نام بیماری سرطان به خودی خود در افراد ترس زیادی را ایجاد می کند، اما اینکه بیماری سرطان چیست؟ و آیا درمان دارد؛ در ادامه توضیح خواهیم داد...
سرطان نوعی بیماری است که در آن سلولهای بدن بهصورت غیر قابل کنترلی شروع به رشد میکنند. زمانی که این رشد بیرویه در ریهها آغاز شود، به آن سرطان ریه میگویند. بعد از سلطه بر ریه ممکن است این سرطان به غدد لنفاوی یا حتی اندامهای دیگر بدن مانند مغز نیز گسترش پیدا کند. به همین ترتیب، احتمال سرایت سرطان دیگر اندامها به ریهها نیز وجود دارد؛ در علم پزشکی، گسترش سلولهای سرطانی از یک اندام به اندامهای دیگر، متاستاز نامیده میشود. در حالت کلی، این سرطان به دو نوع اصلی سلول کوچک (SCLC) و سلول غیرکوچک (NSCLS) دستهبندی میشود که عموما سرطان سلول غیر کوچک نسبت به سرطان سلول کوچک متداولتر است. در ادامه قصد داریم عوامل خطرساز این بیماری مهلک، علائم مهم، روشهای تشخیص و همچنین استفاده از دستگاه اکسیژن ساز و دستگاه کمک تنفسی برای کمک به بهبود این بیماری را توضیح دهیم.
بیشتربدانید: راهنمای خرید اکسیژن ساز برای بیماران تنفسی!
سیگار کشیدن: تعداد سیگارهایی که یک فرد در طول شبانهروز میکشد و همچنین تعداد سالهای استعمال سیگار، خطر ابتلا به این سرطان را شدیدا بالا میبرد. اکیدا توصیه میکنیم در هر سنی که هستید سریعا نسبت به ترک سیگار اقدام کنید. زیرا با این کار خطر ابتلا به این نوع سرطان در شما تا حد زیادی کاهش پیدا میکند. حتی اگر سیگار نکشید، چنانچه در معرض دود سیگار قرار بگیرید، باز هم خطر ابتلا به این سرطان شما را تهدید خواهد کرد.
قرار گرفتن در معرض پرتودرمانی: افرادی که به نوع دیگری از سرطان مبتلا هستند، با انجام پرتودرمانی قفسۀ سینه ممکن است خطر ابتلا به سرطان ریه در آنها افزایش پیدا کند.
داشتن سابقه خانوادگی در ابتلا به سرطان ریه: افرادی که والدین، خواهر یا برادر یا فرزندشان به سرطان ریه مبتلا هستند نیز خطر بالای ابتلا به این بیماری را دارند.
قرار گرفتن در معرض گاز رادون: رادون از تجزیه طبیعی اورانیوم در خاک، سنگ و آب تولید میشود که در نهایت به بخشی از هوایی که نفس میکشید تبدیل میگردد. سطوح خطرناک گاز رادون ممکن است در هر ساختمان یا خانهای جمع شود.
قرار گرفتن در معرض آزبست و دیگر مواد سرطان زا: افرادی که در محل کار با آزبست و سایر مواد سرطانزا مانند آرسنیک، کروم و نیکل در ارتباط هستند، خطر ابتلا به این نوع سرطان در آنها افزایش پیدا میکند؛ بهخصوص اگر سیگاری باشند!افرادی که در محل کار با آزبست و سایر مواد سرطانزا مانند آرسنیک، کروم و نیکل در ارتباط هستند، خطر ابتلا به این نوع سرطان در آنها افزایش پیدا میکند؛ بهخصوص اگر سیگاری باشند!
بیشتربدانید: جدید ترین راههای درمان وقفه تنفسی و خروپف 2021
بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند ممکن است تا زمان رسیدن بیماری به مراحل پیشرفته، علائمی از خود بروز ندهند. با این وجود مهمترین علائم آن ممکن است شامل موارد زیر باشد:
در مراحل بعدی و پیشرفتهتر، ممکن است علائمی مانند کمر درد، سردرد، یرقان، ضعف در بازوها یا پاها و تورم صورت نیز دیده شود.
نحوۀ تشخیص این بیماری در هر فرد میتواند متفاوت باشد و پزشک متخصص به همراه تیم پزشکی براساس عوامل مختلفی مانند سابقه پزشکی، علائم و یافتههای حاصل از معاینات پزشکی و نتایج آنها بهترین روش ممکن را انتخاب میکند. ممکن است از بیمار خواسته شود که یک سری آزمایشات تصویربرداری را انجام دهد. از طریق عکسهای به دست آمده از این تصویربرداریها، پزشک متخصص میتواند ابتلای بیمار به این نوع سرطان، میزان گسترش بیماری، میزان موثر بودن درمان و احتمال عود بیماری بعد از درمان را تشخیص دهد. این آزمایشات تصویربرداری عبارتند از:
بعد از انجام آزمایشات تصویربرداری و اطمینان پزشک مربوطه از ابتلای بیمار به سرطان، ممکن است مجموعهای از آزمایشات اضافی مانند بیوپسی (برداشتن بافت زنده بدن) ، سونوگرافی، مدیاستینوسکوپی و یا توراکوسکوپی انجام شود.
بیشتربدانید: آناتومی و عملکرد ریه به چه صورت است؟
واقعا نمیتوان یک پاسخ قطعی به این داد و موفقیت در درمان بیماری تا حد زیادی به تشخیص زودهنگام آن بستگی دارد. با این حال، درمان خاص این سرطان توسط پزشک مربوطه بر اساس سن، سلامت کلی و سابقۀ پزشکی، نوع آن، گستردگی بیماری، تحمل بیمار در مقابل داروهای خاص و درمانها، پیشبینیها از سیر رشد بیماری و... تعیین میشود. این بیماری بسته به نوع و مرحلهای که در آن قرار دارد ممکن است با جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی، درمانهای موضعی مانند لیزر درمانی یا ترکیبی از چند درمان معالجه شود.
بیشتر بدانید: علت و درمان تنگی نفس در زمان خواب(شب) چیست؟
همانطور که میدانید، سلولهای بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن نیاز دارند. از طرف دیگر، داشتن مشکلات تنفسی مانند آسم و همچنین سرطان ریه ممکن است به کم اکسیژنی () منجر شود. از این رو، با پایین آمدن سطح اکسیژن خون، بیمار به اکسیژن درمانی نیاز خواهد داشت. برای افرادی که مدت کوتاهی به اکسیژن نیاز دارند استفاده از کپسول اکسیژن تجویز میشود. با این حال، امروزه با پیشرفت فناوریهای پزشکی، گزینۀ مطلوب برای اکسیژن درمانی استفاده از دستگاه اکسیژن ساز و دستگاههای کمک تنفسی است. در ادامه بیشتر با این دو دستگاه آشنا خواهید شد.
پزشکان، اغلب برای بیمارانی که دچار مشکلات تنفسی هستند و در خانه یا در زمان خواب به اکسیژن نیاز دارند، دستگاه اکسیژن ساز را تجویز میکنند. این دستگاه برخلاف کپسولهای معمولی اکسیژن که باید به طور مرتب پر شوند، با گرفتن اکسیژن هوا از محیط اطراف اقدام به استخراج اکسیژن و تصفیۀ آن برای تنفس بهتر بیماران میکند. با این حال، معمولا برای بالا بردن کارایی این وسیلۀ پزشکی به آن یک رطوبتساز اضافه میکنند؛ زیرا این احتمال وجود دارد که اکسیژن بینی فرد را خشک کند. به طور کلی، دستگاه اکسیژن ساز به دو نوع قابل حمل و ثابت (خانگی) تقسیم میشود.
توجه داشته باشید که سرعت جریان اکسیژن باید براساس نظر پزشک متخصص تنظیم شود. طول عمر این دستگاه به عوامل زیادی مانند تعداد دفعات استفاده و نحوۀ نگهداری از آن بستگی دارد. به طوری که نوع ثابت آن معمولا بین 15000 تا 20000 ساعت کار میکنند، اما عمر مفید نوع قابل حمل آن تقریبا 2000 ساعت است.
بیشتربدانید: طرز استفاده و نگهداری دستگاه اکسیژن ساز چگونه است؟
علائم سرطان ریه در مردان میتواند شامل سرفههای مداوم که به مرور زمان بدتر میشود، درد قفسه سینه که با تنفس عمیق یا سرفه افزایش مییابد، تنگی نفس، خستگی مزمن، کاهش وزن بیدلیل، و خلط خونی باشد. این علائم معمولاً در مراحل پیشرفتهتر بیماری ظاهر میشوند و ممکن است با بیماریهای دیگر اشتباه گرفته شوند، بنابراین تشخیص زودهنگام و مشاوره با پزشک اهمیت زیادی دارد.
در مراحل آخر سرطان ریه، علائم به شدت تشدید میشوند و شامل افزایش شدید درد قفسه سینه، دشواری شدید در تنفس، کاهش وزن شدید و بیاشتهایی، خستگی مفرط، و علائم متاستاز مانند درد استخوانها یا سردردهای شدید در صورت درگیری مغز میباشند. در این مراحل، درمانها بیشتر به منظور تسکین علائم و بهبود کیفیت زندگی بیمار انجام میشوند، زیرا بیماری به دیگر بخشهای بدن گسترش یافته و درمان قطعی اغلب ممکن نیست.
علائم سرطان ریه بدخیم شامل سرفههای مداوم و خشک یا همراه با خلط خونی، درد شدید در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، خستگی مفرط، کاهش وزن بیدلیل، و عفونتهای مکرر تنفسی میباشد. این نوع سرطان میتواند به سرعت در بدن گسترش یابد و به دیگر اندامها متاستاز دهد، بنابراین تشخیص و درمان زودهنگام بسیار حیاتی است.
بله، سرطان ریه یکی از کشندهترین انواع سرطانهاست. به دلیل اینکه علائم آن معمولاً در مراحل پیشرفته ظاهر میشوند، بسیاری از بیماران در زمان تشخیص در مراحل پیشرفته بیماری قرار دارند. با این حال، اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، شانس بقا و درمان به مراتب بالاتر است. روشهای درمانی شامل جراحی، شیمیدرمانی، پرتودرمانی و درمانهای هدفمند میباشد که بسته به نوع و مرحله سرطان انتخاب میشوند.
سرطان ریه به طور عمده به عوامل محیطی مانند مصرف دخانیات مرتبط است، اما عوامل ژنتیکی نیز میتوانند نقش داشته باشند. در برخی موارد، وجود سابقه خانوادگی سرطان ریه میتواند خطر ابتلا را افزایش دهد. مطالعات نشان دادهاند که جهشهای ژنتیکی خاصی میتواند به استعداد بیشتر به این نوع سرطان منجر شود، اما این موارد کمتر از عواملی مثل سیگار کشیدن و آلودگی هوا موثر هستند.
اگرچه سرفه یکی از شایعترین علائم سرطان ریه است، اما این بیماری میتواند بدون سرفه نیز وجود داشته باشد. در برخی موارد، علائم اولیه ممکن است شامل تنگی نفس، درد قفسه سینه، کاهش وزن و خستگی باشند. این مسئله میتواند تشخیص سرطان را دشوارتر کند، زیرا علائم ممکن است با بیماریهای دیگری مانند بیماریهای قلبی یا عفونتهای تنفسی اشتباه گرفته شوند. بنابراین، در صورت مشاهده هر گونه تغییر غیرعادی در وضعیت سلامتی، مراجعه به پزشک ضروری است.
دستگاههای کمک تنفسی نیز مانند دستگاههای اکسیژن ساز برای کمک به بیمارانی که دچار مشکل تنفسی حاد و سرطان ریه هستند، استفاده میشوند. انواع مختلفی از این دستگاهها در بازار موجود است، اما متداولترین آنها شامل سی پَپ، دستگاه کمک سرفه، نبولایزر، ونتیلاتور و بای پَپ است.
مخفف فشار جریان هوای همواره مثبت است و یک دستگاه کمک تنفسی مناسب برای بیماران مبتلا به آپنه خواب محسوب میشود. این دستگاهه معمولا با استفاده از فشار هوای ملایم جریان هوا را در هنگام تنفس بیمار در خواب باز نگه میدارد.
این دستگاه ایمن و غیر تهاجمی است که وظیفۀ حذف مخاط اضافی از ریهها در حین بازدم و تامین اکسیژن در حین دم را به عهده دارد.
این وسیله برای استفاده در محیطهای بیمارستانی، خانه و یا حمل و نقل توسط بیمارانی که دچار مشکلات تنفسی هستند طراحی شده است.
در بیمارستان و خانه قابل استفاده است و قابلیت حمل و نقل دارد. ونتیلاتور به برای بیمارانی که مشکلات تنفسی دچار هستند، مناسب است.
به بیمارانی که از نارسایی قلبی، سندرم دیسترس تنفسی بزرگسالان، بیماری مزمن انسدادی ریه، ذاتالریه، آپنه خواب یا سایر مشکلات تنفسی رنج میبرند، برای تنفس بهتر کمک میکند. این دستگاه، انتقال اکسیژن به ریهها و خون را افزایش میدهد.
خرید دستگاههای کمک تنفسی و اکسیژن ساز
امروزه طیف وسیعی از دستگاههای اکسیژن ساز و کمک تنفسی از برندهای مختلف و با قیمتهای متنوع در بازار به چشم میخورند. این موضوع انتخاب یک دستگاه خوب را برای افرادی که باید سریعتر به این دستگاههای پزشکی دسترسی داشته باشند، سخت میکند. ما در فروشگاه «توانی نو» همواره سعی کردهایم که با کیفیتترین دستگاههای کمک تنفسی و اکسیژن ساز را از معتبرترین برندهای خارجی در اختیار مشتریان همیشگی خود قرار دهیم. در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد این محصولات فقط کافی است با کارشناسان بخش فروش ما تماس بگیرید تا به طور رایگان به شما مشاوره دهند.
ما به شما این اطمینان را میدهیم که تمام محصولات پزشکی ما دارای مجوز هستند. شما برای خرید دستگاههای کمک تنفسی و دستگاه اکسیژن ساز و... فقط باید در وبسایت فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو ثبتنام و محصول مورد نیاز خود را بهصورت آنلاین خریداری کنید. ما بعد از ثبت خرید شما در سریعترین زمان ممکن محصول خریداری شده را برای شما ارسال خواهیم کرد. تمام سعی ما این است که محصولات خریداری شده برای کمک به بهبود علائم سرطان ریه را در کمترین زمان ممکن برای شما ارسال کنیم.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت تجهیزات پزشکی توانی نو می باشد.