بنر هدر دسکتاپ

انواع بیماری ‌های تنفسی کدام اند و درمان آن چیست؟

انواع بیماری ‌های تنفسی کدام اند و درمان آن چیست؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/06/23 0 نظر

بیماری های تنفسی انواع مختلفی دارند که از جمله شایع ترین آنها مانند بیماری آسم،COPD، آپنه یا وقفه تنفسی و ... اشاره نمود.در این مقاله توضیحی مختصر در باره این بیماری ها را بیان کردیم و انواع دستگاه کمک تنفسی و درمانی را برایتان نام برده ایم با ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو همراه باشید...

بیماری تنفسی، یک مشکل شایع در ایران است. در بسیاری از مواقع، افراد از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به انواع بیماری تنفسی هستند؛ اما شرایط محل کار و محیط زندگی و استعمال سیگار نیز می‌تواند در بروز آن نقش بزرگی داشته باشد. در ادامه به منظور افزایش آگاهی شما، به انواع بیماری تنفسی و جزئیات آن‌ها اشاره شده است.

آسم

آسم به عنوان یک بیماری تنفسی شایع و مزمن شناخته شده است؛ که به دلیل التهاب مجاری هوایی باعث تنگی تنفس می‌شود. علائم آسم شامل سرفه خشک، سفتی و خس‌خس سینه و تنگی نفس است. بین آلرژی محیطی و آسم ارتباط محکمی وجود دارد. چراکه واکنش‌های آلرژیک، عفونت‌ها و آلودگی‌ها می‌توانند باعث بروز حمله آسم شوند. افرادی که به آسم مزمن مبتلا هستند؛ اغلب به کمک داروهای ضد التهابی و اسپری‌های استنشاقی، کیفیت زندگی بهتری را تجربه می‌کنند. معمولاً آسم در دوران کودکی شروع می‌شود و در بزرگسالی پیشرفت می‌کند.

بیماری مزمن انسدادی ریوی (COPD)

بیماری مزمن انسدادی ریوی، در اصل شامل چندین بیماری تنفسی است که باعث وقفه تنفسی یا عدم توانایی بازدم طبیعی می‌شوند. معمولاً افراد علائمی از جمله تنگی نفس و سرفه خلط‌دار، خصوصاً در هنگام صبح، را تجربه می‌کنند. COPD می‌تواند در طی چندین سال و بدون هیچ‌گونه علائمی از تنگی نفس، ایجاد شود. معمولا در سن 30 یا 40 سالگی آغاز می‌شود و از 50 سالگی به بعد به اوج خود می‌رسد. به‌همین‌دلیل، تشخیص COPD برای بعضی از افراد با نشانه‌های روند تدریجی پیری و تحلیل بدن اشتباه گرفته می‌شود. طبق تحقیقات، بروز این بیماری با مصرف سیگار مرتبط است. افراد می‌توانند بیماری COPD را در شدتهای مختلفی تجربه کنند. در شدیدترین حالت، ممکن است باعث شود که فرد در انجام فعالیت‌های روزمره خود دچار مشکل شود. درمان آن شامل ترک سیگار، مصرف برونکودیلاتورها (داروهایی که مجاری هوایی را باز می‌کند) و توانبخشی ریوی که یک برنامه ورزشی تحت نظارت برای مبتلایان به COPD است، می باشد.

بیشتر بدانید: انواع بیماری‌های‌ ریه و دستگاه‌های کمک‌تنفسی موثر بر آنها

برونشیت مزمن

برونشیت مزمن نوعی COPD است که توسط سرفه‌های مزمن متمایز می‌شود. در این بیماری نیز افراد در هنگام صبح، سرفه خلط‌دار دارند. از آنجایی‌که برونشیت مزمن نوعی COPD است، با روش‌های مشابه آن درمان می‌شود. در مقابل، بعضی از افراد مبتلا به برونشیت حاد می‌شوند؛ که فقط یک مشکل عفونی است و یک بیماری طولانی‌مدت نیست. در واقع در اثر عفونت ویروسی یا باکتریایی ایجاد می‌شود و با آنتی‌بیوتیک قابل درمان است. پس از درمان، علائم مرتبط با برونشیت حاد به سرعت فروکش می‌کنند.

آمفیزم

آمفیزم یک بیماری تنفسی شدید و نوعی دیگری از بیماری COPD است که افراد مبتلا، در بازدم هوا از ریه‌های خود مشکل دارند. شایع‌ترین علت آن سیگار‌کشیدن است. چرا که دود سیگار به کیسه‌های هوایی ریه‌ها تا جایی آسیب می‌زند، که دیگر نمی‌توانند خود را ترمیم کنند. این بیماری معمولاً منجر به نارسایی تنفسی می‌شود و نیاز به اکسیژن اضافی برای رفع نیازهای تنفسی بیمار وجود دارد. آمفیزم با گذشت زمان به آرامی پیشرفت می‌کند و متاسفانه هیچ روش درمانی مشخصی ندارد. بااین‌حال، افرادی که سیگار را ترک می‌کنند، احتمال دارد که بتوانند روند پیشرفت بیماری را کُند کنند.

بیشتر بدانید: نکات مهم در استفاده از کپسول اکسیژن!

سرطان ریه

تشخیص سرطان ریه دشوار است و اکثرا قسمت‌های اصلی ریه‌ها در نزدیکی کیسه‌های هوایی، درگیر می‌شوند. بروز علائم این بیماری ممکن است سال‌ها طول بکشد و شامل سرفه مزمن، تغییر صدا، تنفس سخت و سرفه خونی است. جهش‌های DNA در ریه‌ها باعث رشد غیر قابل کنترل سلول‌های غیر طبیعی و ایجاد تومور می‌شود. این تومورها در عملکرد منظم ریه‌ها تداخل ایجاد می‌کنند. شایع‌ترین فاکتور خطر سرطان ریه، دود سیگار است و سایر فاکتورها شامل قرار‌گرفتن در معرض رادون، آزبست و بخار دیزل در محل کار، پرتوهای سی‌تی‌اسکن مکرر قفسه سینه و آلودگی هوا است.

سیستیک فیبروزیس/ برونشکتازی

سیستیک فیبروزیس یک بیماری تنفسی ژنتیکی است که در آن ایجاد مخاط غلیظ و چسبنده باعث مسدود‌شدن مجاری تنفسی می‌شود. این مخاط باعث عفونت‌های ریوی مکرر و خطرناک و حتی انسداد در لوزالمعده می‌شود. این بیماری در سن 2 سالگی قابل تشخیص است و علائم آن شامل پوستی با طعم شور، سرفه مزمن، عفونت مکرر ریه و رشد ضعیف در کودکان است. افرادی که مبتلا به سیستیک فیبروزیس هستند، بیماری برونشکتازی (گشاد‌شدن غیر طبیعی و دائمی برونش‌ها) را نیز ایجاد می‌کنند. این شرایط باعث تولید مخاط فراوان، عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی، خس‌خس سینه و تنگی نفس می‌شود.

ذات‌‌الریه

ذات‌‌الریه یک بیماری ریوی شایع است که در اثر عفونت کیسه‌های هوایی ریه‌ها ایجاد می‌شود. این عفونت می‌تواند باکتریایی، ویروسی و یا قارچی باشد. بیشتر افراد طی یک یا سه هفته بهبود می‌یابند؛ اما در افراد خاصی، این بیماری می‌تواند بسیار شدید و حتی تهدید‌کننده زندگی باشد. افراد براساس سابقه سیگار‌کشیدن و وضعیت کلی سیستم ایمنی بدن خود، مستعد ابتلا به ذات‌الریه هستند. علائم آن شامل سرفه، تب  و لرز و تنگی نفس از میزان خفیف تا شدید است. برای افراد بالای 65 سال و یا کسانی که مبتلا به بیماری مزمن دیگری هستند؛ تزریق واکسن ذات‌الریه اهمیت دارد.

بیشتر بدانید: تفاوت دستگاه اکسیژن ساز با دستگاه های کمک تنفسی سی پپ و بای پپ چیست؟

پلورال افیوژن

علت بیماری پلورال افیوژن یا تراوش جنبی، تجمع مایع در فضای جنب (بین ریه و دیواره قفسه سینه) ‌می‌باشد. در این بیماری مایعات به دلایل مختلفی از جمله ذات الریه، سرطان و یا نارسایی احتقانی قلب تجمع می‌یابند. معمولاً بیماران متوجه علائمی مانند ناراحتی در قفسه سینه و تنگی نفس می‌شوند. برای کمک به تنفس راحت‌تر بیماران، مایعات از فضای جنب با به‌کارگیری روش‌هایی تخلیه می‌شوند. سپس مایعات آزمایش می‌شوند تا علت بیماری و برنامه درمانی آن مشخص شود.

کووید- 19

طبق اطلاعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، کووید-19 (COVID-19) یک بیماری تنفسی جدید است که به خانواده بزرگی از ویروس‌ها به نام ویروس کرونا تعلق دارد. ویروس کرونا انسان و حیوان را آلوده می‌کند، اما سویه جدید آن تا قبل از سال 2019 در انسان دیده نشده است. به نظر می‌رسد که این ویروس از ووهان چین منشا گرفته است و عمدتا به صورت فردبه‌فرد در هنگام سرفه، عطسه و یا صحبت‌کردن بین افرادی که در تماس نزدیک با یکدیگر هستند، منتقل می‌شود. علائم اصلی آن سرفه، تنگی نفس و تب است. در حال حاضر این بیماری به دلیل سرعت شیوع بالای خود به یک پاندمی جهانی تبدیل شده است و 20% بیماران آن وضعیتی وخیم و نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند.

بیشتر بدانید: کاهش اکسیژن خون چه علائم و عللی دارد و راه‌های درمان کاهش اکسیژن خون بدن چیست؟

اصولا داشتن اطلاعات مختصر در مورد انواع بیماری، به شما در پیشگیری و کنترل آنها کمک می‌کند. امیدواریم مطلب ارائه شده در زمینه انواع بیماری‌های تنفسی، اطلاعات لازم را به شما منتقل کرده باشد.

تجهیزات پزشکی توانی نو با ارائه مشاوره های تخصصی مراقبتی و درمانی و همچنین معرفی و فروش انواع دستگاه کمک تنفسی با کیفیت در کنار شما عزیزان است.

منبع:

https://medlineplus.gov

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 2

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp