انواع تجهیزات لازم برای تجهیز کلینیک دامپزشکی

انواع تجهیزات لازم برای تجهیز کلینیک دامپزشکی
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/02/14 0 نظر

تجهیزات دامپزشکی برای تشخیص بیماری ، پیشگیری و درمان پت ها بسیار فرایند ضروری و تاثرگذار به شمار می آید که ما در این مقاله لیستی از این ابزارهای مهم را تهیه کرده ایم تا پزشکان و کلینیک های دامپزشکی بهترین خدمات را ارائه مشتریان قرار دهند.

زمانی که تصمیم به احداث یک کلینیک دامپزشکی می‌گیرید، باید در ابتدا یک برآورد کلی از هزینه‌هایی که نیاز است انجام دهید، داشته باشید. توجه داشته باشید که هزینه‌ها تنها به حقوق کارکنان و تامین مکان برای احداث کلینیک خلاصه نمی‌شود. یک مرکز دامپزشکی معتبر قبل از هر چیز به تجهیزات به روز برای درمان حیوانات نیاز دارد. تجهیز کلینیک دامپزشکی و هزینه‌های آن بخش مهمی از روند کلی انجام کار است. بر این اساس باید اطلاعات لازم را در این مورد به دست آورید. گفتنی است که شما می‌توانید وسایل مورد نظر خود را از فروشگاه آنلاین ما یعنی توانی نو تهیه نمایید. اگر قصد دارید کلینیک دامپزشکی خود را تأسیس کنید، لیستی از تجهیزات دامپزشکی، ابزار‌ها، دستگاه‌‌ها و... وجود دارد که باید از آن‌ها استفاده کنید. به همین دلیل ما این لیست جامع از ابزار‌های دامپزشکی را تهیه کرده‌ایم که به همه پزشکان این حوزه کمک می‌کند تا خدمات بهتری ارائه دهند.

 

 

بیشتربدانید: چه ابزارهایی در ست جراحی وجود دارد؟

 

تجهیزات کلینیک دامپزشکی برای تشخیص

قطعا یکی از مهمترین گام‌ها در فرآیند درمان پت، تشخیص صحیح است. گاهی اوقات تشخیص تنها توسط تجربه دامپزشک امکان پذیر نیست و برای اطمینان از درست بودن آن باید از روش‌ها و دستگاه‌های تشخیصی استفاده کرد. از این رو تجهیز کلینیک دامپزشکی به این دستگاه‌ها ضروری به نظر می‌رسد. برخی از این دستگاه‌ها عبارتند از:

1. گوشی پزشکی دامپزشکی: استتوسکوپ‌‌ها ابزار‌های استانداردی برای متخصصان پزشکی در همه زمینه‌‌ها هستند، اما دامپزشکان باید گوشی‌‌های طبی مخصوص دامپزشکی را برای فعالیت‌‌های خود تهیه کنند. خرید این نوع از تجهیزات کلینیک دامپزشکی ضروری است، زیرا گوشی‌‌های طبی دامپزشکی به شما این امکان را می‌‌دهند که تمام ماهیچه‌‌های خز و حیوانات را دور بزنید و صدا‌های قلب و ریه هر حیوانی، بزرگ یا کوچک را بشنوید.
2. اشعه ایکس دیجیتال: اشعه ایکس اغلب یک ابزار تشخیصی بسیار مهم در تشخیص بیماری یا آسیب وارد شده به حیوان خانگی است. در مواردی مثل شکستگی استخوان می‌توان از این تصاویر به صورت ویژه برای تشخیص محل و نوع عارضه استفاده کرد. 
3. توموگرافی کامپیوتری (CT اسکن): توموگرافی کامپیوتری یک ابزار تشخیصی با ارزش است که برای تصویربرداری پیشرفته استفاده می‌شود. درست مانند انسان، سی تی به ما امکان می‌دهد شرایطی را که ممکن است از طریق اشعه ایکس قابل تشخیص نبوده باشند، تشخیص دهیم.
4. تجهیزات آزمایشگاهی: تجهیز کلینیک دامپزشکی با ابزار‌های مختلف آزمایش بسیار راهگشاست. به منظور تشخیص دقیق وضعیت حیوان خانگی شما، ممکن است آزمایشات آزمایشگاهی لازم باشد. آزمایشاتی نظیر شیمی خون، شمارش کامل خون (CBC) با تمایز، ارزیابی فاکتور‌های انعقادی، الکترولیت‌‌ها، گروه بندی خون و... را باید بتوان درون کلینیک انجام داد. 
5. دستگاه سونوگرافی: استفاده از یک دستگاه سونوگرافی قابل حمل می‌تواند به شما کمک کند تا خدمات بهتری به مشتریان ارائه دهید. این ابزار مخصوصاً برای دامپزشکان در فصول تولید مثل بسیار مهم است زیرا بررسی حیوانات باردار را بسیار آسان‌تر می‌‌کند. 
6. تجهیزات رادیوگرافی دیجیتال: یک دستگاه رادیوگرافی دیجیتال مدرن را برای گرفتن سریع و آسان رادیوگرافی و مشاهده تصاویر به کار بگیرید و از سرعت و دقت آن استفاده کنید. 
7. سانتریفیوژ: وجود یک سانتریفیوژ در تجهیزات کلینیک دامپزشکی برای چرخاندن نمونه‌‌های مدفوع، ادرار و خون برای به دست آوردن نتایج داخلی ضروری است.
8. ابزار آندوسکوپی: ابزار آندوسکوپی برای مشاهده اندام‌های داخلی بدن حیوان بیمار از طریق یک لوله بلند و نازک استفاده می‌شود. این ابزار‌ها برای کمک به تشخیص، بدون درد زیاد، عالی هستند.
9. کاتتر: کاتتر‌ها معمولاً برای جمع‌آوری نمونه ادرار از بیماران استفاده می‌‌شوند، اما دامپزشکان همچنین در صورت نیاز در طول جراحی، برای برخی از حیوانات کاتتر‌های دائمی دارند.

محصولات مرتبط

 

بیشتربدانید: دستکش یکبار مصرف پزشکی چیست و چه کاربردی دارد؟

تجهیزات کلینیک دامپزشکی برای جراحی

در بسیاری از شرایط حیوان خانگی یا حیوانی که دچار آسیب شده است، نیاز به جراحی دارد. برای این کار تجهیز کلینیک دامپزشکی از وسایل مورد نیز ضروری است. برخی از لوازم مورد نیاز در این شرایط عبارتند از:

  1. میز و چراغ‌‌های جراحی: یک میز جراحی با نورپردازی کافی برای انجام جراحی ضروری است. شما می‌توانید از یک میز جراحی ساده در شروع کار،  از جنس استیل ضدزنگ استفاده کنید که دارای ویژگی هیدرولیکی است.
  2. تجهیزات بیهوشی: تجهیزات بیهوشی از دستگاه بیهوشی، بخارساز و سیستم اسکراب تشکیل شده است.
  3. واحد گرم کردن بیمار: حیوان بعد از جراحی و در حین آن ممکن است به گرم کردن احتیاج داشته باشد. این دستگاه‌ها کمک می‌کند تا بتوانید عملیات را به خوبی انجام دهید.
  4. تجهیزات مانیتورینگ: اگرچه تجهیزات مانیتورینگ نمی‌توانند جایگزین یک تکنسین دامپزشکی آموزش دیده شوند، در عین حال وجود آن‌ها برای هر کلینیک ضروری است. تجهیزات مانیتورینگ دامپزشکی به ارزیابی سلامت بیمار شما در هنگام بیهوشی کمک می‌کند. این ابزار‌ها ممکن است شامل شامل فشارسنج، کاپنوگرافی، پالس اکسیمتر و تجهیزات الکتروکاردیوگرافی باشد.
  5. یونیت دندانپزشکی: در حیوانات بالای سه سال مشکلات دندان به صورت طبیعی اتفاق می‌افتد. یک یونیت دندانپزشکی با سرعت بالا که از هندپیس‌‌های جرم گیری و پولیش تشکیل شده است می‌تواند در این شرایط به برطرف کردن مشکل کمک کند.
  6. اتوکلاو: استریل کردن تمام تجهیزات باید توسط یک دستگاه اتوکلاو انجام شود.

 

 

بیشتربدانید: گوشی پزشکی MDF و انواع آن

تجهیزات کلینیک دامپزشکی برای درمان

علاوه بر تجهیزات تشخیص و جراحی، شما نیازمند گزینه‌هایی هستید که بتوانید برای درمان حیوان خانگی یا اهلی از آن استفاده کنید.

  1. دارو‌ها: بهتر است یک اتاق از کلینیک را با دارو‌های ضروری تجهیز کنید و یک داروخانه داخلی داشته باشید تا مراجعات بتوانند نسخه را در همان جا تهیه کنند. البته باید به تاریخ دارو‌ها و همچنین نحوه نگهداری آن‌ها توجه کنید.
  2. قفس‌‌های مخصوص حیوان بیمار: برای بیمارانی که عموماً برای درمان مراجعه می‌کنند، کسانی که نیاز به بستری طولانی‌تری دارند و بیماران تحت جراحی به قفس در مطب خود نیاز دارید.
  3. یخچال: از یخچال طبی خود برای نگهداری واکسن‌‌ها، دارو‌های حساس به دما و نمونه‌‌های نمونه استفاده کنید.
  4. پمپ‌‌های IV: برای تجویز مایعات و مکمل‌‌ها به پمپ‌‌های IV در کلینیک خود نیاز دارید. تزریق دارو نیز با کمک پمپ‌‌های IV آسان می‌شود. این دستگاه‌‌ها به شما امکان می‌‌دهند دارو‌های تزریق با سرعت ثابت (CRI) را تجویز کنید که در غیر این صورت می‌‌توانند عوارض جانبی نامطلوبی داشته باشند. همچنین می‌توانید سرعت تزریق را برای مدت زمان تعیین شده برای نتایج مورد نیاز ثابت نگه دارید.

 

 

بیشتربدانید: مقایسه دقیق گوشی پزشکی لیتمن و MDF

 

تجهیزات دامپزشکی برای بخش پذیرش

یک کلینیک دامپزشکی بدون فضای پذیرش ناقص است و به دلایل مختلف باید تجهیزات لازم برای این مکان را فراهم کنید. در این محل شما باید با حیوانات خانگی بازی کنید یا آن‌ها را سرگرم و اجازه دهید صاحبان و والدین حیوانات خانگی در یک محل بدون استرس و راحت بنشینند. کنترل دما در این مکان ضروری است و باید از تجهیزات سرمایشی یا گرمایشی استفاده کنید. همچنین موارد زیر از مهمترین تجهیزات کلینیک دامپزشکی برای بیماران و مراقبین آن‌ها هنگام ورود به کلینیک شما هستند:

  • میز پذیرش
  • صندلی راحت مشتری
  • ترازو
  • ایستگاه بهداشت برای تمیز کردن حیوان
  • تلفن
  • کامپیوتر، تبلت یا لپ تاپ

 

 

بیشتربدانید: دستگاه الکتروشوک و انواع آن

 

سایر تجهیزات کلینیک دامپزشکی

بسته به اندازه مرکز دامپزشکی خود، اگر به تنهایی کار می‌کنید یا یک کلینیک دامپزشکی کاملاً مجهز را مدیریت می‌کنید، احتمالاً به مجموعه متفاوتی از تجهیزات نیاز خواهید داشت. مواردی که در بالا ذکر شد، ضروریات برای هر عمل متوسط دامپزشکی هستند، اما اگر در کلینیکی کار می‌کنید که ابزار‌های بیشتری نیاز دارد، موارد دیگری که باید در مورد آن‌ها فکر کنید عبارتند از:

  • دستگاه گریز از مرکز
  • ماشین جوجه کشی
  • یخچال
  • آنالیز‌های خون

 

نکات مهم در تجهیز کلینیک دامپزشکی

برای آن که بتوانید مناسبترین تجهیزات کلینیک دامپزشکی را خریداری کنید، لازم است نکاتی را مورد توجه قرار دهید.

  • تحقیق کنید. پیش از خرید تجهیزات لازم بهتر است در ابتدا به خوبی تحقیق و پرس و جو کنید. به عنوان مثال به دنبال این باشید که شرایط اطراف کلینیک شما چگونه است؟ چه نوع حیوانات خانگی در شهر شما محبوب هستند و چه نوع مشکلاتی بیشتر خود را نشان می‌دهند؟ دانستن پاسخ این سوالات به راهنمایی در انتخاب تجهیزات کلینیک دامپزشکی کمک می‌کند.
  • نیاز‌های کلینیک خود را در نظر بگیرید. نکته دیگری که باید در هنگام انتخاب تجهیزات دامپزشکی در نظر بگیرید این است که چه تعداد از بیماران حیوان خانگی واقعاً به دستگاه مورد نظر نیاز خواهند داشت. اگرچه ممکن است داشتن پر زرق و برق ترین و برترین مدل موجود ایده خوبی به نظر برسد، اما اگر تنها تعداد بسیار کمی از بیماران شما به آن نیاز داشته باشند، ممکن است هدر دادن پول و فضای کلینیک باشد.
  • در انتخاب فروشگاه خود دقت کنید. از مراکز خرید کنید که معتبر باشند و مشاوره لازم در هنگام خرید را به شما بدهند. ما در مجموعه توانی نو بر آن هستیم تا باکیفیتترین و در عین حال مقرون به صرفه‌ترین محصولات موجود در بازار را به شما عرضه کنیم.

 

 

بیشتربدانید: نحوه استفاده از پالس اکسیمتر

 

نتیجه گیری و جمع بندی

فارغ از این که در کجا مشغول فعالیت هستید، باید بدانید که هر کلینیک دامپزشکی نیازمند وسایل و ابزار‌های خاصی است. در این راستا تجهیز کلینیک دامپزشکی بسیار مهم به نظر می‌رسد. رایج‌ترین ابزار دامپزشکان تیغ‌‌های برقی، دماسنج، چاقوی جراحی، گوشی پزشکی و دستگاه‌‌های سونوگرافی قابل حمل است. هر ابزار هدف خاصی را در کمک به دامپزشکان در تشخیص و درمان بیماران خود انجام می‌دهد. شما باید بسته به هدف خود، مرکزتان را با دستگاه‌های مناسب تجهیز کنید؛ توانی نو در انتخاب این محصولات به شما کمک می‌کند.

نظرات

captcha

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

محصولات مرتبط

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp