تجهیزات پزشکی مورد نیاز انتقال بیمار از آی سی یو به منزل

تجهیزات پزشکی مورد نیاز انتقال بیمار از آی سی یو به منزل
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/10/22 0 نظر

لیست انواع تجهیزات پزشکی موردنیاز برای انتقال بیمار از بخش مراقبت های ویژه icu  به منزل برای ادامه روند درمان را در ادامه به شما معرفی می نماییم،با ما همراه شوید

آی ‌سی‌ یو (ICU) یا واحد مراقبت‌های ویژه به بخشی از بیمارستان یا مرکز درمانی گفته می‌شود که برای نگهداری از افراد با بیماری‌های حاد، مصدومیت‌های شدید و هر نوع مشکل تهدید کننده زندگی ایجاد شده است. این دسته از افراد برای اینکه زنده بمانند، برای مدتی به تجهیزات و دارو‌های خاص پزشکی نیاز داشته و کارکرد‌های طبیعی بدن آن‌ها می‌بایست تحت نظارت دقیق و مداوم قرار گیرد. در صورتی که وضعیت بیمار حاد باشد، به طور مستقیم از اورژانس به بخش آی سی یو انتقال می‌یابد. ممکن است در ابتدا وضعیت بیمار مناسب باشد و در بخش عادی بستری شود اما پس از مدتی حالش وخیم شود که در این صورت وی را به آی سی یو می‌برند. در مواردی هم پس از انجام جراحی، برای مراقبت بهتر و مقابله با عوارض شدید احتمالی پس از عمل، بیمار به بخش آی سی یو منتقل می‌شود. برای انتقال بیمار از بخش آی ‌سی‌ یو بیمارستان به منزل و مراقبت از او به تجهیزات پزشکی خاصی نیاز است که در ادامه قصد داریم به معرفی آن بپردازیم.

 

تجهیزات پزشکی icu بخش مراقبت های ویژه

محصولات مرتبط

بیشتربدانید: پخش عمده تجهیزات پزشکی بیمارستانی، خانگی و لوازم مصرفی

 

آی سی یو چیست؟

بخش آی سی یو (ICU) یا مراقبت‌های ویژه که مخفف عبارت انگلیسی Intensive care unit است، از بخش‌های تخصصی در بیمارستان است که خدمات مراقبت‌‌های ویژه پزشکی به بیماران بد حال، بسیار آسیب پذیر و در معرض خطر و یا مجروح ارائه می‌دهد. در واقع، این بخش مکانی است برای افرادی که وضعیت جسمانی خوبی نداشته و مدام نیاز به مراقبت‌های پزشکی حیاتی دارند.

گروهی از افراد متخصص در بخش آی سی یو فعالیت می‌کنند که در رشته‌های مختلف از جمله پرستاری و مراقبت‌های ویژه مهارت دارند. پرسنل این بخش به صورت شبانه روزی از بیمار مراقبت کرده و نشانه‌های حیاتی او را زیر نظر دارند تا در صورت بدتر شدن حال بیمار به سرعت اقدامات لازم را انجام دهند.

 

آی سی یو چیست

 

بیشتربدانید: اجاره دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی و نکات مهم 1401

 

چه بیمارانی در آی سی یو بستری می‌شوند؟

با توجه به تعریفی که شد آی سی یو بخشی از بیمارستان است که در آن مراقبت‌های حیاتی و حمایتی به بیمارانی ارائه می‌شود که مشکلات حاد و یا جراحت‌های شدید دارند. افرادی که به این درمان‌های تخصصی نیاز دارند به دلایل مختلفی پذیرش می‌شوند. برخی از آن‌ها پس از جراحی به مراقبت ویژه و حیاتی نیاز دارند و بعضی دیگر به دلیل بیماری حاد، تروما، تصادف شدید یا به دلیل وخامت ناگهانی و بحرانی حال شان. بیماران با شرایط زیر معمولا در آی سی یو بستری می‌شوند.

  • انجام پیوند عضو
  • جراحی مغز
  • جراحی قلب
  • جراحی ناحیه ستون فقرات
  • نارسایی شدید تنفسی
  • ترومای شدید
  • سوختگی‌های شدید

 

چه بیمارانی در آی سی یو بستری می‌شوند

 

بیشتربدانید: اجاره تخت بیمارستانی و ویژگی های تخت بیمارستانی مناسب

 

انتقال بیمار از آی سی یو به منزل

پس از اینکه مدت زمان لازم برای مراقبت از بیمار در بخش آی سی یو به پایان رسید، ادامه درمان می‌تواند در خانه انجام شود. همچنین، اگر مدت زمان بستری شدن در آی سی یو طولانی شود اما بیمار زمان بیشتری برای درمان نیاز داشته باشد، فرآیند درمان برای او و خانواده ‌اش خسته کننده شده و شاید بخواهند بیمار خود را زودتر از بیمارستان ترخیص نمایند. در این صورت با تامین دستگاه‌های پزشکی مورد نیاز، می‌توان بیمار را به منزل منتقل کرده و نظارت و مراقبت درمانی از او را در منزل دنبال کرد.

اما مسئله ‌ای که وجود دارد این است که علائم حیاتی این دسته از بیماران باید به صورت مرتب اندازه‌ گیری شود تا اگر شرایط خطرناکی به وجود آمد، اقدامات به موقع انجام شود. همه تجهیزات موجود در بخش آی سی یو بیمارستان در منزل نیز قابل راه اندازی هستند؛ بنابراین جای نگرانی وجود ندارد.

قدم بعدی چگونگی انتقال بیمار از آی سی یو به منزل است. همچنین، بیمار به یک پرستار متخصص نیاز دارد تا به طور مرتب وضعیت سلامتی او را بررسی کرده و در صورت نیاز، اقدامات درمانی لازم را انجام دهد.

برای انتقال بیمار خود از آی سی یو به منزل می‌توانید از مراکز ارائه دهنده خدمات پرستاری کمک بگیرید. این مراکز امکانات و تجهیزات لازم برای نظارت و کنترل نشانه‌های حیاتی بیمار و سلامتی او را در اختیار دارند. آن‌ها با اعزام پرسنل درمان متخصص به همراه دستگاه‌های پزشکی مورد نیاز، بیمار را با نظارت و مراقبت کامل به خانه می‌برند.

 

انتقال بیمار از آی سی یو به منزل

 

بیشتر بدانید: اجاره دستگاه اکسیژن ساز خانگی و نکات مهم آن 1401

 

آشنایی با تجهیزات بخش آی سی یو

بیمارانی که به خدمات آی سی یو در منزل نیاز دارند، باید به تجهیزاتی مانند مانیتور قلب، ونتیلاتور، شبکه ای از لوله‌های داخل وریدی، لوله‌های تغذیه، تجهیزات پایشگر مداوم فعالیت کارکرد بدن، درن‌ها و کاتترها، ست سرم و میکروست، پمپ سرنگ و دیگر موارد دسترسی داشته باشند. همچپنین، بیمار به داروهایی برای درمان عوارض اولیه ناشی از بستری شدن نیاز دارد. در ادامه به معرفی برخی از تجهیزات رایج موجود در بخش آی سی یو خواهیم پرداخت.

دستگاه ساکشن

دستگاه ساکشن یا پمپ تخلیه با استفاده از موتور مکنده، خلط و آلودگی‌های موجود در دستگاه‌ تنفسی را مکیده و موجب از بین رفتن هر گونه انسداد در لوله‌های تنفسمی می‌‌شود.

ونتیلاتور یا دستگاه تنفس مصنوعی

دستگاه ونتیلاتور یک وسیله تنفس مصنوعی است که به تسهیل تنفس بیماران از راه لوله داخل نای کمک می‌کند. این یک وسیله ضروری برای بیمارانی است که نمی توانند به راحتی نفس بکشند.

تجهیزات مانتیورینگ علائم حیاتی

برای بیمارانی که نیاز به مراقبت ویژه دارند و قرار است مراقبت از آن‌ها در منزل انجام شود، وجود دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی ضروری است. این دستگاه به ‌صورت مداوم علائم حیاتی بیمار شامل ضربان قلب، فشار خون، اکسیژن خون، دمای بدن و دیگر موارد را نمایش می‌‌دهد.

تخت بیمارستانی و تشک مواج

تخت بیمارستانی در انواع دستی یا مکانیکی، نیمه برقی یا تمام برقی تولید شده و به همراه تجهیزات جانبی گوناگونی ارائه می‌شود. تشک مواج یا تشک زخم بستر برای درمان و پیشگیری زخم بستر کاربرد دارد که بر روی تخت بیمارستانی قرار می‌گیرد.

دستگاه اکسیژن ساز

دستگاه اکسیژن ساز از طریق تصفیه هوای محیط اکسیژن خالص تولید می‌کند.

دستگاه کمک تنفسی بای پپ

بای پپ، یک وسیله کمک تنفسی است که برای مدیریت شرایط تنفسی بیمار استفاده می‌شود.

پالس اکسی متر

پالس اکسی ‌متر یا اکسیژن سنج خون نام دستگاهی است که مقدار اکسیژن خون را اندازه ‌گیری می‌‌کند.

فشار سنج

انواع دستگاه فشار سنج بازویی و مچی به صورت دیجیتالی، عقربه ای و جیوه ای وجود دارد.

فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو همواره تلاش کرده‌ است تا تجهیزات مورد نیاز بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های ویژه پزشکی دارند را با مناسب ‌ترین قیمت ارائه کند.

 

آشنایی با تجهیزات بخش آی سی یو

 

بیشتربدانید: دستگاه تضمینی درمان خروپف با یک آزمایش خواب کوچک!

 

برای انتقال بیمار از آی سی یو به منزل باید به چه نکاتی توجه کنید؟

معمولا افرادی که مدتی در بخش آی سی یو بستری بوده اند، توانایی راه رفتن نداشته و انتقال بیمار به منزل به راحتی قابل انجام نخواهد بود.

انتقال بیمار از بیمارستان به منزل از طریق آمبولانس یا خودروی شخصی قابل انجام است. در این صورت، جابجایی بیمار می‌تواند شامل انتقال بیمار از داخل بیمارستان به آمبولانس یا خودرو، بین طبقات، آسانسور، ویلچر به صندلی، تخت به ویلچر، تخت به برانکارد و دیگر موارد ‌باشد. در تمام این موارد شما به تجهیزات پزشکی مخصوصی نیاز دارید تا بتوانید با کمترین زحمت و بدون آسیب بیمار خود را به منزل منتقل کنید. برای انتقال بیمار از آی سی یو به منزل، با توجه به وضعیت بیمار از تجهیزات پزشکی مختلفی استفاده می‌شود که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

واکر و رولیتر

اگر بیمار می‌تواند روی پای خود بایستد و توانایی راه رفتن را داشته باشد، برای جابجایی بین طبقات، می‌توانید از واکر و رولیتر استفاده کنید. در این صورت تنها کافی است او را حمایت کرده و از زمین خوردن او جلوگیری کنید.

ویلچر

در صورتی که بیمار از شرایط بحرانی خارج شده و تنها در راه رفتن مشکل داشته باشد؛ برای بردن وی به منزل و در حین انتقال به داخل خودرو یا آمبولانس، معمولا از ویلچر استفاده می‌شود. برای انتقال بیمار از تخت بیمارستان به ویلچر به روش زیر عمل کنید.

برای انجام این کار، در ابتدا باید تخت را پایین آورده و از فعال بودن ترمز ویلچر و تخت اطمینان حاصل کنید. آنگاه، ویلچر را در زاویه 45 درجه قرار داده و در نزدیکی تخت بگذارید. اگر بیمار در یک طرف بدن خود دچار ضعف است، ویلچر باید در طرف دیگر وی قرار گیرد. به بیمار کمک کنید تا در لبه تخت بنشیند به گونه ای که پاهایش روی زمین قرار گیرد. دو دست خود را در دو طرف کمر بیمار قرار دهید و از او بخواهید نیم خیز شده و به آرامی به ویلچر نزدیک شود، سپس دسته ویلچر را نگه داشته و به آرامی روی آن بنشیند. در صورت نیاز، کمربند راه رفتن دور کمر بیمار بسته شود.

برانکارد

گاهی بیمار علاوه بر ناتوانی در راه رفتن، حتی توانایی نشستن و حفظ تعادل خود بر روی ویلچر را هم ندارد. همچنین، ممکن است قرار گرفتن روی ویلچر برای بیمار وضعیت ناخوشایندی ایجاد کند. در چنین شرایطی، بیمار به صورت افقی جابجا شده و از برانکارد استفاده می‌شود. اگر نیاز به جابجایی بیمار از روی تخت به برانکارد باشد؛ باید توجه داشته باشید که بیمار در کنار تخت و نزدیک ترین فاصله به برانکارد قرار گیرد. سپس تخت را تا ارتفاع ایمن بالا برده و بیمار را روی برانکارد بگذارید. برای اینکه جابجایی راحت‌تر انجام شود، دقت کنید تمام اعضای بدن بیمار به خوبی روی برانکارد قرار گیرد. همچنین، بهتر است بیمار دست ‌هایش را روی قفسه سینه گذاشته و چانه خود را به سمت داخل بکشد. در برخی شرایط که جابجایی بیمار دشوار است، برای انتقال بیمار از روی تخت به برانکارد می‌توانید از ملحفه استفاده کنید.

ما در تجهیزات پزشکی توانی نو، بهترین و با کیفیت ‌ترین تجهیزات پزشکی مورد نیاز بیماران را فراهم کرده ایم و امکان سفارش آنلاین این محصولات در سراسر ایران وجود دارد.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

محصولات مرتبط

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp