آشنایی با انواع گوشی پزشکی، کاربردها و روند تکامل آن

آشنایی با انواع گوشی پزشکی، کاربردها و روند تکامل آن
چکیده این مطلب : انتشار : 1398/01/31 0 نظر

گوشی پزشکی از کاربردی ترین وسایل پزشکی به حساب می آید که به علت قابلیت های متفاوات قیمت گوشی پزشکی یا استتوسکوپ متفاوت است.. گوشی پزشکی برای شنیدن صدای قلب و صداهای تنفسی ،صدای رو ده ها و...به کار می‌رود. با ما تاانتهای مقاله هراه باشید

این ابزار به همراه چند ابزار مشهور دیگر مانند چراغ‌قوه پزشکی، قابلیت مهم تشخیص انواع مختلف بیماری‌ها را برای پزشکان به ارمغان آورده است. حدود دو قرن از اختراع گوشی پزشکی می‌گذرد و در طی این مدت، این ابزار به یکی از ابزارهای اصلی در علم پزشکی تبدیل شده است. اخیرا انواع جدید گوشی پزشکی به صورت الکترونیکی و هوشمند نیز وارد بازار شده‌اند که دستاورد مهمی در طب نوین محسوب می‌شود. پیشنهاد مطلب بیشتر در مورد دستگاه اکسیژن ساز در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو 

 

تاریخچه گوشی پزشکی

قابلیت‌های این ابزار ساده ولی کارآمد باعث شده است که گوشی پزشکی به یکی از ابزارهای همیشگی همراه پزشکان تبدیل شود. پس از اختراع یک استوانه چوبی قدیمی 30 سانتیمتری در سال 1816 توسط یک دکتر فرانسوی به نام رنه لنک، این ابزار جایگزین تکنیک شنیدن مستقیم (قرار دادن بی‌واسطه گوش روی بدن بیمار) شد.

 اختراع گوشی پزشکی یک کشف بسیار مفید بود که به بررسی و توصیف بیماری‌های خاص کمک می‌کرد. دنیای پزشکی اختراع این ابزار را مدیون اختراع لنک و انتشار مقاله او در سال 1819 تحت عنوان "گوش دادن غیرمستقیم" یا "رساله‌ای راجع به تشخیص بیماری‌های ریه و قلب" است.

the-stethoscope

بیشتر بخوانید: نبولایزر چیست و چگونه از آن استفاده می‌کنند؟

 

گوشی پزشکی به عنوان یک ابزار نمادین

پس از اختراع گوشی پزشکی و معرفی آن به جامعه پزشکی، به تدریج آنقدر تکامل یافت که تبدیل به یک مدل کلاسیک شد و هم‌اکنون نیز در اختیار پزشکان قرار دارد. گوشی پزشکی ابزاری است که متشکل از یک گیرنده صوتی (مجموعه مربوط به قفسه سینه)، همراه با یک غشاء حساس متصل به این گیرنده است و دور آن با یک نوار لاستیکی بسته شده که صداها را به سمت دو مجرای خروجی گوشی هدایت می‌کنند. استفاده از گوشی پزشکی توسط متخصصین مختلف و در حوزه‌های مختلف سلامت تا حدی رایج است که تبدیل به یک ابزار نمادین در علم پزشکی شده و به راحتی در یک جمع عمومی می‌توان تشخیص داد، فردی که روپوش سفید به تن کرده و یک گوشی پزشکی در دست دارد، یک پزشک یا متخصص در حوزه سلامت است.

 

انواع گوشی پزشکی

در حال حاضر، انواع مختلفی از گوشی‌های پزشکی وجود دارند که می‌توانند نقش مکمل یکدیگر را ایفا کنند. انواع گوشی‌‌هایی که در بازار وجود دارند، عبارتند از:

1. سمعک‌‌های دوتایی منعطف (کلاسیک)

این گوشی پزشکی متشکل از گیرنده صوتی ( مجموعه مربوط به قفسه سینه) از جنس فولاد است که معمولاً بهترین کیفیت شنیداری را دارد. بانورال (لوله پلاستیکی) جزء مهمی از گوشی پزشکی است. بانورال صدای بهتر را از صدای بدتر جدا می‌کند که این جداسازی به ضخامت بانورال بستگی دارد. در نهایت، قوس فلزی و نوک‌ گوشی داخل گوش قرار می‌گیرند و مانع از شنیدن صداهای بیرونی می‌شوند. گوشی پزشکی در شنیدن صداهای قلب، ریه و شکمی بیمار به کار می‌رود تا صداها تشخیص داده شوند. طیف وسیعی از گوشی‌های پزشکی با مدل‌های مختلف موجود است. قابلیت اکثر این گوشی‌های پزشکی به کیفیت مواد و ساختار به کار رفته در تولید آنها بستگی دارد. اما تفاوت اصلی گوشی‌های پزشکی، به گیرنده صوتی ( مجموعه مربوط به قفسه سینه) برمی‌گردد.

اندازه گیرنده صوتی در گوشی پزشکی مخصوص نوزادان، بسیار کوچک است. اندازه گیرنده صوتی در گوشی پزشکی مخصوص اطفال، متوسط می‌باشد. گیرنده صوتی مخصوص بزرگسالان، بزرگتر است. همچنین، مدل‌های پیشرفته‌تر گوشی پزشکی از یک گیرنده صوتی دوتایی برخوردار می‌باشند. در این نوع گوشی‌ها، قطر هر طرف فرق می‌کند. علاوه براین، برخی از این گوشی‌ها یک غشاء ساده و برخی دیگر یک غشاء دوفرکانسه دارند.

the-stethoscope

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع محصولات بهداشتی مراقبت از پوست و مو

 

2. گوشی پزشکی الکترونیکی

گوشی پزشکی الکترونیکی، یک نوآوری پیشرو در زمینه معاینه و شنیدن صدا است. گوشی پزشکی الکترونیکی هوشمند که تکامل یافته نسل‌های قدیمی گوشی‌های پزشکی می‌باشد، از یک سری ویژگی‌های متنوع برخوردار است که کار تشخیص و درمان را آسان‌تر می‌کنند. این ابزار که کار کردن با آن ساده می‌باشد، در موارد زیر به شما کمک خواهد کرد:

- تقویت هرچه بیشتر صدا

- ضبط صدا به صورت همزمان

- به اشتراک گذاشتن صدا از طریق پوشه صدا با سایر متخصصین

- امکان تعویض گیرنده صوتی

- گوش دان همزمان به صدای زنده

- نصب فیلترهای قلبی و ریوی

- مشاهده فونوکاردیوگرام

هر یک از این ویژگی‌های گوشی پزشکی باعث ایجاد مزایایی می‌شوند که امکان پایش هدفمندانه‌تر و نتیجه‌بخش‌تر بیمار را نیز فراهم می‌کنند؛ مزایایی از قبیل:

- پیگیری وضعیت بیمار و مقایسه دقیق نتایج در سرتاسر فرآیند درمان

- اضافه‌شدن صدای ضبط‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده به پرونده الکترونیکی بیمار

- عینیت بخشیدن به تشخیص‌های پزشکی

 

3. گوشی پزشکی مامایی (گوشی پزشکی پیانارد)

این نوع گوشی پزشکی یک گوشی انعطاف‌ناپذیر و زنگوله‌ای شکل می‌باشد که گیرنده صوتی بزرگ آن امکان شنیدن صدای عالی را فراهم می‌کند و به همین دلیل مفیدترین ابزار جهت گوش‌دادن به ضربان قلب جنین از طریق سینه مادر، دقیقاً از هفته هجدهم بارداری است.

the-stethoscope

بیشتر بخوانید: هفت مزیت ماساژ درمانی و استفاده از ماساژور

 

نتیجه‌گیری

گوشی پزشکی یکی از ابزارهای لازم و ضروری در تمام حوزه‌های پزشکی به شمار می‌آید. گوشی پزشکی در طول تاریخ تکامل یافته و قبل از اینکه به گوشی پزشکی دیجیتالی و هوشمند برسد، دستخوش یک سری از اصلاحات فنی شده است. در قرن بیست و یکم استفاده از گوشی دیجیتالی هوشمند، کاربردهای زیادی پیدا خواهد کرد و نگرانی‌های متخصصین در خصوص بهینه‌سازی تکنیک‌های مربوط به تشخیص بیماری را برطرف می‌کند.

 

مشاهده انواع بهترین مدل های گوشی پزشکی یا استتوسکوپ با قیمت مناسب و ارزان کلیک کنید

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp