موارد مهمی که باید درباره تعمیر دستگاه اکسیژن ساز بدانید!

موارد مهمی که باید درباره تعمیر دستگاه اکسیژن ساز بدانید!
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/08/06 0 نظر

دستگاه اکسیژن ساز یکی از مهمترین تجهیزات پزشکی خانگی است که با تغلیظ هوای محیط به اکسیژن خالص می‌تواند اکسیژن مورد نیاز بیماران را به طور مستمر تامین کند. استفاده از این دستگاه چندان مشکل نیست، اما بسیاری از افراد در مورد تعمیر دستگاه اکسیژن ساز سوالات زیادی دارند. در این مقاله قصد داریم به موضوع تعمیر دستگاه اکسیژن ساز یا تعویض بخش‌های مختلف آن بپردازیم. 

دستگاه اکسیژن ساز وسیله‌ای حیاتی برای برخی بیماران!

افرادی که سطح اکسیژن خون‌شان پایین است، به دستگاهی برای تامین این اکسیژن نیاز دارند. در واقع استفاده از دستگاه اکسیژن ساز برای این بیماران، حیاتی محسوب می‌شود و خیلی اوقات زندگی آن‌ها را نجات می‌دهد. 

اجزای مختلف دستگاه اکسیژن ساز 

اکسیژن ساز از اجزای زیر تشکیل می‌شود: 

1. فیلترها 

فیلترهای ورودی این دستگاه 3 نوع هستند: 

1.1 فیلتر اول از جنس پلی اورتان یا همان ابر صنعتی است. این فیلتر وظیفه دارد گرد و غبار موجود در هوای ورودی را جذب کند. فیلتر پلی اورتان قابل شستشو است و باید هر هفته یک بار با آب معمولی و بدون دخالت مواد شوینده شسته و خشک شود. 

1.2 فیلتر دوم همان فیلتر هپا و از جنس کاغذ است. این فیلتر اندازه و شکل‌های مختلف دارد و بسته به مارک دستگاه، زمان تعویض آن هم متفاوت است. 

1.3 فیلتر خروجی یک فیلتر آنتی باکتریال است. این فیلتر وظیفه حذف باکتری‌ها و ذرات میکرونی را دارد و باعث می‌شود اکسیژن خروجی سالم و مدیکال باشد.

2. کمپرسور هوا

وظیفه کمپرسور این است که هوای محیط اطراف را به درون دستگاه اکسیژن ساز مکش و آن را فشرده کند. کمپرسورها معمولا یک پیستون از نوع خشک یا اویل فری دارند. هوایی که به درون دستگاه مکیده شده و بعد از عبور از فیلترهای ورودی وارد کمپرسور می‌شود، در این قسمت تحت فشار مشخص به درون سیلندرهای زئولیت هدایت می‌شود. کمپرسور عامل اصلی صدا و ارتعاش در دستگاه‌های اکسیژن ساز است. به همین دلیل تلاش همه شرکت‌های سازنده در این است که با شیوه‌هایی مانند قرار دادن کمپرسور در باکس  یا سوار کردن آن روی فنر صدای آن را کنترل کنند.

3. شیر برقی یا دریچه متحرک  

شیر برقی از از یک طرف مرزها و سیلندرهای زئولیت ارتباط برقرار می‌کند و از طرف دیگر هوای ورودی را به سیلندرهای زئولیت می‌رساند. از طرف دیگر هم کار خارج‌کردن نیتروژن از سیلندرها و دستگاه را انجام می‌دهد. به دلیل اینکه شیر برقی به طور مرتب بین دو سیلندر زئولیت در حال سوییچ است، به آن دریچه متحرک می‌گوییم.

4. سیلندرهای زئولیت

در دستگاه‌های اکسیژن ساز دو سیلندر وجود دارد که از گرانول‌های زئولیت پر شده‌اند. این سیلندرها وظیفه تخلیص گاز اکسیژن را بر اساس به عهده دارند. تخلیص گاز اکسیژن بر اساس روش نوسانات جذب سطحی انجام می‌شود و عملکرد آن به این ترتیب است که سیلندر گاز اکسیژن نیتروژن را جذب کرده و گاز اکسیژن را از بین تخلخل‌های خود عبور می‌دهد. زئولیت یک ماده معدنی است که از آلومینوسیلیکات تشکیل شده و کاربرد تجاری عمده زئولیت در صنایع جاذب سطحی است.

5. مخزن اکسیژن

 بعد از این‌که گاز اکسیژن تخلیص و از سیلندرها خارج شد، در یک مخزن به نام مخزن اکسیژن ذخیره می‌شود. در مخزن اکسیژن میزان فشار اکسیژن از طریق یک رگلاتور تنظیم و سپس به سمت خروجی دستگاه اکسیژن ساز هدایت می‌شود.

6. فلومتر

فلومتر دستگاهی شبیه به یک خط کش مدرج است. این دستگاه بر حسب لیتر بر دقیقه درجه‌بندی می‌شود و وظیفه آن تنظیم گاز اکسیژن خروجی بر حسب لیتر بر دقیقه است. این بخش در قسمت خارجی دستگاه اکسیژن ساز قرار دارد و شما می‌توانید با چرخاندن یک شیر، آن را به راحتی تنظیم کنید. نکته بسیار مهم این است که در موقع کار دستگاه اکسیژن ساز نباید شیر چرخان فلومتر را آن‌قدر باز کنید که توپک داخل آن از خط قرمز بالای درجه‌بندی عبور کند.

7. لیوان مرطوب‌کننده

در قسمت خروجی دستگاه، لیوان مرطوب‌کننده قرار دارد. وظیفه لیوان مرطوب‌کننده این است که اکسیژن خروجی را از خود عبور دهد و آن را مرطوب کند. مقدار آبی که برای لیوان مرطوب‌کننده دستگاه لازم است، روی آن مشخص شده و نباید از این مقدار بیشتر یا کمتر در آن آب ریخته شود. آب باید مقطر باشد و هر هفته یکبار، سوراخ‌های نازل شلنگ جرم‌زدایی یا با یک سوزن، سوراخ‌های آن باز شود. هر دو روز یکبار باید آب لیوان را کاملا تعویض کنید.

 

تعمیر دستگاه اکسیژن ساز و نکات مهم آن-01

بیشتر بدانید: خرید دستگاه اکسیژن ساز و نکاتی که باید در این رابطه بدانید

تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در تهران

از موارد مهم برای افرادی که از دستگاه اکسیژن ساز استفاده می‌کنند، تعمیر این دستگاه است. توجه داشته باشید که در تجهیزات پزشکی توانی نو واقع در تهران خدمات تعمیراتی مختلفی برای دستگاه اکسیژن وجود دارد که می‌توانید آن را در واحدهای مختلف جستجو کنید. این خدمات می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

• تعمیر کمپرسور 

• سرویس تعویض فیلترها 

• تعمیر سیستم تولید اکسیژن 

• تعمیر تانک نوسان‌گیر 

• تعمیر مخزن زئولیت 

• تعویض مخزن زئولیت

• تعمیر رگلاتورها یا تعویض آن 

• تعویض لوله‌های انتقال دستگاه 

تعویض زئولیت دستگاه اکسیژن ساز 

ممکن است دستگاه شما بعد از مدتی به دلایل مختلف خراب شود و نتواند نیتروژن موجود در هوا را خوب جذب کند. در این صورت دستگاه نمی‌تواند اکسیژن مورد نیاز را تامین کند. در این موارد باید مخزن زئولیت اکسیژن ساز تعویض شود. برای تعویض زئولیت می‌توانید به واحدهای مختلفی مراجعه کنید که خدمات تخصصی این کار را انجام می‌دهند.

 

بیشتر بدانید: دستگاه اکسیژن‌ ساز چیست؟ قیمت انواع آن + تخفیف 1401

تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز

 فیلترهای دستگاه اکسیژن ساز ممکن است در طول زمان کوچک شوند، الاستسیته خود را از دست بدهند یا به علت بیرون افتادن از تیوپ باعث ایجاد صدای زیاد شوند. فیلترهای ضد باکتری یک شلنگ پلاستیکی دارند و تشخیص کثیف‌شدن آن‌ها آسان است. این فیلترها یکبار مصرف هستند و باید تعویض شوند. جهت تعویض این فیلترها هم می‌توانید به شرکت تجهیزات پزشکی توانی نو که خدمات تعمیر دستگاه‌های اکسیژن ساز را انجام می‌دهد مراجعه نماید.

تعمیر دستگاه اکسیژن ساز و نکات مهم آن-02

بیشتر بدانید: انواع بیماری ‌های تنفسی کدام اند و درمان آن چیست؟

سخن پایانی

دستگاه اکسیژن‌ساز ممکن است به دلائل مختلف دچار آسیب شود که در این صورت اکسیژن را خوب تخلیص نخواهد کرد و امکان دارد سر و صدای زیادی تولید کند. چنانچه مواردی از این دست را مشاهده کردید، می‌توانید به بخش تعمیرات دستگاه اکسیژن ساز توانی نو  مراجعه نمایید و مشکل خود را به آسانی برطرف کنید.ضمانت کیفیت خدمات در توانی نو ،مهم ترین اصل می باشد که کار تعویض یا تعمیر بخش‌های مختلف داستگاه اکسیژن ساز را انجام می‌دهد.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 2

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp