بنر هدر دسکتاپ
مرتب سازی :

سوند، یک لوله توخالی و انعطاف پذیر است که برای خارج کردن مایع ادرار از بدن و یا به بیان دیگر، از داخل مثانه، استفاده می‌شود و انواع مختلفی دارد. استفاده از سوندها برای مواقعی است که به دلایلی از جمله بیهوشی و یا غیره، مایع ادرار باید از بدن بیمار خارج شده و او خود به حالت عادی قادر به انجام این کار نیست؛ پس لوله‌ای با نام سوند لازم بوده تا ادرار را از مثانه وی خارج کند. یکی از انواع مختلف این سوندها، سوند فولی ‌است که برآنیم تا در این نوشتار توضیحات کاملی در رابطه با آن در اختیار شما بگذاریم.

 

 

سوند فولی چیست؟

در ابتدا برای شما تعریفی از سوند فولی ارائه می‌دهیم. سوند فولی یک لوله با عرض خیلی کم و توخالی و دارای انعطاف پذیری بالا بوده که برای کشیدن مایع ادرار از حفره ی مثانه، استفاده می‌شود. نام فولی به این دلیل برای این لوله انتخاب شده است که برای اولین بار دانشمندی با همین نام این وسیله را اختراع کرده است.

کاربرد کاتتر یا همان سوند فولی برای مواقعی است که بیمار قابلیت تخلیه ادرار خود به روش عادی و معمول را نداشته و این لوله به بدن او این توانایی را می‌دهد تا مایع ادرار از بدن خارج شود. کیسه‌ای برای این کار تعبیه شده است که در صورت نیاز بعد از مدت زمانی مشخص، تخلیه می‌شود.

نحوه کار کردن سوند فولی

کاتتر فولی که همان طور که پیش‌تر بیان کردیم برای تخلیه ادرار به کار می‌رود، نباید برای مدت زمان‌های طولانی در بدن بیمار نصب بماند و یا این که برای رفع بیماری‌هایی از جمله بی اختیاری ادرار نیز کاربردی ندارد. در طول عمل‌های جراحی و تا مدتی بعد از آن که هنوز بیمار توانایی دفع ادرار خود را ندارد، این لوله در بدن او نصب می‌شود. قرار گیری آن در بدن بیمار برای مدتی طولانی‌تر ممکن است عفوفت در مجاری ادراری ایجاد کند.

سوند فولی در داخل مجاری ادرار و در قسمتی از آن که ادرار از آن جا خارج می‌شود، قرار می‌گیرد و سوراخی که در انتهای آن وجود دارد باعث می‌شود ادرار از مثانه بیمار خارج شده و در کیسه تعبیه شده در راستای سوند، قرار بگیرد. کیسه‌ای که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید، همان مخزنی است که ادرار پس از خروج از مثانه توسط سوند فولی، در آن قرار می‌گیرد.

 

 

نحوه جایگذاری سوند فولی در بدن

یکی از مهم‌ترین موارد و نکاتی که در استفاده از سوند فولی باید مد نظر قرار داد، نحوه قرار دادن آن در بدن فرد بیمار ‌است. این کار ممکن است قبل و یا بعد از بیهوشی بیمار و یا حتی در حین عمل جراحی انجام گیرد. فرد پرستار با دستکش‌هایی استریل شده، کاتتر که به صورت کاملاً استریل شده تولید می‌شود و لایه‌ای از لوبریکانت برای راحت‌تر قرار گیری آن در مجاری ادراری، بر روی آن وجود دارد، را در دهانه مجاری ادراری فرد بیمار قرار می‌دهد. تمامی سوندهای فولی که در توانی نو در اختیار مشتریان عزیز قرار می‌گیرد، با هر برندی که باشد، کاملاً استریل شده و با رعایت کامل موازین بهداشتی تولید شده است.

جایگذاری این سوند به طور کلی با درد همراه نخواهد بود اما با این حال هستند بیمارانی که درد در هنگام جایگذاری را گزارش کرده اند. ادرار در داخل سوند نیز به طور معمول نباید با درد همراه باشد مگر برای بیمارانی که کمی حساسیت بیشتری دارند. در مواقعی خیلی نادر نیز ممکن است بعد از این که تخلیه ادرار توسط سوند انجام می‌گیرد باز هم فرد بیمار احساس کند که نیاز به ادرار دارد که این به دلیل قرارگیری سوند در مجاری ادرار او خواهد بود چرا که، ادرار دیگر به طور کامل تخلیه شده است.

 

 

سوند فولی به چند دسته تقسیم می‌شود؟

لازم به ذکر است که سوندهای فولی را بر اساس دو معیار مشخص، دسته بندی می‌کنند. این دو فاکتور عبارتند از شکل سوند و جنسی که از آن ساخته شده است. در توانی نو انواع سوند فولی در اشکال و جنس‌های مختلف به فروش می‌رسد و شما می‌توانید بسته به نیازی که دارید، نوع مناسب خود را تهیه فرمایید.

دسته بندی سوندهای فولی بر اساس جنس:

  • سوند لاتکس
  • سوند سیلیکونی
  • سوند آنتی باکتریال
  • سوند PVC

و بر اساس شکل نیز طبقه بندی این سوندها عبارت است از:

  • سوندهای مستقیم
  • انواع سوند دو راه
  • سوندهای سه راه
  • سوندهایی با سر خمی‌ده

ممکن است حال برای شما این سؤال پیش بیاید که هر کدام از این سوندها چه کاربردی دارند. در جواب این سؤال باید به شما بگوییم که پزشک متخصص با توجه به نوع بیماری که فرد به آن مبتلا ‌است و حساسیتی که ممکن است به متریال مختلف داشته باشد، سوند مناسب را برای او تجویز می‌کند. خرید سوند فولی در توانی نو با مشورت کارشناسان حرفه‌ای در این زمینه انجام می‌گیرد و شما می‌توانید بابت تضمین کیفیت کالا، آسوده خاطر باشید.

 

 

راهنمای سایز و رنگ در انواع سوند فولی

اگر به دنبال خرید این سوندها باشید حتماً متوجه شده اید که سایزها و همچنین رنگ‌های مختلفی از آن‌ها در بازار موجود ‌است. ما در اینجا راهنمای کامل این سایزها و رنگ‌های مختلف از انواع سوند‌های فولی را در اختیار شما می‌گذاریم و کارشناسان ما در توانی نو می‌توانند در زمان خرید راهنمایی‌های بیشتری را به شما ارائه دهند.

انتخاب سایز مناسب برای بیمار از اهمیت خیلی بالایی برخوردار است. اگر سایز کوچکتر و یا بزرگتر از حد مناسب باشد، می‌تواند آسیب‌هایی جدی را به مجاری ادراری فرد بیمار وارد کند. بنابراین به توصیه مشاورین و همچنین پزشک متخصص خود در این زمینه دقت کافی بفرمایید.

سوندها بر اساس سایزی که در افراد مختلف مانند کودکان، زنان بالغ و همچنین مردان بالغ دارند، به رنگ‌های مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. برای مثال در کودکان این سایزها بین 2 تا 3/3 میلی متر بوده و در بازه رنگ‌های سبز، آبی و مشکی قرار دارند. در خانم‌های بالغ این عدد سایز بین 4 تا 7/4 بوده و رنگ‌های سفید و سبز را شامل می‌شود. برای مردان بالغ این عدد بین 3/5 تا 6 میلی متر بوده و رنگ‌هایی مانند نارنجی و قرمز را در بر می‌گیرند. سایزهای بزرگ‌تر که شامل رنگ‌هایی مانند بنفش و آبی هستند نیز برای کسانی است که مبتلا به انسداد مجاری اداری بوده و یا مجاری آن‌ها آزرده ‌است و لازم است که تماس لوله سوند با مجاری در کم‌ترین حالت ممکن باشد.

 

 

استفاده از سوند فولی چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟

به طور کلی می‌توان گفت اگر در جایگذاری سوندها دقت کافی به عمل آمده و بهداشت کاملاً رعایت شود، و البته جنسی سوند انتخابی نیز دارای کیفیت بالایی باشد، کم‌تر خطری فرد بیمار را تهدید می‌کند. اما با این حال ممکن است مواردی در حین جایگذاری سوند ایجاد شده که به چندی از مهم‌ترین آن‌ها در ادامه اشاره خواهیم کرد.

  1. قطع شدن ورود ادرار به داخل کیسه که در این حالت باید سریعاً وضعیت کاتتر بررسی شود و اختلال پیش آمده برطرف گردد.
  2. آسیب وارد شدن به مجاری ادرار و خون ریزی آن که در این حالت نیز باید به سرعت وضعیت پیش آمده توسط پزشک بررسی و حل شود.
  3. انتقال عفونت از سوند فولی به مثانه که با گذشت مدت زمان طولانی از استفاده از سوند ممکن است این خطر نیز افزایش یابد.
  4. باز شدن بالون سوند قبل از جایگذاری کامل آن در مثانه نیز می‌تواند به شدت خطرناک بوده و آسییب‌های جدی و طولانی مدتی را برای مجاری ادرار و همچنین مثانه به وجود آورد.
  5. اسپاسم مثانه نیز حالتی است که به صورت ناگهانی ممکن است در برخی از بیماران رخ داده و در این حالت ادرار به خارج از سوند نشست پیدا می‌کند. به وضعیت اسپاسم باید خیلی سریع رسیدگی شده و با دارو آن را برطرف کرد.

قیمت سوند فولی در بازار

همان طور که پیش از این نیز بیان کردیم، سوندها بر اساس جنس، شکل و رنگی که دارند به دسته بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. علاوه بر این، برندها و شرکت‌های متفاوتی، سازنده این سوندها هستند. سوند فولی نیز از این قضیه مستثنی نبوده و دارای برندهای متفاوتی است. بنابراین قیمت‌های مختلفی نیز ممکن است برای آن ارائه شود. در توانی نو ما بهترین برندها و با کیفیت‌ترین محصولات را با ارزان‌ترین قیمت در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهیم. بنابراین فقط کافیست به فروشگاه آنلاین توانی نو سر زده و محصول مورد نظر خود را با مشورت کارشناسان خبره ما تهیه فرمایید؛ تمامی کالاها ضمانت کیفیت و قیمت را خواهند داشت.

 

جمع بندی و نتیجه گیری

آن چه در این جا بدان پرداختیم بررسی سوند فولی و ارائه یک راهنمای جامع از انواع آن برای شما بود. سوند فولی در مواقعی که فرد توانایی دفع ادرار به روش معمول را ندارد، در قبل، حین و یا بعد از بیهوشی و انجام عمل جراحی برای او انجام شده و ادرار از مثانه کشیده می‌شود و در درون یک کیسه تخلیه خواهد شد. مواردی که باید در حین استفاده از سوند رعایت کرد و خطراتی که استفاده از آن را را تهدید می‌کند نیز برای شما یادآور شدیم. در نهایت بیان کردیم که با مراجعه به فروشگاه آنلاین توانی نو می‌توانید محصولاتی با کیفیت را با مناسب‌ترین قمیت از ما خریداری بفرمایید.

مشاهده بیشتر
فیلتر ها
فقط نمایش کالاهای موجود
از تا
اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp