ویژگی‌هایی مهم از یک ویلچر برقی استاندارد که باید بدانید!

ویژگی‌هایی مهم از یک ویلچر برقی استاندارد که باید بدانید!
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/05/04 0 نظر

ویلچر برقی وسیله‌ای است که افراد با معلولیت حرکتی از آن استفاده می کنند. به لطف پیشرفت فناوری این ویلچرها نه با دست، بلکه با نیروی برق حرکت می‌کنند و برای هدایت آن‌ها نیازی به شخص دیگری به‌جز خود فرد نیست، در این مقاله قصد داریم نکات مهم در خرید یک ویلچر برقی استاندارد را بیان کنیم که لازم است بدانید،

تاریخچه ویلچر برقی

ویلچر برقی یا الکتریکی نخستین بار توسط فردی به نام جورج کلین ساخته شد تا برای افرادی از آن استفاده کنند که در جنگ جهانی دوم فلج شده بودند. پس از آن یک شرکت آمریکایی در سال 1956 شروع به ساخت ویلچر برقی به صورت انبوه کرد.در حال حاظر انواعی از بهترین ویلچر های برقی همراه با مشخصات کامل و قیمت مناسب و ارزان در فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو قابل مشاهده و خریداری است.

در ساخت ویلچرهای الکتریکی ابتدا از باتری‌های سلول مرطوب استفاده می‌شد، اما سپس باتری‌های سلول خشک جایگزین شدند، زیرا باتری‌های مرطوب اجازه ورود به هواپیما را نداشتند و باید هنگام سوار شدن به هواپیما از ویلچر خارج و به صورت جداگانه به مقصد مورد نظر ارسال می‌شدند.

اجزای مهم یک ویلچر برقی

1. نشیمن‌گاه

محل نشستن در ویلچرهای مختلف بسته به جنس آن متفاوت است. برای اینکه از مشکل زخم بستر جلوگیری شود، معمولا از صندلی‌هایی با جنس ژل‌های فوم و هوا استفاده می‌شود. بالشتی که در قسمت پشت یعنی در قسمت کمر قرار می‌گیرد، معمولا از جنس فوم است. در برخی از ویلچرها این قسمت می‌تواند توسط سامانه قابل کنترل تنظیم شود و محل قرارگیری آن خم شده یا به انتخاب کاربر به صورت خوابیده درآید.

2. محل پاها

این ویلچرها قسمتی برای قرارگیری پاها دارند که در برخی موارد می‌تواند جدا شده یا از طریق یک سامانه کنترلی به حالت دلخواه تنظیم شود.

3. پایه

ویلچر برقی یک پایه دارد که محل قرارگیری موتورها، اتصال چرخ‌ها، چرخ‌های کوچک، باتری‌ها و بخش‌های الکترونیکی است.

اگر ویلچر برقی چرخ‌های بزرگی در قسمت عقب داشته باشد، بدین معنی است که چرخ‌ها در پشت مرکز ثقل کاربر هستند و چرخ‌های کوچک در جلو قرار دارند. آرامش و ثبات در این نوع ویلچرها از جمله میزت‌های آن‌ها است.

اگر چرخ‌های ویلچر برقی در جلو قرار بگیرد یعنی در مقابل مرکز ثقل کاربر است و برخلاف مورد قبلی چرخ‌های کوچک در عقب صندلی قرار می‌گیرد. در این صورت ویلچر پایدارتر است، ولی شعاع چرخش محدودتری دارد. گرچه ممکن است این نوع ویلچر در جهات مختلف چرخش داشته باشد، استفاده از آن در مسیر مستقیم دشوار است، مخصوصا در زمانی که کاربر نیاز به حرکت سریع در سطوح ناهموار دارد.

اگر چرخ‌های بزرگ در میانه ویلچر باشد، یعنی در مرکز ثقل کاربر قرار گرفته است. این نوع ویلچر از لحاظ شعاع چرخش کمترین مقدار را دارد، بنابراین برای استفاده در منزل مناسب است و در خارج از منزل کارایی خوبی ندارد.

4. کنترل

کنترل‌ها وسیله مورد نیاز برای هدایت دستگاه هستند. کنترل می تواند سرعت و تغییر جهت‌ها را تعیین کند و با توجه به این دو عامل در انواع ویلچرها متفاوت است. کنترل‌ها معمولا قابل برنامه‌ریزی هستند و با دسته‌های فرمان و انواع مختلف کلیدها عمل می کنند. بعضی از این کلیدها می‌توانند به وسیله سر، دست‌ها و حتی چانه افراد کنترل شوند.

برخی ویلچرها کنترل دوقسمتی (جواستیک) دارند و کنترل در مدل‌های دیگر به صورت یکپارچه است. کنترل‌های یکپارچه فضای کمتری اشغال می‌کنند، اما نسبت به کنترل‌های دوپارچه قدرت کمتری دارند.

5. باطری

یک ویلچر برقی توان حرکتی خود را از نیروی برق تامین کرده و این نیرو را از قسمت باطری دریافت می‌کند. باطری‌ها برای ویلچرهای برقی در 3 اندازه 22، 24 و 27 آمپرساعت به بازار عرضه می‌شوند که نوع 22 آمپرساعتی آن‌ها استاندارد محسوب می‌شود. بدیهی است که برای مسافت‌های طولانی باطری 27 آمپرساعتی مناسب‌تر است. باطری ویلچرهای تاشو، ظرفیت کمتری نسبت به باطری مدل‌های مبله دارند و شما مسافت کمتری می‌توانید با آن‌ها طی کنید. 

ویژگی‌های یک ویلچر برقی استاندارد-01

[RP]

بیشتر بدانید: 10 ویلچر برقی برتر دنیا در سال 2023

در انتخاب یک ویلچر استاندارد به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

1. شرایط اقلیمی

یکی از موارد بسیار مهم، شرایط اقلیمی و آب و هوایی منطقه‌ای است که ویلچربرقی قرار است در آن مورد استفاده قرار بگیرد. برای مثال در شرایط بارانی شمال کشور با سواحل ماسه‌ای، ویلچر برقی باید ضدآب بوده و قدرت مناسب برای عبور از این موانع را داشته باشد. همچنین در نواحی گرم و شرجی جنوب کشور باید در قسمت نشیمن‌گاه و پشتی از الیاف مناسب یعنی الیاف آنتی‌باکتریال و ضدتعریق برخوردار باشد. همچنین از مواد مناسب برای بدنه و موتور آن استفاده شود تا مشکلاتی مانند خوردگی و زنگ‌زدگی به وجود نیاید.

بدیهی است در شهرها و روستاهایی که آسفالت آن‌ها شیب دارد، ویلچر برقی باید قدرت موتور و قدرت ترمز کافی داشته باشد تا کاربر دچار ضربات شدید، چپ شدن ویلچر، عدم کنترل موتورها و احیانا برگشت نشود.

2. محدودیت کاربر

در نظر گرفتن مشکل و محدودیت‌های حرکتی کاربر بسیار مهم است. ویلچرهای برقی انواع مختلف با کارایی‌های متفاوتی دارند. به عنوان مثال بعضی از آن‌ها تاشو و برخی دیگر مبله هستند و این میزان توانایی کاربر است که مشخص می‌کند از کدام یک باید استفاده کند. 

3. سایز ویلچر 

سایز ویلچر برقی یک نکته اساسی محسوب می‌شود. به عنوان مثال نباید برای کودک از یک ویلچر بزرگ استفاده کرد. اندازه دسته، اندازه جای پاها، اندازه نشیمن‌گاه و ارتفاع آن باید در نظر گرفته شود.

ویژگی‌های یک ویلچر برقی استاندارد-02

بیشتر بدانید: بهترین روش رفع مشکل حرکتی معلولین چیست؟

بدنه باید بتواند وسایل، موتورها و همچنین وسایل حرکتی و الکتریکی را به خوبی در خود جای دهد تا این وسایل در هنگام حرکت به بیرون نزند. 

4. راحتی در استفاده

آخرین و مهمترین نکته، راحتی در استفاده است. تقریبا در تمام شرکت‌های مدرن دنیا نسل جدید ویلچرها می توانند با قرار دادن یک انگشت روی شاسی به حرکت درآیند. توجه داشته باشید نوع استقرار جواستیک یا همان ابزار کنترل یا هدایت‌کننده بسیار مهم است و فرد باید بتواند به راحتی با آن کار کند. همچنین تجهیزات الکترونیکی باید برای فرد قابل دسترس باشد و در صورت نیاز آن‌ها را متصل یا جدا کند.

سخن پایانی

این مطلب از توانی نو را به صحبت در مورد ویلچر برقی استاندارد و خصوصیات آن اختصاص دادیم تا هر فردی هنگام خرید، بتواند مناسب‌ترین ویلچر را انتخاب کند. هماهنطور که گفتیم در خرید ویلچر برقی باید به ویژگی‌های آن از قبیل سایز، محدودیت‌ها، راحتی صندلی و بیمار و ... توجه داشته باشید. بدین منظور می‌توانید از فروشگاه‌ تجهیزات پزشکی توانی نو انواع ویلچر های ساده و برقی را با قیمت ارزان و مناسب در هر ساعت از شبانه روز خریداری نمایید.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp