تفسیر پارامترهای مانیتورهای قلب و علائم حیاتی؟

تفسیر پارامترهای مانیتورهای قلب و علائم حیاتی؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/02/31 0 نظر

دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی برای نشان دادن پارامتر های مهم بیمار، یکی از تجهیزات ضروری در بخش اورژانش و اتاق های عمل شناخته شده است که در ادامه به این پارامترها اشاره خواهیم کرد با ما همراه باشید...

دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی، می‌تواند سیگنال‌های حیاتی بیمار در بخش‌های مراقبت‌های ویژه که شامل ccu، icu و nicu می‌شود را نمایش دهد. معمولاً این دستگاه یکی از تجهیزات ضروری و مهم در اورژانس و اتاق‌های عمل به شمار می‌رود و از آن جهت نمایش علائم حیاتی بیمار، به شکل مداوم استفاده می‌شود. دستگاه مانیتورینگ، اطلاعاتی که به علائم حیاتی بیمار مربوط می‌گردد را جمع آوری کرده و آن‌ها را بر روی صفحه نمایش، نشان می‌دهد و در شرایطی که بیمار وضعیت نامطلوبی داشته باشد، هشدارهای لازم را به تیم پزشکی ارائه می‌کنند. این مانیتور می‌تواند پارامترهای بسیار زیادی را از بیمار توسط روش‌های مختلف ثبت کند که ما در این مقاله برخی از آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. در ادامه همراه توانی نو باشید تا شما را بیشتر با دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی آشنا نماییم.

 

پارامترهای مانیتورهای قلب و علائم حیاتی-01

 

بیشتربدانید: فشارخون

 

عملکرد دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی

این دستگاه می‌تواند تغییرات پتانسیلی که در اثر عملکرد قلب در سطح بدن انسان ایجاد می‌شود را اندازه گیری کند. همچنین مطابق فعالیت‌های الکتریکی قلب، اشکال موج‌های کاردیو الکتریکی را ثبت کرده و نرخ ضربان قلب را توسط الکترودهایی که به کابل ECG وصل هستند، محاسبه نماید. تعدادی از این دستگاه‌ها می‌توانند امواج NCG، لید 3، لید 5 و در صورت تمایل کاربر تا 12 لید را نشان دهند.

معمولاً دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی، می‌تواند اطلاعات و سیگنال‌های بیمار را با استفاده از ضبط کننده‌های حرارتی، چاپ نمایند. همچنین می‌توان توسط کابل شبکه گزینه مناسب را انتخاب کرد و دستور چاپ اطلاعات را از روی مانیتور به سیستم مرکزی پرستاری ارسال نمود. بدین شکل می‌توان مطابق پارامتر‌های تنظیم شده در سیستم مرکزی، اطلاعات بیمار را چاپ کرد. کلیه دستگاه‌های مانیتور علائم حیاتی به یک سیستم مرکزی در بیمارستان متصل هستند. این سیستم خارج از CCU یا ICU قرار دارد، بنابراین نیازی نیست که پزشک و یا پرستار به صورت دائم در بخش مراقبت‌های ویژه در کنار بیمار باشند؛ آن‌ها می‌توانند با استفاده از این قابلیت، از نحوه عملکرد و علائم حیاتی بیماران خود مطلع شوند.

 

عملکرد دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی-02

 

بیشتربدانید: ونتیلاتور چیست و چه کاربردهایی دارد؟

 

معرفی پارامترهای دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی

همانطور که گفتیم این دستگاه شامل پارامترهای مختلفی می‌شود که هدف اصلی ما در این مقاله بررسی آن‌ها است. البته بهتر است پیش از بیان این پارامترها این نکته را بیان کنیم که معمولا مانیتورینگ علائم حیاتی، می‌تواند ماژول‌های مختلفی را پشتیبانی کند که برخی از آن‌ها به صورت ثابت بر روی دستگاه وجود دارند. اما برخی دیگر را می‌توان در صورت درخواست مشتری بر روی آن‌ها نصب کرد و اختیاری هستند. برخی از این پارامترها شامل موارد زیر می‌شود.

  • ضربان قلب (pr) : قلب هر فرد بالغ سالم در حالت طبیعی بین 60 تا 100 بار در دقیقه می‌تپد. ممکن است ضربان قلب افرادی که در دارای تحرک بالایی هستند، پایین‌تر از این مقدار باشد.
  • شمار تنفس (RR) : از دیگر علائم حیاتی بدن انسان، تنفس است. شمار تنفس نشان دهنده وضعیت کلی سلامتی بیمار است. یک فرد بالغ سالم در حالت عادی بین 12 الی 16 بار در دقیقه نفس می‌کشد. تنفس‌های سطحی یا تنفس‌های بیش از حد هر کدام دارای معنای متفاوتی هستند. پزشکان و پرستاران توسط این اطلاعات قادرند تا آسیب‌های احتمالی را تشخیص داده و با توجه به آن‌ها اقدامات حیاتی ضروری را انجام دهند.
  • اشباع اکسیژن (SPO2) : این پارامتر در دستگاه مانیتورینگ، علائم حیاتی را نشان می‌دهد که چه میزان اکسیژن در خون بیمار وجود دارد. اگر اکسیژن موجود در خون کاهش یابد، ممکن است صدمات جدی به مغز یا دیگر بخش‌های بدن وارد شوند. حداکثر اشباع اکسیژن در خون انسان 100 است. اگر این میزان عددی زیر 90 باشد ممکن است خبر از کمبود اکسیژن در خون بیمار دهد.
  • درجه حرارت بدن بیمار (T) : ممکن است دمای بدن بیمار بر اثر عفونت و بیماری تغییر کند. مانیتور دمای بدن می‌تواند برای تشخیص بیماری و بررسی روند درمان نقش داشته باشد. درجه حرارت طبیعی بدن انسان حدود 37 درجه سیلسیوس است. زمانی که دمای بدن بیمار به این عدد نزدیک شود، حاکی از آن است که درمان آن موثر بوده است.
  • فشار خون (BP) : در دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی، این پارامتر به معنای فشاری است که از طرف خون به شریان‌ها وارد می‌شود. زمانی که قلب در حال تپیدن است، فشار خون را فشار سیستولی می‌نامند و زمانی که قلب استراحت می‌کند، فشار خون را دیاستولی می‌نامند. در حالت کلی فشار سیستولی باید عددی میان 100 تا 130 و فشار دیاستولی باید عددی بین 60 و 80 میلی متر جیوه باشد.

هر یک از این پارامتر یا ماژول‌های معرفی شده دارای بازه استانداردی هستند که در دستگاه سیستم تعریف شده است. بنابراین اگر نتایج اندازه گیری توسط دستگاه خارج از بازه استاندارد باشد، سیستم هشدار صوتی یا تصویری در دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی فعال می‌شود و به پزشک و پرستار اطلاع می‌دهد.

 

معرفی پارامترهای دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی-03

 

بیشتربدانید: با کنترل فشارخون از سکته قلبی و مغزی جلوگیری کنید!2020

 

بررسی حساسیت دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی

با توجه به محلی که از این دستگاه استفاده می‌شود، آن را در سه گروه حساسیت پایین، حساسیت متوسط و حساسیت بالا قرار می‌دهند. در ادامه به شرح مختصری از هر یک می‌پردازیم.

  • حساسیت پایین: از این دستگاه جهت نشان دادن علائم حیاتی ابتدایی استفاده می‌شود و می‌تواند میزان ضربان قلب را از طریق ECG و SPO2 اندازه گیری نمایند. معمولاً می‌توان قابلیت‌های دیگری را نیز به این مانیتور‌ها افزود.
  • حساسیت بالا: معمولاً از این دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی که دارای حساسیت بالایی است، در بخش‌های مراقبت ویژه یا اتاق عمل استفاده می‌کنند. این دستگاه می‌تواند یکپارچه یا ماژولار باشد. قابلیت‌های این دستگاه از مانیتورهای حساسیت پایین، بیشتر است. دستگاه مانیتورینگ حساسیت بالا دارای توانایی‌های دیگری مانند اندازه گیری چندین فشار خون تهاجمی، میزان دی اکسید کربن انتهای بازدم و برون دهی قلبی نیز هست.
  • حساسیت متوسط: اغلب از این دستگاه در بخش‌‌های مانند اورژانس و جراحی‌های عمومی استفاده می‌شود. این دستگاه می‌‌تواند ماژولار یا یکپارچه باشد.

بررسی آلارم‌های مانیتورینگ علائم حیاتی

نخست بهتر است شما را با مفهوم «آلارم» آشنا سازیم. به اعلانی که مانیتور به پرسنل پزشکی از طریق صدا و تصویر تولید می‌کند، آلارم می‌گویند. در واقع آلارم نشان دهنده حالت غیرعادی فیزیولوژیکی بیمار یا وجود یک اشکال فنی در دستگاه است. برخی از این دستگاه‌ها می‌توانند تمام آلارم‌های صوتی و تصویری را توسط بلندگو LED هشدار و صفحه نمایش تولید کنند. همچنین با توجه به خصوصیات هشدار، آلارم مانیتور به سه دسته آلارم‌های فیزیولوژیکی، آلارم‌های فنی و پیام‌های اعلان مجزا می‌شود.

 

بررسی آلارم‌های مانیتورینگ علائم حیاتی-04

 

بیشتربدانید: تاثیر فشار خون در جوانان و سالمندان چگونه است؟

 

نکات مهم در هنگام خرید دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی

همانطور که اشاره کردیم این دستگاه به دلیل این که از آن در مراکز درمانی، بیمارستانی و مراقبت‌های ویژه یا سایر بخش‌های حساس استفاده می‌شود، اهمیت بسیار بالایی دارد. یک مانیتور اتاق عمل باید بتواند پارامترهای اصلی نظیرECG، IBP، SPO2 و NIBP، دمای حرارت بدن و برون ده قلبی را نمایش دهد. به عبارتی این پارامتر‌ها حداقل خصوصیاتی است که مانیتور در این بخش‌ها باید بتواند نمایش دهد. برخی موارد مهم دیگری که برای خرید دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی باید به آن توجه کنید شامل موارد زیر می‌شود:

  • تصویر دستگاه و اندازه صفحه نمایش بر اساس اینچ
  • توجه به این مورد که دستگاه را برای سنین بزرگسال یا نوزادان استفاده می‌کنید.
  • این که قصد دارید از این دستگاه در چه بخش‌هایی که شامل اتاق عمل اورژانس آمبولانس و… می‌شود، استفاده کنید.
  • قیمت، مدت گارانتی، خدمات پس از فروش، مدت زمان تحویل و کارکنان سرویس دهی برند دستگاه
  • حتماً به کمپانی سازنده دستگاه و محدوده فروش آن توجه کنید. اعتبار برخی کمپانی‌ها به گونه‌‌ای است که آن‌ها تجهیزات خود را در سطح جهانی و منطقه‌ای و غیره به فروش می‌رسانند. توجه به این مورد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
  • توجه کنید که دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی دارای تاییدیه‌هایی مثل سازمان غذا و دارو یا استانداردهای لازم باشد.

اما نکات مهم جهت خرید این دستگاه به این موارد محدود نمی‌شود. شما باید راجع به سخت افزار آن نیز اطلاعاتی داشته باشید که شامل موارد زیر می‌شود:

  • باتری دستگاه را از لحاظ نوع، مدت زمان کار، تعداد قابلیت شارژ، هشدار ضعیف بودن و… بررسی کنید.
  • قابل حمل بودن یا کنارتختی بودن دستگاه
  • تعداد پارامتر‌هایی که دستگاه می‌تواند آن‌ها را نمایش دهد.

ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو به عنوان مجموعه‌‌ای بزرگ، تجهیزات پزشکی و درمانی را عرضه می‌نماییم. ما کلیه محصولات خود را از بهترین برندهای سراسر جهان گردآوری کرده‌‌ایم تا بتوانیم نیاز تمام مشتریان خود را برآورده سازیم. تجهیزات عرضه شده توسط فروشگاه ما شامل انواع دستگاه‌های تنفسی و کمک تنفسی، لوازم ارتوپدی و توانبخشی، لوازم کنترل سلامت و علائم حیاتی، دستگاه‌های سلامت محیط، عرضه انواع دستگاه‌های ماساژور برقی، لوازم بهداشت دهان و… می‌شود. همانطور که اشاره کردیم محصولات عرضه شده توسط فروشگاه ما، بسیار متنوع است. شما می‌توانید جهت مشاهده محصولات تجهیزات پزشکی ما، به فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی توانی نو مراجعه و محصول مد نظر خود را سفارش دهید.

 

نکات مهم در هنگام خرید دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی-05

 

بیشتربدانید: انواع بیماری‌های‌ ریه و دستگاه‌های کمک‌تنفسی موثر بر آنها

 

نتیجه گیری و جمع بندی

دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی می‌تواند پارامترهای مختلف مرتبط با بیمار را به روش‌های مختلفی جمع آوری کند و ورودی‌ها را پس از تقویت و پردازش بسته به نوع اطلاعات قابل نمایش، به صورت یک شکل موج و یا مقادیر عددی نشان دهد. این دستگاه قابلیت تنظیم محدوده آلارم روی مقادیر مشخصی را دارد، تا در شرایط نامناسب به تیم پزشکی هشدار دهند. ما در فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی توانی نو با عرضه محصولات متنوع توانسته‌ایم به عنوان کامل‌ترین فروشگاه کالای پزشکی اینترنتی مطرح شویم و بتوانیم اغلب نیاز کاربران خود را برطرف سازیم. تلاش ما در فروشگاه این است تا با عرضه محصولات با حداقل قیمت و سود، بتوانیم خریدی به صرفه را برای مشتریان خود به ارمغان آوریم.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 2

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp