انواع تشک مواج یا ضد زخم بستر و بررسی تفاوت آن با تشک بادی1402

انواع تشک مواج یا ضد زخم بستر و بررسی تفاوت آن با تشک بادی1402
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/04/11 2 نظر

انواع تشک مواج و یا تشک زخم بستر در بازار وجود دارد که در این مقاله به بررسی آنها می پردازیم و تفاوتی که تشک های مواج بیمارستانی یا خانگی با تشک های بادی دارند را برای شما بیان می کنیم با ما تا انتهای مقاله همراه باشید...

انواع تشک مواج

تشک مواج مناسب نقش مهمی در روند بهبودی بیمار خواهد داشت. خوب است بدانید که شرایط بیمار در تعیین نوع تشک بیمارستانی برای او تاثیر گذار است.تشک‌های مواج در دو دسته کلی تشک تخم مرغی که به آن ساده تخم مرغی یا زنبوری هم گفته می‌شود و تشک سلولی تولید می‌شوند. به‌طور کل تشک‌های مواج سلول‌های بادی دارند که باعث می‌شود بدن بیمار دچار بی‌تحرکی روی تشک نشود؛ اما اینکه تفاوت انواع تشک‌های مواج چیست؟ کدام تشک مواج برای بیمار ما مناسب‌تر است؟ در این مطلب پاسخ‌داده‌شده است.

محصولات مرتبط

 

4 عامل زیر در انتخاب نوع تشک مواج مناسب تاثیر گذار هستند:

  1. مدت‌زمانی که بیمار قرار است روی تشک بگذراند
  2. میزان بی‌حرکتی بیمار
  3. وجود و یا عدم وجود زخم بستر و نوع زخم بستر
  4. وزن بیمار

 

تشک مواج ساده یا تشک مواج تخم‌مرغی

سطح این تشک پستی‌وبلندی‌هایی شبیه به شانه تخم‌مرغی یا لانه زنبور دارد. از این رو به آن تشک لانه زنبوری هم گفته می‌شود. جریان هوا در سلول‌های تخم‌مرغی شکل باعث می‌شود وزن بیمار و فشار بدن به تشک جابه‌جا شود. ضد آب بودن و جلوگیری از تعریق از دیگر ویژگی‌های این مدل تشک مواج است.

تشک مواج تخم‌مرغی برای چه بیمارانی مناسب است؟

بیمارانی که مدت‌زمان بستری آن‌ها زیر یک سال است؛ و مجبور هستند این‌یک سال را روی تشک بگذارند باید از این مدل تشک استفاده کنند.

اگر بیمار دچار زخم بستر نشده است و یا درجه زخم بستر او از نوع 1 یا 2 است؛ این تشک باز هم گزینه خوبی است؛ زیرا با انتقال و جابه‌جا کردن فشار در سطح تشک مانع از ایجاد زخم بستر می‌شود؛ و اگر بیمار دچار زخم بسترهای خفیف است کمک به بهبود آن‌ها می‌کند.

اگر وزن بیمار کمتر از 120 کیلو است این تشک مناسب خواهد بود اما درصورتی‌که وزن از این مقدار بالاتر است باید برای آسایش بیمار خود نوع دیگری از تشک‌های مواج را انتخاب بفرمایید.

 

 

 

بیشتر بدانید: تشک مواج چیست؟نکاتی که باید در هنگام خریدتشک مواج به آنها توجه کرد

 

تشک مواج سلولی

سلول‌های این تشک شبیه به استوانه‌های کنار هم است. در این تشک‌ها نیز جریان هوا کمک می‌کند تا وزن بیمار جابه‌جا شود؛ و فشار بین سطح بدن و تشک ثابت باقی نماند. جلوگیری از تعریق و رطوبت از دیگر ویژگی‌ها این تشک است. این تشک‌ها نسبت به نوع تشک مواج تخم مرغی ضخیم‌تر هستند.

تشک مواج سلولی برای چه بیمارانی مناسب است؟

  1. بیمارانی که مدت بستری آن‌ها طولانی است؛ و یا حتی مجبور هستند تمام عمر خود را روی تشک باشند باید از این نوع تشک مواج استفاده کنند.
  2. اگر بیمار دچار زخم بستر درجه 3 یا 4 است حتما تشک مواج سلولی نیاز دارد.
  3. اگر وزن بیمار بیشتر از 120 کیلو است فقط این تشک برای او مناسب خواهد بود.

چرا به تشک مواج تشک زخم بستر نیز می‌گویند؟

یکی از علت‌های اصلی استفاده از تشک مواج جلوگیری از زخم بستر و یا بهبود آن است. علت ایجاد زخم بستر در پوست و بافت‌های زیرپوستی فشار ممتد و طولانی مدت به یک ناحیه است. به همین دلیل است که به زخم بستر ،زخم‌های فشاری (Pressure sore) هم گفته می‌شود. زخم بستر اغلب در نقاطی ایجاد می‌شود که بافت عضلانی بین پوست و استخوان وجود ندارد. در این نواحی جریان گردش خون کاهش می‌یابد و مویرگ‌های تغذیه‌کننده پوست مسدود می‌شوند.

زخم بستر فقط بیمارانی که در حالت افقی و یا به پهلو خوابیده‌اند را تهدید نمی‌کند. افرادی که مداوم روی ویلچر می‌نشینند هم دچار این زخم‌ها خواهند شد.

 

زخم بستر با توجه به وخامت به 4 درجه تقسیم می‌شوند:

زخم بستر درجه 1: در این مرحله هنوز پوست سالم است. کمی قرمز شده است. وقتی با انگشت به آن فشار می‌آوریم سریع سفید نمی‌شود. پوست ممکن است دردناک، سفت، نرم‌تر، سردتر یا گرم‌تر از حالت معمول شود.

زخم بستر درجه 2: لایه رویی پوست از بین می‌رود. یک زخم کمی فرورفته به رنگ صورتی یا قرمز در محل تشکیل می‌شود؛ و ممکن است در محل تاول ایجاد شود.

زخم بستر درجه 3: چربی زیر پوست دیده و زخم گود می‌شود. در عمق زخم بافت مرده زرد رنگی مشاهده می‌شود.

زخم بستر درجه 4: عضله، تاندون یا استخوان دیده می‌شود. در عمق زخم بافت مرده و خشک‌شده است. شدت زخم گسترش‌یافته و به زیرپوست به‌ظاهر سالم هم رسیده است.

 

 

 

بیشتر بدانید: زخم بستر و تمام آنچه باید در مورد درمان آن بدانی

 

تشک‌ مواج به دلیل ساختاری که دارند مانع از ایجاد زخم بستر می‌شوند. یا اگر بیمار دچار زخم بستر شده است کمک به بهبود آن می‌کنند. برای همین است که به این تشک‌ها، تشک ضد زخم بستر هم می‌گویند.

تشک مواج سلولی از نظر قیمت گران تر از تشک های مواج ساده هستند. اما بیشتر از اینکه قیمت مهم باشد شرایط بیمار در تعیین نوع تشک مناسب تاثیر گذار است. انتخاب تشک نامناسب مخصوصا برای مراقب از بیمار در منزل آسیب‌های بیشتری را بر تن او وارد خواهد کرد؛ و روند بهبود و پرستاری از مریض را طولانی تر می‌کند.

توجه داشته باشید که صرفا خرید تشک مواج برای عدم ابتلای بیمار به زخم بستر کفایت نمیکند و حتما باید درکنار آن بیمار را مرتبا تغییر حالت یا پوزیشن نمود و ناحیه های تحت فشار را ماساژ داد.تمامی این اقدامات در کنار هم سبب میشود تا بهترین نتیجه را در بهبودی و یا عدم به وجود آمد زخم بستر بگیریم.

خوب و به‌جا دیدیم در این مطلب تفاوت تشک‌های مواج و تشک‌های بادی را نیز بررسی کنیم. تا شما در انتخاب تشک یک راهنمای کامل داشته باشید.

تفاوت تشک مواج و تشک بادی

تشک مواج درواقع نوعی تشک بادی است؛ اما آن‌ها با پخش وزن کل بدن روی تشک به از بین بردن نقاط فشار کمک می‌کنند و در از بین بردن نقاط فشار مؤثرتر از تشک‌ها بادی هستند.در تشک مواج قسمت های مختلف تشک که از هم تفکیک شده اند و به واسطه لوله هایی به هم متصل با هم در ارتباط هستند به صورت ترتیبی از هوا پر و خالی میشوند که این عمل گردش خون در تمامی نقاط به خصوص نواحی تحت فشار را تسهیل کرده و از بروز زخم بستر جلوگیری میکند.در صورتی که تشک های بادی این قابلیت را به طور معمول ندارند و بیشتر بستری راحت برای اسراحت و خواب شبانه هستند.با توجه به مطالب گفته شده واضح است که برای بیماران قطعا نباید تشک بادی تهیه کرد بلکه متناسب با معیار های بیمار مانند وزن ،نوع بیماری،میزان زخم یا سلامت پوست  باید اقدام به خرید تشک مواج مناسب نمود.و همانطور که گفته شد قیمت تشک مواج بسیار متنوع است.

 

منبع:

mayoclinic

نظرات

captcha Refresh
Gholamali
۰۰
پاسخمطالب مرتبط با موضوع و بسیار مفید و کاربردی هستند، بسیار سپاسگزارم از زحمات شما
توانی نو
۰۰

ممنونم از لطفتون

 

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 5

محصولات مرتبط

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp