشگاه آنلاین توانی نو و مطالعه مشخصات دستگاه پمپ لنف، از ویژگی‌ها و قیمت این دستگاه مطلع شده و در صورت نیاز آن را سفارش دهید. در حال حاضر بسیاری از متخصصین، استفاده از پمپ DVT را برای درمان واریس نیز به افراد توصیه می‌کنند.

خرید دستگاه پمپ لنف زنیت مد مدل 1002

این دستگاه قابل استفاده برای پا و دست طراحی شده و تا 30 وات توان مصرفی دارد. ویژگی مهم دستگاه پمپ DVT زنیت مد، تایمر آن است که شما می‌توانید از 10 تا 30 دقیقه بر اساس نیاز خود آن را تنظیم کنید. در بازه زمانی مشخص شده، دستگاه با ایجاد فشاری متناوب، ناحیه پا یا دست را ماساژ داده و مایع لنفی را تحریک می‌کند.

همراه این دستگاه یک کاف مخصوص دست یا پا نیز در نظر گرفته شده که مشتریان با توجه به نیاز خود آن را انتخاب می‌کنند. کاف، محفظه‌ای است که پا یا دست بیمار در آن قرار می‌گیرد. فشار کاف در این محصول نیز قابلیت تنظیم داشته و متناسب با نیاز شخص این فشار تغییر می‌کند.

محصولات ارائه شده در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو، همگی دارای گارانتی بوده و خدمات پس از فروش دارند. دستگاه پمپ لنف زنیت مد نیز دارای دو سال گارانتی و ده سال خدمات پس از فروش است.

خرید دستگاه پمپ لنف زنیت مد مدل 1002-04

بیشتربدانید: 10 مورد از فواید و مضرات ماساژ چیست که باید حتما بدانیم؟

عوامل مؤثر بر ایجاد ترومبوز ورید عمقی

  • عدم تحرک
  • ماندن در بستر بیماری برای مدت زمان طولانی
  • دوران بارداری. تغییرات هورمونی و افزایش سایز رحم در گردش خون اختلال ایجاد کرده و در نهایت ممکن است باعث بروز DVT شود.
  • بیماری‌های عفونی
  • بیماری‌های قلبی و عروقی یا نارسایی قلبی
  • سرطان
  • بیماری لوپوس
  • افزایش پلاکت خون
  • استعمال سیگار
  • اضافه‌وزن
  • افزایش سن
  • رگ‌های واریسی
  • عوامل ژنتیکی
  • مصرف داروهای هورمونی و قرص ضدبارداری

نتیجه گیری و جمع بندی

مهمترین عامل در جلوگیری از ترومبوز ورید عمقی یا DVT اندامی، رعایت تغذیه سالم، ورزش کردن و نوشیدن مایعات به مقدار زیاد است. سبک زندگی، نقش مهمی در سلامت جسم و روح ما دارد؛ به همین دلیل همواره باید کنترل بیشتری بر روی تغذیه و سلامت جسم خود داشته باشیم.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp