تاثیر عرقیجات گیاهی و دمنوش‌ها در کاهش فشار خون

تاثیر عرقیجات گیاهی و دمنوش‌ها در کاهش فشار خون
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/08/16 0 نظر

عرقیجات گیاهی و دمنوش‌ها در سلامتی بدن و کمک به درمان بسیاری از بیماری‌ها، نقش موثری ایفا می‌کنند. به همین دلیل استفاده از گیاهان دارویی در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. از مهمترین موارد مصرف دمنوش‌ها، کاهش فشار خون است. در ادامه مطلب از فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو این موضوع را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید. 

گیاهان دارویی چگونه باعث کاهش فشار خون می‌شوند؟

کنترل فشار خون امری حیاتی است که به صورت روزمره از طریق دستگاه فشارسنج  میزان دقیقی از فشار را می سنجیم. گیاهان بسیاری وجود دارند که می‌توانند فشار خون بالا را کاهش دهند. اگر فشار سیستولیک و دیاستولیک قلب، 140 روی 90 و بیشتر از آن باشد، اصطلاحا گفته می‌شود که فشار خون بالا است. برای کاهش هایپرتنشن یا همان فشار خون بالا می‌توان از داروهای شیمیایی و گیاهی استفاده کرد. داروهای شیمیایی رگ‌های خونی را شل کرده و مایعات اضافه بدن را هم حذف می‌کنند تا فشار خون را کاهش دهند. اما به دلیل اینکه داروهای شیمیایی معمولا عوارضی هم برای بدن دارند و درمان قطعی هم نمی‌کنند، استفاده از داروهای گیاهی طرفداران بیشتری دارد.

محققین آمریکایی به بررسی میزان گسترده‌ای از گیاهان دارویی پرداخته‌اند که به عنوان کاهنده فشار خون مورد استفاده قرار می‌گیرند و شامل عصاره دانه رازیانه، بابونه آویشن و اسطوخودوس بوده‌اند. این تحقیقات نشان داده است که تمام این گیاهان مشخصه فعالی دارند که توضیح می‌دهد چگونه می‌توانند به کاهش فشار خون کمک کنند. با این مشخصه گیاهان می‌توانند کانال پتاسیم را فعال کنند که در عضلات صاف عروقی بدن وجود دارد. زمانی که این عضلات منقبض می‌شوند، فشار خون بالا می‌رود و در هنگام آرام شدن این عضلات هم فشار خون پایین است. وقتی گیاهان کانال پتاسیم را فعال می‌کنند باعث آرام شدن عضلات صاف عروقی می‌شوند.

عرقیات گیاهی برای کاهش فشار خون

گیاهان زیادی وجود دارند که عرقیات آن‌ها در کاهش فشار خون نقش مهمی ایفا می‌کند. از میان این گیاهان به چند مورد از مهمترین و معروف‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

عرق زالزالک 

زالزالک دارای آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که فلاونوئید نامیده می‌شوند. این آنتی‌اکسیدان‌ها برای قلب تاثیر مثبتی دارند. زالزالک یک گیاه ادرارآور هم است.  زالزالک باعث انقباض عضله قلب و گشاد شدن عروق کرونر می‌شود. مطالعه‌ای که در سال 2010 انجام شد، نشان می‌دهد که عرق گیاه زالزالک انقباضات قلب آسیب دیده را افزایش می‌دهد و مشکل اختلال در خونرسانی را حل می‌کند و بافت آسیب دیده را بهبود می‌بخشد.

عرق زیرفون

زیرفون نام یک گیاه است که گل و پوست آن در طب سنتی اروپا و آسیا برای درمان های گیاهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیاه زیرفون هم یک کاهنده فشار خون است که برای فشار خونی متوسط (نه شدید) به بالا موثر است.

عرق بومادران

بومادران گونه‌های زیادی دارد و تاکنون 89 آن شناخته شده است. گیاه بومادران هم با اتساع عروق خونی باعث کاهش فشار خون می‌شود. این گیاه هم فلاونوئید و لاکتان وجود دارد. اما مصرف این گیاه برای افراد باردار و اشخاص حساس به خانواده گل مینا توصیه نمی‌شود.

عرق کرفس

کرفس گیاهی است که در طب سنتی همواره مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه برای مزه‌دار کردن انواع غذاها هم استفاده می‌شود. ثابت شده است که کرفس هم نقش درمانی و موثری در کاهش فشار خون دارد.

عرق کاسنی

در عرق گیاه کاسنی مواد فروکتان و نوعی یونولین وجود دارد. از جمله خواص مطلوب عرق ریشه کاسنی برای بدن کاهش فشار خون و تاثیر روی گلوگز خون و متابولیسم چربی است.

 

بیشتر بدانید:  دقیق ترین دستگاه فشارخون 2020 چیست؟از کجا دستگاه فشار خون بخریم؟

دمنوش‌هایی که کاهنده فشار خون هستند

برخی از گیاهان هم وجود دارند که برای کاهش فشار خود می‌توانید آن‌ها را به صورت دم‌کرده نوش جان کنید. مهم‌ترین این گیاهان عبارتند از:

دمنوش گیاه آویشن

 آویشن هم غلظت خون را رفع می‌کند و هم کاهنده فشار خون است. این گیاه برای درمان بیماری‌های مربوط به تنفس مانند آسم هم نقش دارد. 
دمنوش چای ترش: چای انواع مختلفی دارد که نوعی از آن به دلیل وجود ویتامین سی و اسید سیتریک در آن طعم ترش دارد. وجود آنتی‌اکسیدان‌های و آنتوسیانین در چای ترش باعث می‌شود به عنوان کاهنده فشار خون و همچنین ضدسرطان عمل کند. 

دمنوش چای سبز

آزمایش‌ها و بررسی‌های فراوان روی مبتلایان به فشار خون نشان داده که چای سبز در کاهش سطح فشار خون تاثیر زیادی داشته است. مطالعات نشان می‌دهد که اگر مبتلایان فشارخون، 12 هفته منظم چای سبز مصرف کنند، فشار سیستولیک و دیاستولیک قلب بدن آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و باعث می‌شود تا فشار خون هم 2 میلی گرم کاهش یابد. در این صورت احتمال سکته‌های قلبی هم تا حد 5 درصد کاهش می‌یابد. گرچه دقیقا مشخص نیست که چه مقدار از چای سبز می‌تواند باعث کاهش فشار خون شود، اما پزشکان توصیه می‌کنند که فنجان در روز می‌تواند یک مقدار استاندارد باشد. چای سبز همچنین از چاقی مفرط و بیماری دیابت هم جلوگیری می‌کند. 

برگ‌های چای سبز در دمای بالای خشک می‌شوند و هیچ ماده‌ای هم به آن اضافه نمی‌شود. بنابراین چای سبزی فاقد ماده فرآوری یا مصنوعی است و تمام خواص آن حفظ شده است. چای سبز دارای آنتی‌اکسیدان است و این باعث می‌شود که گردش خون در بدن بهبود یابد؛ بدین معنی که رسیدن اکسیژن به قلب و پمپاژ خون در حالت طبیعی انجام شده و فشار اضافی بر دیواره عروق قلب ایجاد نمی‌شود. به این ترتیب فشار خون کاهش پیدا می‌کند.

چای کوهی

در چای کوهی هم ترکیباتی وجود دارد که می‌تواند باعث انبساط رگ‌ها و کاهش فشار خون شود. البته میزان تحقیقاتی که روی این ماده انجام شده، بیشتر روی خرگوش‌ها بوده است. اما تجربه نشان داده است که چای کوهی هم می‌تواند نقش کاهنده فشار خون را داشته باشد. 


بیشتر بدانید: تاثیر فشار خون بر مغز و سایر اندام‌ها چگونه است؟

سخن پایانی

فشار بالای خون یکی از مشکلات مربوط به سلامتی است که به دلایل مختلف مانند چاقی‌ٰ مصرف زیاد نمک مصرف غذاهای پرچرب و غیره به وجود می‌آید. تحقیقات ثابت کرده است که برخی از عرقیجات گیاهی و دمنوش‌ها می‌توانند با این بیماری مبارزه کنند. در این مقاله کوشیدیم به مهم‌ترین آن‌ها و نحوه عملکردشان اشاره کنیم.حال اگر به میخواهید برای کنترل دقیق فشار خون خود از فشار سنجی دقیق و با کیفیت استفاده کنید می توانید آن را از فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو خریداری نمایید.

نظرات

captcha
اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp