آخرین خبرها از ساخت واکسن های کرونا در جهان

آخرین خبرها از ساخت واکسن های کرونا در جهان
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/11/15 0 نظر

بیش از یک سال است که ویروس کرونا جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و اغلب مردم جهان، چشم به دستان متخصصان و دانشمندان دوخته‌اند که واکسن کرونا را به آن‌ها برسانند.در این مقاله به بررسی واکسن های با کیفیت موجود در جهان میپردازیم...

در طول یک سال گذشته، مباحث داغ بسیاری درباره کشف و تولید واکسن کرونا در میان دانشمندان و رسانه‌های جهان مطرح شده که بعضی از آن‌ها ناامید کننده و بعضی از آن‌ها نیز امیدوار کننده بوده‌اند. شایعات بسیاری نیز در این میان رد و بدل می‌شوند که ممکن است برخی از آنان را باور کنیم و تبعات ناشی از باور کردن آن شایعات نیز گریبان ما را بگیرد. در این مطلب قصد داریم درباره آخرین اخبار مربوط به ساخت واکسن کرونا در جهان و همچنین در مورد وضعیت حضور احتمالی هر یک از آنان در ایران صحبت کنیم. اما پیش از هر چیز باید درباره روند ثبت و آزمایش یک واکسن و همچنین نحوه اخذ تاییدیه آن، اطلاعاتی را با شما در میان بگذاریم.

مراحل ساخت یک واکسن از نگاه سازمان بهداشت جهانی

شاید از این موضوع مطلع نباشید که یک واکسن خاص برای یک بیماری خاص، به طور معمول و از نگاه سازمان بهداشت جهانی بین 10 تا 15 سال برای آزمایشات و آزمون و خطا زمان نیاز دارد! هر واکسنی در فرایند تولید باید مورد آزمایشات متعدد قرار بگیرد و عوارض کوتاه مدت و بلند مدت آن به طور دقیق بررسی شود. به همین خاطر است که سازمان‌های نظارتی مربوطه، به واکسن‌هایی که تمام این مراحل آزمایش را طی دوره 10 تا 15 ساله سپری نکرده باشند، مجوز تولید و توزیع نمی‌دهند.

شرایط خاص ویروس کرونا

اما موضوع سال 2020 و ویروس کرونا کاملاً متفاوت است. این ویروس به خاطر قابلیت انتقال بسیار بالایی که داشت و به سبب افزایش ارتباطات اجتماعی و رشد جمعیت در زمین، به طور کل اقتصاد جهان را فلج کرد و زندگی همه مردم را تحت‌الشعاع خود قرار داد. به همین دلیل نیز سازمان بهداشت جهانی، ضرب‌الاجلی بی‌سابقه برای تولید واکسن کرونا و توزیع عادلانه آن بین تمامی مردم جهان قرار داده و شرکت‌های دارویی بسیاری دست به کار شده‌اند که هر چه سریع‌تر جهان را از این سایه شوم، رها کنند. تا پیش از این، رکورد سریع‌ترین تولید واکسن در جهان برای بیماری اوریون بود که تولید آن 4 سال به طول انجامید؛ اما ویروس کرونا رکوردها را به شکل چشمگیری جابجا کرده و اینک در کمتر از یک سال، شرکت‌های متعددی توانسته‌اند مجوز تولید واکسن خود را اخذ کنند. مراحل آزمایش و اخذ مجوز برای واکسن کرونا به ترتیب زیر انجام می‌گیرد:

  • فاز اول آزمایش ایمنی

واکسن‌های تولید شده توسط دانشمندان، پس از آزمایشات سلولی-مولکولی موفق، بر روی حیوانات مختلف آزمایش می‌شوند تا وضعیت ایجاد ایمنی آنان چک شود. پس از موفقیت آمیز بودن این آزمایشات، در فاز اول دانشمندان برای آزمایش ایجاد ایمنی این ویروس در بدن انسان‌ها و تعیین میزان دوز مورد نیاز، واکسن را به تعداد کمی داوطلب تزریق می‌کنند. افراد داوطلب در این مرحله باید عاری از هر گونه بیماری زمینه‌ای بوده و ترجیحاً در رده سنی جوان و دارای قوای جسمی نسبتاً آماده باشند تا پیش از آزمایش واکسن، از بی خطر بودن آن بر روی بدن داوطلبان اطمینان حاصل شود.

  • فاز دوم آزمایش ایمنی

در فاز دوم که به نام آزمایش گسترده نیز شناخته می‌شود، دانشمندان نمونه واکسن موفق در فاز اول را به چند صد نفر از افراد داوطلب متفاوت اعم از کودکان و افراد مسن و افراد خاص دیگر تزریق می‌شود تا وضعیت ایجاد ایمنی در افرادی با سنین و شرایط مختلف نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

  • فاز سوم آزمایش ایمنی

مرحله سوم که مرحله کارآزمایی واکسن نیز نامگذاری می‌شود، مرحله‌ای است که بی خطر بودن واکسن برای عموم مردم محرز شده و حال با مجوز سازمان‌های نظارتی (غذا و دارو) این واکسن به شکل گسترده‌تری به هزاران نفر تزریق می‌شود و البته در این بین، به برخی از افراد نیز دارونما داده می‌شود و سپس دانشمندان می‌توانند در این مرحله، میزان ابتلا، درصد دقیق ایمنی ایجاد شده، عوارض بیماری در موارد نادر و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای را تشخیص داده و با اطلاعات به دست آمده، به توسعه و بهبود داروی خود بپردازند.

شرایط ضرب‌الاجل برای تولید واکسن کرونا

مراحل فوق، در مدت زمانی طولانی به دست می‌آیند و هر مرحله پس از بررسی دقیق نتایج در کوتاه مدت و بلند مدت، مهر تایید می‌گیرد. اما در شرایط فعلی و وضعیت حاد موجود که هر کشور روزانه تلفات زیادی از ویروس کرونا دارد، سازمان‌های نظارتی هر کشور، شرایط خاصی را در پیش گرفته که برخی از آنان از نگاه سازمان بهداشت جهانی بسیار نگران کننده است.

به عنوان مثال کشورهایی مانند چین، روسیه و خیلی کشورهای دیگر، پیش از بررسی و اعلام رسمی نتایج فاز سوم آزمایشات، واکسیناسیون را در کشور خود آغاز کرده‌اند که این موضوع ممکن است باعث عوارض یا نتایج ناخوشایندی در آینده شود. بعضی شرکت‌ها نیز فاز اول و دوم یا فاز دوم و سوم آزمایشات خود را با هم ادغام کرده‌اند که به این وسیله سرعت تولید واکسن را افزایش دهند.

بیشتر بدانید: تاثیرات مازوت و کرونا بر سلامتی چگونه است؟

واکسن‌های موفق و پیشرو در جهان

در این بخش قصد داریم شرکت‌ها و واکسن‌های تولیدی پیشرو در جهان را به شما معرفی کنیم تا با نام واکسن‌های دیگر به‌جز فایزر، مدرنا و آکسفورد که ورودشان به ایران ممنوع است نیز آشنا شوید:

  • فایزر بیوتک (Pfizer-BioNTech)

این واکسن محصول مشترک آمریکا و آلمان است که در حال حاضر فاز سوم آزمایشات را پشت سر گذاشته و در برخی کشورها مانند عربستان، اسرائیل، سوئیس، آمریکا و... در حال تزریق سراسری است.

  • مدرنا (Moderna)

شرکت آمریکایی مدرنا موفق به اخذ مجوز تولید این واکسن پس از سپری کردن فاز سوم آزمایشات شده و این واکسن نیز در برخی از کشورها در حال توزیع است.

  • گامالیا (Gamaleya)

این واکسن متعلق به شرکتی به همین نام در روسیه است که فاز سوم آزمایش را پشت سر گذاشته و به صورت اضطراری در برخی کشورها تزریقش آغاز شده و روسیه نیز به زودی تزریق آن را شروع خواهد کرد.

  • آکسفورد-آسترازنکا (Oxford-AstraZeneca)

این واکسن که حاصل نتیجه تحقیقات مشترک دانشگاه آکسفورد انگلستان و کمپانی معروف آستارنکا بوده، فاز دوم و سوم را به صورت ترکیبی پشت سر گذاشته و اکنون در انگلستان، هندوستان و برخی کشورهای دیگر تزریق آن آغاز شده است.

  • کانسینو (Cansino)

این واکسن ساخت کشور چین است و اکنون پس از پشت سر گذاشتن فاز سوم آزمایشات ایمنی، به طور انحصاری نیز در همین کشور در حال تزریق است.

  • وکتور (Vector Institute)

این واکسن نیز از جمله واکسن‌های موفق در روسیه است که به زودی قرار است در بین مردم روسیه توزیع و به آن‌ها تزریق شود.

  • نواواکس (Novavax)

این واکسن آمریکایی نیز بر روی هزاران داوطلب از آفریقای جنوبی و انگلستان آزمایش شده و پس از موفقیت در فاز سوم، برای کشورهای استرالیا، کانادا، انگلستان و... به شکل انبوه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

  • سینوفارم و سینو واک (Sinopharm/Sinovac)

این دو واکسن از جمله واکسن‌های تولید شده در چین هستند که توسط سازمان غذا و داروی چین مورد تایید قرار گرفته‌اند و علاوه بر چین، در مصر و برزیل نیز در حال توزیع و تزریق هستند. لازم به ذکر است که این دو واکسن، از نوع ویروس غیرفعال شده کرونا محسوب می‌شوند.

  • بهارات بیوتک (Bharat Biotech)

این واکسن تنها واکسن هندی است که فاز سوم آزمایشات ایمنی را با موفقیت پشت سر گذاشته و در حال حاضر به صورت اضطراری در خود هند مورد استفاده قرار گرفته است. این واکسن نیز از نوع ویروس غیر فعال شده کرونا است.

جمع بندی و نتیجه گیری

در این مطلب کوتاه دریافتیم که واکسن‌های متعددی در کشورهای مختلف جهان تولید شده‌اند که پس از آزمایش بر روی هزاران نفر توانسته‌اند مهر تایید سازمان‌های مربوطه را دریافت کنند. البته برخی از این واکسن‌ها تنها توسط سازمان غذا و داروی یک کشور خاص مورد تایید قرار گرفته و هنوز برای دریافت تاییدیه از سازمان بهداشت جهانی، باید مستندات بیشتری را ارائه کنند. با همه این اوصاف، واکسن‌هایی که ایران برای خرید در نظر دارد را باید به مسئولین این امر سپرد و خبرهای خوشی نیز درباره واکسن کرونای ایرانی به گوش می‌رسد که تا بهار سال آینده آزمایش فاز سوم‌شان شروع خواهد شد.فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو با آرزوی سلامتی برای تمامی افراد همواره به ارائه بهترین خدمات و محصولات در کنار شما عزیزان می باشد.

https://per.euronews.com/

 

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp