آشنایی با انواع تخت بیمارستانی و نحوه استفاده آن ها!

آشنایی با انواع تخت بیمارستانی و نحوه استفاده آن ها!
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/04/14 2 نظر

برای آشنایی بیشتر با تخت های بیمارستانی در این مقاله سعی کردیم تا انواع تخت بیمارستانی را به شما معرفی کنیم و به نکات قابل توجهی بپردازیم ،با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

اگر برای مراکز درمانی و یا منزل نیاز به خرید تخت بیمارستانی دارید و می‌خواهید با انواع تخت بیمارستانی آشنا شوید خواندن این مطلب به شما توصیه می‌شود.

در تعریف، تخت بیمارستانی (Hospital Bed) به تختی گفته می‌شود که بیمار برای استراحت در طول شبانه‌روز از آن استفاده می‌کند. بیمار با توجه به شرایطش نیاز به تجهیزات مراقبتی خاصی دارد. تخت یکی از این تجهیزات است که برای موقعیت‌های مختلف در انواع متفاوتی تولید می‌شود.

 

انواع تخت بیمارستانی و تخت بیمار بر اساس نوع سیستم کنترل تخت:

 

تخت‌های بیمارستانی با توجه به نوع سیستم کنترل بخش‌های مختلف تخت به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • تخت بیمارستانی مکانیکی یا دستی: در این نوع تخت بیمار، برای تنظیم ارتفاع، سر و پای تخت از چرخش یک اهرم مکانیکی استفاده می‌شود. تخت مکانیکی ساده‌ترین نوع تخت بیمارستانی است.
  • تخت بیمارستانی نیمه الکترونیک (نیمه برقی): در این نوع تخت، تنظیم ارتفاع دستی و تنظیم سر و پای تخت برقی است.
  • تخت بیمارستانی تمام الکترونیک (تمام برقی): در این نوع تخت بیمار، تنظیم ارتفاع، سر و پای تخت تمام الکترونیک است.

 

آشنایی با انواع تخت یمارستانی و نحوه استفاده آن ها-01

بیشتر بدانید: راهنمای کامل خرید تخت بیمارستانی و بررسی دقیق آن!

 

انواع تخت بیمارستانی و تخت بیمار بر اساس تعداد قسمت‌های تغییر زاویه تخت(شکن):

یکی دیگر از معیارهای دسته‌بندی انواع تخت بیمارستانی تعداد قسمت‌های تغییر زاویه تخت است. تخت بیمار از این قسمت‌ها که به آن شکن گفته می‌شود، می‌شکند و تغییر زاویه می‌دهد. انواع آن عبارتند از:

  • تخت بیمارستانی تک شکن: در این تخت‌ها فقط زاویه سر تغییر می‌کند.
  • تخت بیمارستانی دو شکن: در این تخت‌ها قسمت سر و پای تخت تغییر زاویه می‌دهد.
  • تخت بیمارستانی سه شکن: در این تخت‌ها علاوه بر سر و پای تخت یک قسمت متحرک دیگر بین این دو قرار دارد. به همین دلیل این نوع تخت‌ها بهترین مدل تخت بیمار هستند.
  • تخت بیمارستانی چهار شکن: در این تخت‌ها علاوه بر سر و پای تخت یک قسمت متحرک دیگر بین این دو قرار دارد؛ که در وسط خود دارای یک شکن دیگر است.

موارد ذکرشده کلیت تکنولوژی ساخت تخت‌های بیمارستانی است. تخت‌های بیمارستانی با توجه به شرایط و عملکردی که دارند در انواع مختلفی تولید می‌شوند و در بازار موجود هستند. در بخش بعد لیست انواع این تخت‌ها آورده شده است و هر نوع تخت جداگانه بررسی می‌شود.

 

انواع تخت بیمارستانی با توجه به عملکرد و مورد استفاده آن:

 

  • تخت معاینه: اکثر ما یک‌بار این تخت‌ها را امتحان کرده‌ایم. تخت‌های معاینه معمولا دو شکن هستند. پایه‌های فلزی دارند. و سطح روی تخت چرم یا فوم است. اکثر تخت‌های معاینه مکانیکی هستند اما نوع الکترونیکی آن‌ها نیز وجود دارد.
  • تخت اورژانس: تخت‌های اورژانس چرخ‌های بزرگ برای جابه‌جایی سریع دارند. محافظ‌هایی در اطراف تخت برای حفظ بیمار در هنگام جابه‌جایی تعبیه‌شده است. قابلیت اتصال کپسول اکسیژن، کنترل‌های هیدرولیک، ضربه‌گیر، تسمه‌های ثابت نگه‌داشتن بیمار از جمله ویژگی‌های این نوع تخت‌ها است.
  • تخت بستری: تخت‌های بستری در انواع مختلفی تولید می‌شوند. این تخت‌ها علاوه بر استفاده در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مورداستفاده خانگی هم دارند.
  • تخت بستری اطفال: بدنه و اسکلت این تخت‌های بسیار محکم تولید می‌شود. سایدهای نرده‌ای دارد. سطح تخت یک شکن، دو شکن یا سه شکن است. دارای چرخ‌های بزرگ برای جابه‌جایی راحت است.

 

بیشتر بدانید: 7 نکته‌ای که باید قبل از خرید تخت بیمارستانی مناسب برای منزل دانست

 

  • تخت سی پی آر (CPR): ویژگی سطح این تخت‌ها این است که رسانای جریان الکتریسیته نیستند زیرا دستگاه‌های الکتروشوکی احیای بیمارانی که دچار ایست قلبی شده‌اند حامل جریان برق هستند. و مقاوم در برابر فشاری هستند که به هنگام احیا به تخت وارد می‌شود. بخش‌های اورژانس و مراقبت‌های ویژه معمولا از این تخت‌ها استفاده می‌کنند.
  • تخت ریکاوری: تخت ریکاوری دارای پایه‌های چرخ‌دار است. بیمار بعد از عمل و از اتاق جراحی با این تخت به اتاق بستری انتقال داده می‌شود. حفاظ‌های بلند، ضربه‌گیر، پایه سرم و سبد نگهداری وسایل بیمار از بخش‌های اصلی این تخت است.
  • تخت معاینه زنان و زایمان یا ژنیکولوژی: طراحی تخت زایمان به‌گونه‌ای است که همه حالت‌های مختلف یک زایمان طبیعی را پوشش دهد. مادر می‌تواند در طول زایمان و روزهای ابتدایی پس از زایمان روی همین تخت، بستری و معاینه می‌شود. و نیازی به جابه‌جایی به تخت دیگر یا میز زایمان وجود ندارد. تخت ویژه زایمان از سه بخش عمده تکیه‌گاه، محل نشستن و دراز کشیدن و محل قرارگیری پاهای بیمار تشکیل می‌شود. دارای ضربه‌گیر و چرخ‌های بزرگی برای حرکت سریع و راحت در راهرو‌ها و سطوح مختلف است. در موقعیت‌های اورژانسی، تجهیزات احیا قابل اتصال به تخت هستند. انواعی از تخت‌های زایمان وجود دارد که در موارد نیاز به تخت جراحی یا حتی تخت انتقال بیمار تبدیل شوند.

بیشتر بدانید: انواع تشک مواج یا ضد زخم بستر و بررسی تفاوت آن با تشک بادی99

 

در بعضی از تخت‌های زایمان، امکان اتصال قطعات اضافی به‌منظور رفع نیازهای مادر قبل و بعد از زایمان مثل محافظ پای بیمار، ظرف جمع‌آوری مایعات فیزیولوژیک و مایعات حاصل از شستشوی بیمار وجود دارد.

  • تخت اتاق عمل و جراحی: انواع تخت جراحی یک سطح بلند و ایستا را فراهم می‌آورند که همه موقعیت‌های بدن بیمار را پوشش دهد. متحرک بودن بخش‌های مختلف و امکان اتصال قطعات لازم از ویژگی همه تخت‌های جراحی است.سطح روی تخت که بیمار روی آن قرار می‌گیرد از جنس فلز، پلاستیک یا کامپوزیت فلز ساخته‌ شده است. این سطح روی یک‌پایه ستون مانند که در نوع ثابت یا متحرک است قرار می‌گیرد.

بیشتر بدانید: 10تجهیزات پزشکی که برای نگهداری سالمندان الزامی و نیاز است

 

  • تخت جراحی زیبایی: تخت‌های جراحی پوست و مو در انواع الکترونیکی و مکانیکی تولید می‌شوند. تنظیم ارتفاع و تغییر زاویه تکیه‌گاه تخت از الزامات این نوع تخت است.
  • تخت بخش مراقب‌های ویژه (CCU و ICU و NICU)
  • تخت دیالیز: این تخت‌ها قابلیت تبدیل‌شدن به صندلی را دارند. چرخ دارد هستند. نمونه‌های کاملا برقی آن در بازار موجود است. بی‌حرکت ماندن بیمار در طول دیالیز و همچنین راحتی پرستار از جمله ویژگی‌هایی است که در ساخت این نوع تخت به آن دقت می‌شود.
  • تخت ارتوپدی: محل‌هایی برای بستن و درست قرار دادن دست یا پای‌شکسته در بخش‌های مختلف تخت تعبیه‌شده است و سایر امکانات تخت بستری را داراست.
  • تخت بیمارستانی روان‌پزشکی: در طراحی این تخت‌های امنیت بیمار در نظر گرفته‌ شده است. معمولا ساده و مکانیکی هستند.

 

جمع بندی

 

فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی با بهره گیری از کارشناسانی مجرب و آکادمیک در حوضه مراقبت و درمان،این امکان را به وجود آورده است تا افراد بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت نمایند و همچنین خریدی متناسب با نیاز بیمارشان داشته باشند.در توانی نو سعی شده است تا انواع بهترین تخت بیمار با قابلیت های مختلف و قیمت های متنوع و ارزان فراهم شود.دارا بودن گارانتی و خدمات پس از فروش محصولات توانی نو از دیگر ویژگی هایی است که موجب می شود تا کاربران خریدی با اطمینان بیشتر داشته باشند.

نظرات

captcha Refresh
سیروس رئیسی
۰۰
پاسخبا سلام من یک‌تخت بدنه فایبر گلاس سفید با کنترل لازم دارم بهترین کیفیت و بهترین محصول موجود در بازار را لطفا معرفی کنید با ذکر نمایندگی فروش در اصفهان
با تشکر
توانی نو
۰۰

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

محصولات مرتبط

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp