مشکل حرکتی یکی از مشکلاتی است که معلولین با آن دست و پنجه نرم میکنند. اما خوشبختانه علم و فناوری در این زمینه هم پیشرفت خوبی داشته و ساخت انواع وسایل حرکتی به معلولین کمک کرده بدون هیچگونه محدودیتی به تنهایی از عهده انجام کارهای خود برآیند. در این مقاله قصد داریم در مورد انواع این وسایل حرکتی و همچنین ویلچر برقی به عنوان یکی از پرکاربردترین آنها صحبت کنیم.
ویلچر یک صندلی چرخدار است که برای کمک در راهرفتن به بیمارانی با مشکل حرکتی به دلیل بیماری، آسیبدیدگی، مشکلات مربوط به پیری یا از کارافتادگی استفاده میشود. صندلیهای چرخدار در قالبهای متنوعی ارائه میشوند تا نیازهای خاص بیماران خود را برآورده کنند.
عصا پرکاربردترین وسیله حرکتی برای نابینایان، سالمندان و افرادی است که پای آنها دچار شکستگی یا آسیبدیدگی شده است. عصاها انواع مختلفی دارند:
• عصای ساده که از چوب یا پلاستیک سفت درست میشود و در دست بیمار قرار میگیرد تا به عنوان تکیهگاه عمل کند.
• عصای بازو یا زیربغلی که بلندتر از عصای دستی است و در انتهای آن به جای یک پایه، چهار پایه وجود دارد. این عصاها مخصوصا هنگام لغزندهبودن زمین، ثبات و تعادل بیشتری ایجاد میکنند.
• عصای سفید که از عصاهای دیگر نازکتر و سبکتر است و قابل تاشدن و جمع شدن است. عصای سفید خاص افراد کمبینا یا نابینا است تا بتوانند اشیاء سرراهشان را شناسایی کنند و دیگران هم متوجه مشکل آنها باشند.
بیشتر بدانید: انواع عصا و نکات مهم هنگام خرید عصا در 2020
واکر ظاهری شبیه قاب دارد که فرد برای جلورفتن در هر قدم باید آن را بلند کند و دوباره زمین بگذارد. افرادی که نمیتوانند با عصا، تعادل خود را حفظ کنند و ناچاراند از هر دو دست خود به عنوان تکیهگاه استفاده کنند، از این وسیله برای حرکت کمک میگیرند.
در مکانهایی که آسانسور ندارند میتوان برای رفاه حال معلولین عزیز از پلکان بالابر استفاده کرد. این پلکانها در انواع مختلف در بازار موجود هستند که با توجه به نیاز و شرایط محیط انتخاب میشوند.
ویلچر یک وسیله حرکتی بسیار موثر برای کسانی است که به دلایل مختلف از ناحیه کمر دچار معلولیت یا آسیب شدهاند. کسانی که توانایی لازم برای ایستادن روی پاها مخصوصا برای طولانی مدت را ندارند، معمولا از این وسیله استفاده میکنند. ویلچیرها برای مسافتهای طولانی بسیار مناسب هستند. ویلچرها به دو نوع کلی دستهبندی میشوند:
این ویلچر ها وزن کمتری نسبت به ویلچرهای برقی دارند و از امکانات کمتری هم برخوردار هستند. برای حرکت آنها نیازی به جریان برق نیست و کاربر به کمک چرخهای بزرگ عقب ویلچر، آن را حرکت میدهد. این ویلچرها مجهز به دستگیره ثابت، زیرپایی تاشو و ترمز هستند. ویلچرهای دستی مناسب کسانی هستند که نمیتوانند روی پای خود حرکت کنند، اما توانایی حرکتدادن ویلچر را دارند. ویلچرهای دستی انواع مختلفی دارند: یکی از آنها ویلچر ارتوپدی است که مناسب کسانی میباشد که توان حرکت به داخل اتومبیل را ندارند. نوع دیگر ویلچر اسپرتاست که ورزشکاران کمتوان از آن در مسابقات ورزشی استفاده میکنند. ویلچرهای اسپرت قابلیت حرکت سریع و چرخش زیاد دارند و کاملا در جای خود محکم میایستند تا کاربر تعادل خود را حفظ کند. ویلچر سیپی هم نوع دیگری از ویلچرهای دستی است که مناسب بیماران فلج مغزی میباشد. این ویلچرها مجهز به نگهدارنده سر، نگهدارنده ران، نگهدارنده پهلو و نیز جداکننده پا هستند.
ویلچر برقی مجهر به باتری قابل شارژ است که توسط برق شارژ میشود و نیروی حرکتی دستگاه را فراهم میکند. موتور این دستگاهها میتواند سرعتهای مختلف داشته باشد که توسط یک اهرم کنترل و با دخالت کاربر، سرعت و جهت حرکت تنظیم میشود. این ویلچرها به دلیل برخورداری از تکنولوژی پیچیدهتر،سنگینتر هستند.
ویلچرهای برقی مناسب معلولینی هستند که توانایی حرکت در ناحیه دست را ندارند و نمیتوانند بدون یک فرد همراه، ویلچر دستی را حرکت دهند. همچنین ویلچر برقی برای افرادی مناسب است که حرکت ویلچر دستی برای آنها خستهکننده میشود یا نمیتوانند از ویلچر دستی برای طولانی مدت استفاده کنند.
بیشتر بدانید: ارتقا ویلچر کودکان متناسب با رشد کودک !!
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت تجهیزات پزشکی توانی نو می باشد.