دستگاه اکسیژن ساز در انواع مختلف شامل دستگاه اکسیژن ساز 5 لیتری،8 لیتری،10 لیتری و با قیمت مناسب و ارزان قابل خریداری به صورت اینترنتی از تجهیزات پزشکی توانی نو می باشد.اکسیژن ساز های ایرانی ،چینی و آمریکایی همراه با ارانتی معتبر و خدمات پس از فروش در توانی نو به فروش میرسند.خرید دستگاه اکسیژن ساز برای افرادی که نیاز به اکسیزن تراپی دارند طبق دستور پزشک بهترین جایگزین کپسول های اکسیزن میباشد.
دستگاه اکسیژن ساز برخلاف کپسول اکسیژن نیاز به پر کردن و درد سر رفت و آمد ندارد و کافی است که آنرا به برق زده و اکسیژن خالص با فشار قابل تنظیم(0.5 تا 10 لیتر) دریافت کنید.دستگاه اکسیژن ساز در دونوع ثابت و قابل حمل یا پرتابل می باشد.مکانیسم کار دستگاه اکسیژن ساز به این گونه است که هوای موجود در محیط را دریافت و با عبور آن از مخزن زئولیت ،اکسیژن (21%)آن را متراکم و به خلوص بالای 90% میرساند.دستگاه اکسیژن ساز در مراکز درمانی و منزل برای بیماران حاد و مزمن تنفسی که نیاز به اکسیژن تراپی دارند (مانند بیماران COPD و..)بسیار توصیه می شود.از مزایای دستگاه اکسیژن ساز میتوان به خلوص بالای اکسیژن،صدای کم،جابه جایی راحت و مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد.در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو امکان خرید اینترنتی تجهیزات پزشکی وجود دارد. شما در این فروشگاه میتوانید نسبت به خرید دستگاه اکسیژن ساز ، اکسیژن ساز خانگی و قابل حمل یا پرتابل از مارکهای معتبر و قیمت مناسب اقدام کنید. برای مشاهده قیمت دستگاه اکسیژن ساز خانگی و قابل حمل یا پرتابل محصولات زیر را ملاحظه کنید.
دستگاه اکسیژن ساز برای بیماران خاص تنفسی مانند معجزهای است که از مشکلات پیشین استفاده از کپسولهای اکسیژن کاسته و به تنفس بهتر این بیماران کمک میکند. بسیاری از بیمارانی که با مشکلات مربوط به ریه، قلب، گردش خون و... دست به گریبان هستند، نیازمند تنفس اکسیژن با غلظت بالای 90% خواهند بود و به این منظور، ضروری است که از انواع دستگاه اکسیژن ساز یا کپسولهای اکسیژن استفاده کنند. درباره مکانیزم دستگاههای اکسیژن ساز و انواع آن در ادامه به تفصیل صحبت خواهیم نمود.
هوای موجود در جو زمین در شرایط طبیعی، شامل 78% نیتروژن، 21% اکسیژن و 1% گازهای دیگر است. در محیطهای شهری و اماکنی که دست خوش تغییر توسط پیشرفتهای بشر بوده، میزان آلایندهها میتواند این نسبت را تا حدودی تغییر دهد و تعادل طبیعت را بر هم بزند. بدن انسان به طور طبیعی میتواند از همان 21% اکسیژن موجود در محیط، مقدار مورد نیاز خود را تامین کند؛ اما در پارهای از موارد، به دلیل نارساییهای قلبی و یا ریوی، امکان تامین اکسیژن مورد نیاز بدن از طریق میزان اکسیژن طبیعی موجود در هوا وجود نخواهد داشت. در این شرایط، پزشکان با تجویز مقدار معینی از اکسیژن غلیظ، نیاز بدن را تامین میکنند. در این تجویز، اکسیژن مورد نیاز بدن بیماران با غلظت بیش از 90% و فشاری در حدود 1.5 تا 3 برابر فشار طبیعی اتمسفر، وارد دستگاه تنفسی آنان خواهد شد.
دستگاه اکسیژن ساز، وسیلهای است که با عبور دادن هوای طبیعی محیط از فیلترهای حاوی پودر زئولیت، نیتروژن هوا را استخراج کرده و اکسیژن با غلظت بالای 90% تولید میکند. در واقع این دستگاه با مکش هوای اتاق و استخراج اکسیژن موجود در آن، گاز اکسیژن با درصد خلوص زیاد ایجاد میکند و این اکسیژن غلیظ شده سپس توسط کمپرسورهای فشار، فشرده شده و به وسیله سوند و ماسک مخصوص، به سیستم تنفسی بیماران هدایت میشود. البته مکانیزمهای مختلفی درباره دستگاههای اکسیژن ساز وجود دارد، اما سیستم کلی انواع پرکاربرد آن به همین صورت است. این دستگاهها در ظرفیتهای مختلف تولیدی (از 0.5 تا 10 لیتر در دقیقه) در بازار موجود هستند و انواع مختلفی نیز دارند که در ادامه درباره هر یک صحبت خواهیم کرد.
در این مکانیزم، «زئولیت» کلیدیترین نقش را ایفا میکند و برای درک بهتر مکانیزم دستگاه اکسیژن ساز، باید درباره این کانی بیشتر بدانیم. کانی زئولیت برای اولین بار توسط بارون فردریک کانستد سوئدی در سال 1756 میلادی کشف شد. این دانشمند سوئدی، هنگام آزمایش با یک کریستال معدنی متوجه شد که در اثر حرارت دادن به کریستال، از ساختمان این ترکیب بخارات آب استخراج میشود. به همین علت نام زئولیت که ترکیبی از دو کلمه Zeo (جوشان) و Lithos (سنگ) از واژههای یونانی گرفته شده را برای این کانی، انتخاب نموده است. زئولیتها، بلورهای آلومینوسیلیکات عناصر گروه IA و IIA هستند و به خاطر ویژگیهای ساختاری که دارند، به طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. به عنوان مثال زئولیتها به دلیل داشتن ساختمان حفرههای غربال مولکولی، در جدا کردن گازها کاربرد گسترده ای دارند؛ لذا در ساخت دستگاه اکسیژن ساز و جداسازی مولکولهای نیتروژن از اکسیژن، مورد استفاده قرار میگیرند.
دستگاههای اکسیژن ساز انواع مختلفی دارند که در شرایط مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. اما دو نوع اصلی آن که در بازار موجود است و برای استفاده خانگی به فروش میرسد، شامل دستگاههای ثابت و پرتابل (متحرک) است. این تقسیم بندی بر اساس نوع مکانیزم و ظرفیت انجام گرفته و هر یک از این دو نوع میتوانند از تکنولوژیهای مختلفی برای تولید اکسیژن استفاده کنند. در اینجا درباره هر یک از انواع این دستگاهها و تفاوت آنها به اختصار توضیح خواهیم داد:
دستگاههای ثابت، دستگاههایی هستند که بیشترین کاربرد در سطح خانگی را دارند و اغلب در ظرفیتهای 3، 5 و 10 لیتر در دقیقه تولید میشوند. این نوع دستگاهها دارای حجمی بزرگ هستند و با داشتن چهار چرخ کوچک در زیر دستگاه، امکان حرکت دستگاه در سطح اتاق را فراهم میکنند. با وجود اینکه توانایی جابجایی این دستگاهها در سطح فضای داخل خانه وجود دارد، اما این دستگاهها از نظر دسته بندی در رده دستگاههای ثابت قرار میگیرند. تکنولوژی مورد استفاده در این دستگاهها برای تولید اکسیژن به طور عمومی PSA (Pressure swing adsorption) است و از همان فیلترهای حاوی زئولیت و کمپرسور فشرده ساز هوا استفاده میکند. فشار دمندگی اکسیژن در این دستگاهها میتواند بر حسب تجویز دکتر تغییر کند و همچنین میتواند به دو شکل پالسی و پیوسته، به تولید اکسیژن بپردازد. حالت پالسی این دستگاه به این صورت است که با توجه به فشار تعیین شده، در بازههای زمانی خاص اقدام به تولید و ذخیره سازی اکسیژن میکند. در حالت پیوسته اما به شکل مداوم و بدون توقف اکسیژن را تولید و به بیمار منتقل میکند. این دستگاهها بر خلاف کپسولهای اکسیژن که نیاز به پر کردن مرتب داشتند، بدون نیاز به شارژ و تنها با وصل بودن به برق شهری میتوانند به طور مرتب اکسیژن تولید نمایند.
دستگاههای اکسیژن ساز پرتابل یا قابل حمل، حجم و وزن کوچکتری نسبت به دستگاههای ثابت دارند و میتوانند توسط فرد به نقاط مختلف حمل شوند. با کمک این دستگاهها فرد بیمار نیازی به حبس شدن در خانه ندارد و میتواند اکسیژن مورد نیاز خود را در محیطی بیرون از خانه نیز دریافت نماید. تکنولوژی اصلی تولید اکسیژن در دستگاههای پرتابل نیز مانند دستگاههای ثابت است و تنها تفاوت موجود در آن، وجود یک باتری است که با اتصال به برق شهری یا فندک خودرو نیز قابل شارژ است و نیاز مداوم به برق را بر طرف میکند. همچنین این دستگاهها از تکنولوژی OCD (Oxygen conserving device) برای صرفه جویی بیشتر در تولید اکسیژن استفاده میکنند. مکانیزم تکنولوژی OCD به این صورت است که با سنسور حساس به فشار موجود در دستگاه، زمان دقیق دم و بازدم بیمار را شناسایی کرده و تنها در زمان دم، اکسیژن به لولهها پمپاژ میکند. به این ترتیب، میزان اکسیژن مصرفی دستگاه کاهش یافته و این موضوع، باعث میشود ظرفیت پایین تولید اکسیژن دستگاه و باتری کوچک آن، موجب کمبود اکسیژن بیمار نشود.
دستگاه اکسیژن ساز، از جمله تجهیزات پزشکی ضروری برای بیماران آمفیزم (انسداد مزمن ریه) به شمار میشود. به جز این، بیماران دیگری که از مشکلات حاد ریوی مانند آسم پیشرفته و برونشیت رنج میبرند نیز گاهاً با تجویز پزشک باید از این دستگاه استفاده کنند. همچنین افراد سالم نیز برای رفع خستگی روزانه میتوانند به صورت محدود از این دستگاه بهره ببرند. به طور کلی اکسیژن درمانی، یکی از روشهای درمان بسیاری از بیماریهای مربوط به ریه و قلب است و گاهاً برای افرادی که دچار کمبود هموگلوبین خون هستند و بدن آنها توانایی حمل اکسیژن در طول شریانهای مخلتف را ندارد نیز مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی، میزان اکسیژن مورد نیاز بیماران توسط پزشک و با واحد لیتر در دقیقه تعیین میشود. اما این دستگاهها (فارغ از نوع خانگی یا بیمارستانی) میتوانند کاربردهای متعدد دیگری نیز داشته باشند. در اینجا به برخی از کاربردهای دیگر دستگاه اکسیژن ساز اشاره خواهیم کرد:
شناختن اجزای مختلف دستگاه اکسیژن ساز به درک بهتر ساختار آن و همچنین چگونگی نگهداری از آن کمک خواهد کرد. به همین جهت در اینجا، درباره اجزای اصلی موجود در تمامی دستگاههای اکسیژن ساز موجود در بازار توضیح خواهیم داد:
هوایی که وارد دستگاه میشود، باید از گرد و غبار و آلایندههای دیگر خالی باشد. به همین جهت در بخش ورودی هوای دستگاههای اکسیژن ساز، دو فیلتر تصفیه هوا قرار میگیرد. فیلتر اول از جنس پلی اورتان یا همان ابر صنعتی است که از ورود گرد و غبار به دستگاه جلوگیری میکند و بهتر است که حداقل هفتهای یکبار با آب (بدون شوینده) شسته شود. فیلتر دوم فیلتر هپا (HEPA) است که در اغلب دستگاههای پیشرفته تصفیه هوا نیز قرار دارد و وظیفه آن، از بین بردن ویروسها، باکتریها و ذرات میکرونی موجود در هوا است. این فیلتر نیز بسته به راهنمای دستگاه باید در دوره معینی تعویض گردد.
کمپرسور هوا در دستگاه اکسیژن ساز، وظیفه مکش هوای اتاق به درون دستگاه را بر عهده دارد. هوا از طریق کمپرسور وارد دستگاه شده و متراکم میشود تا با فشار معینی به سمت سیلندرهای زئولیت هدایت شود. دلیل اصلی صدایی که دستگاههای اکسیژن ساز دارند، وجود همین کمپرسور هوا است و به همین جهت، قرار داشتن آن در یک باکس عایق و همچنین کیفیت کمپرسور، در کاهش صدای دستگاه تاثیر بسزایی دارد. در ادامه درباره برندهای معتبری که از کمپرسورهای استاندارد در دستگاههای خود استفاده میکنند، صحبت خواهیم نمود.
دریچه متحرک یا شیر برقی، یک دریچه چهار مسیره است که به طور دائم در حین فعالیت دستگاه در حال سوئیچ کردن مسیر هوا است. این دریچه از طرفی وظیفه هدایت هوای کمپرس شده از کمپرسور به سوی سیلندر زئولیت را بر عهده دارد و از سویی هدایت گاز نیتروژن به خارج از دستگاه و هدایت اکسیژن تولید شده به سمت مخزن اکسیژن را انجام میدهد.
اما بخش اصلی دستگاههای اکسیژن ساز، دو یا چند سیلندر حاوی گرانولهای زئولیت است که وظیفه تخلیص اکسیژن از نیتروژن هوا را بر عهده دارد. مکانیزم این بخش به این شکل است که گاز نیتروژن را به وسیله زئولیت و مکانیزمی که پیشتر درباره آن صحبت کردیم جذب کرده و گاز اکسیژن را از بین تخلخلهای خود عبور میدهد. سپس زمانی که گرانولها مملو از گاز نیتروژن شدند، تخلیص اکسیژن در ستون اول متوقف شده و در ستون بعدی شروع میشود. در این حین دستگاه شروع به خارج نمودن گاز نیتروژن از ستون اول میکند و سپس مجدداً فرایند تخلیص اکسیژن آغاز میشود. به این ترتیب، تولید اکسیژن میتواند به صورت مداوم و بدون توقف ادامه یابد.
اکسیژن تولید شده در سیلندرهای زئولیت پیش از خروج باید به سوی مخزن اکسیژن هدایت شود تا در آنجا تحت فشار تنظیم شده قرار بگیرد و برای هدایت به سوی دستگاه تنفسی بیمار، آماده گردد. میزان فشار اکسیژن توسط رگراتوری که بر روی این مخزن اکسیژن قرار دارد، قابل تنظیم است و طبق تجویز پزشک میتوان آن را تنظیم نمود.
فلومتر، در واقع تنظیم کننده حجم اکسیژن خروجی از دستگاه اکسیژن ساز است که با یک درجه دورانی یا دیجیتالی قابل تنظیم بوده و میزان اکسیژن خروجی را با واحد لیتر در دقیقه، تنظیم مینماید. به کمک فلومتر میتوانید میزان اکسیژن مورد نیاز بیمار را بر اساس تجویز پزشک، به دستگاه تنفسی وی تزریق نمایید.
اکسیژنی که قرار است وارد دستگاه تنفسی بیمار شود، باید کمی مرطوب باشد. به همین جهت در مسیر خروجی این دستگاهها، یک لیوان مخصوص تعبیه شده که باید از آب مقطر (یا آب تصفیه شده توسط دستگاههای تصفیه خانگی) پر شده و هر روز نیز تعویض گردد.
نبولایزر، مخزن کوچکی است که در بعضی از دستگاههای اکسیژن ساز وجود دارد و برای تزریق داروهای استنشاقی به بیماران مورد استفاده قرار میگیرد.
فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو، انواع دستگاه اکسیژن ساز ثابت و پرتابل استاندارد با ظرفیتهای مختلف تولیدی و امکانات مختلف را از کمپانیهای مختلف ایرانی و خارجی گرد هم آورده تا به شما در انتخابی هوشمندانه کمک کند. برخی از برندهای موجود در این فروشگاه عبارتند از:
تمامیبرندهای فوق در ظرفیتهای مختلف و انواع ثابت و پرتابل، در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو موجود هستند و شما میتوانید با بررسی بهتر آنها و مقایسه از نظر امکانات، پشتیبانی و قیمت، خریدی مطمئن را رقم بزنید. به خاطر داشته باشید که تمامی تجهیزات و محصولات موجود در سایت با ضمانت اصالت کالا و گارانتی معتبر به شما عرضه خواهند شد.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعق به سایت فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو می باشد.