فلج مغزی و یا بیماری سی پی چیست + کاربردی‌ترین وسایل مراقبتی!

فلج مغزی و یا بیماری سی پی چیست + کاربردی‌ترین وسایل مراقبتی!
چکیده این مطلب : انتشار : 1401/04/19 0 نظر

برای مراقبت از بیماران فلج مغزی و سی پی وسایل کاربردی تولید شده است که در ادامه این مطلب با این بیماری و کاربردی ترین وسایل مراقبتی برای افرادی که مبتلا به این بیماری هستند؛ آشنا خواهید شد...

احتمالاً کودکان یا افراد مبتلاء به فلج مغزی را دیده‌اید. تعریف دقیق این بیماری چیست؟ علل ایجاد این بیماری و شایع‌ترین علائم آن چیست؟ آیا کمبود اکسیژن نوزاد در حین زایمان می‌تواند از علل این بیماری باشد؟ فلج مغزی قابل درمان است؟ آیا وسایل کمک حرکتی خاصی برای این دسته از بیماران وجود دارد؟ برای دریافت پاسخ تمام این پرسش‌ها، در ادامه‌ی همین مطلب همراه ما باشید.

 

 

بیشتربدانید: راه حل تضمینی درمان حرکتی پس از سکته مغزی 2022!

محصولات مرتبط

 

فلج مغزی چیست؟

فلج مغزی یا (Cerebral Palsy)، مجموعه اختلالاتی است که توانایی جسمی فرد از جمله: حرکت، حفظ تعادل و وضعیت بدن، را تحت تأثیر قرار می‌دهد. فلج مغزی یا به اصطلاح CP به‌عنوان شایع‌ترین ناتوانی حرکتی در برخی از کودکان محسوب می‌‌شود که به معنای عدم ارتباط مغز و ایجاد ضعف یا مشکل در قسمت عضلات و در نتیجه ناتوانایی بر کنترل ماهیچه‌ها  است که در اثر رشد غیرطبیعی یاخته‌های مغزی یا آسیب به مغزِ در حال تکامل ایجاد می‌شود و به ناچار فرد مجبور به استفاده از وسایل کمک حرکتی مثل ویلچر، واکر، عصا و... است. فلج مغزی انواع مختلفی دارد که بر اساس نوع اصلی اختلال حرکتی دسته‌بندی می‌شوند. بسته به اینکه کدام ناحیه از مغز تحت تأثیر قرار گرفته است، نوع فلج مغزی می‌تواند متفاوت باشد.

فلج مغزی در کودکان پسر بیشتر از دختر و در سیاه پوستان بیشتر از سفیدپوستان مشاهده می‌شود. فلج مغزی همیشه به معنای ناتوانی کامل حرکتی نیست. بیش از نیمی از کودکان مبتلاء به این بیماری  (حدود 60-50 ٪) می‌توانند به‌طور مستقل راه بروند و برخی دیگر از وسایل کمک حرکتی مثل ارتز، ویلچر و... استفاده کنند. بسیاری از کودکان مبتلا به CP دارای بیماری‌های همراه دیگری نیز هستند. به‌عنوان مثال، از هر 10 کودک مبتلا به این بیماری، 40% مبتلا به صرع و 10% مبتلا به طیفی از اختلالات اوتیسم هستند.

علل فلج مغزی

قبلاً گمان بر این بود که CP عمدتاً به‌دلیل کمبود اکسیژن در طول فرآیند زایمان ایجاد می‌شود. اما، تنها درصد کمی از موارد CP مربوط به این علت است. رشد غیرطبیعی مغز یا آسیبی که منجر به این بیماری می‌شود، می‌تواند قبل از تولد، در زمان تولد، یک ماه پس از تولد، یا در سال‌های اول زندگی کودک که مغز هنوز در حال رشد است،  رخ دهد. 90-85 % از علل فلج مغزی، مادرزادی است و در بسیاری از موارد، دلیل خاصی وجود ندارد. درصد کمی از این بیماری، به‌دلیل رشد غیرعادی مغز یا صدمه‌ای است که بیشتر از یک ماه پس از تولد رخ می‌دهد که معمولاً به‌دلیل عفونت (مانند مننژیت) یا آسیب سر رخ می‌دهد و در تمام این موارد فرد مجبور به استفاده از وسایل کمک حرکتی است.

علائم فلج مغزی

علائم فلج مغزی، معمولاً از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ این بیماری می‌تواند کل بدن، یک یا چند اندام، یا یک قسمت از بدن را تحت تأثیر قرار دهد. فرد مبتلا به CP شدید ممکن است برای راه رفتن نیاز به استفاده از تجهیزات خاصی داشته باشد، یا ممکن است به هیچ عنوان نتواند راه برود و یا تا پایان عمر نیاز به مراقبت‌های ویژه و وسایل کمک حرکتی داشته باشد. از طرف دیگر، فردی که مبتلاء به CP خفیف است، ممکن است نتواند به خوبی راه برود، اما لزوماً نیازمند کمک یا تجهیزات خاصی نیست. ممکن است علائم این بیماری در طول زندگی فرد تغییر کند، اما، بدتر نمی‌شود.

همه‌ی افراد مبتلاء به CP دارای مشکلات حرکتی هستند و وضعیت بدن آن‌ها دچار مشکل است. برخی از افراد مبتلاء به CP هم ممکن است مبتلاء به ناتوانی ذهنی، تشنج یا صرع، مشکلات بینایی، شنوایی یا گفتاری؛ حرکات غیرارادی،  تغییرات در ستون فقرات (مانند اسکولیوز) ؛ یا مشکلات مفصلی (مانند انقباضات) ، رفلکس‌های اغراق‌آمیز، شل شدن تنه و اندام‌ها، راه رفتن ناپایدار، ترشح بیش از حد آب دهان یا مشکل در بلع، عدم تعادل ماهیچه‌های چشمی، مشکلات مثانه و روده از جمله: یبوست و بی‌اختیاری ادرار، شرایط سلامت روان مانند: اختلالات عاطفی و مشکلات رفتاری یا ترکیبی از این موارد باشند و استفاده از وسایل کمک حرکتی لازمه‌ی زندگی آن‌ها باشد.  

علائم اولیه‌ی CP در کودکان

علائم CP با شدت متفاوت و در انواع مختلفی وجود دارد. نشانه‌ی اصلی وجود این بیماری ممکن است تأخیر در رشد حرکتی (مانند غلت زدن، نشستن، ایستادن یا راه رفتن) در کودک باشد. البته لزوماً وجود این علائم به معنای اثبات بیماری CP نیست.

ممکن است علائم زیر در نوزادان و یا کودکان مشاهده شود:

  • با بلند کردن نوزاد، سرش به سمت عقب بیافتد؛
  • با آغوش گرفتن نوزاد، کمر و گردنش، بیش از حد از بدن دور ‌شود.
  • با بلند کردن نوزاد، پاهایش سفت شده و یا روی هم به‌صورت قیچی بیافتد.
  • کودک به هیچ سمتی نچرخد.
  • نتواند دست‌هایش را به هم نزدیک کند.
  • به سختی دست‌هایش را به سمت دهان ببرد.
  • فقط یک دست خود را دراز می‌کند و دست دیگر را مشت می‌کند.
  • به یک سمت راه می‌رود و دست و پای دیگر خود را می‌کشد.
  • ممکن است روی باسن خود بچرخد یا روی زانو بپرد، اما چهار دست و پا راه نمی‌رود.

غربالگری و تشخیص

تشخیص CP در سنین پایین، جهت بهبود حال کودک و خانواده‌ مهم است. با نظارت بر رشد و پایش کودک، هرگونه نگرانی در مورد رشد کودک بررسی می‌شود. در طول غربالگری رشد، آزمایشی برای بررسی اینکه آیا کودک دارای تأخیر رشد خاصی از جمله تأخیر حرکتی، تشخیص نوع اختلال یا وجود علائم دیگر است، بررسی می‌گردد. اگر نتایج آزمایش غربالگری نگران‌کننده باشد، کودک جهت ارزیابی‌های بیشتر به پزشک متخصص اطفال یا مغز و اعصاب ارجاع داده می‌شود و توصیه می‌شود تا از وسایل کمک حرکتی استفاده کند.

خدمات درمانی و مراقبتی

فلج مغزی یک اختلال مادام‌العمر است. هیچ درمانی برای فلج مغزی وجود ندارد، اما راهکارهای مراقبتی، وسایل کمک حرکتی و برنامه‌ها‌ی درمانی برای بهبود شرایط زندگی بیماران و استقلال آن‌ها وجود دارد. پس از تشخیص CP، توسط پزشک، باید برنامه‌ای برای کمک به کودک و خانواده جهت دستیابی به بیشینه‌ی توانایی کودک طراحی گردد. هیچ درمان واحدی برای تمام کودکان مبتلا به CP وجود ندارد. تشخیص سریع اختلالات حرکتی یا تاخیر در رشد کودک بسیار مهم است. اگر در مورد عدم آگاهی کودکتان به محیط اطراف، حرکات غیرعادی بدن، حرکات منظم ماهیچه‌ای، اختلال در هماهنگی اندام‌ها، مشکلات بلع، عدم تعادل ماهیچه‌های چشم یا سایر مسائل رشدی او دچار نگرانی هستید، بهتر است به متخصص اطفال مراجعه کنید.

کاربردی‌ترین وسایل مراقبتی

استفاده از فناوری‌های کمکی می‌تواند به مدیریت یا بهبود مشکلات حرکتی در بیماران مبتلاء به فلج مغزی کمک‌کننده باشد. وسایل کمک حرکتی متعددی وجود دارد که به آن‌ها فناوری‌های کمکی یا وسایل کمکی گفته می‌شود و برای کمک به محدودیت‌های حرکتی در بیماران مبتلاء به فلج مغزی به کار می‌رود. اغلب این وسایل کمک مراقبتی، قابلیت تنظیم تناسب قد کودک را دارند یا می‌توان به‌طور خاص آن‌ها را متناسب با نیازهای فرد تهیه نمود. ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی «توانی نو» تنوعی از وسایل مراقبتی را برای این دسته از بیماران عرضه کرده‌ایم تا متقاضیان به راحتی بتوانند نوع وسایل مراقبتی موردنیاز خود را مشاهده و خریداری نمایند. در ادامه به معرفی چند مورد از کاربردی‌ترین وسایل کمک حرکتی برای این بیماران می‌پردازیم.

 

 

 

بیشتربدانید: نحوه صحیح استفاده از ویلچر و معرفی چند نمونه از بهترین‌ها؟

 

ارتز بی حرکت زانو

از جمله وسایل کمک حرکتی، هستند که به‌صورت خارجی پوشیده می‌شود و تحرک فرد را بهبود بخشیده و تقویت می‌کنند. دو نوع دستگاه ارتز وجود دارد: تطبیقی ​​و عملکردی. نوع تطبیقی نیازی به نسخه یا تأیید پزشک ندارد و در سایزهای مختلف در اکثر داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های لوازم ورزشی موجودند. اما، نوع عملکردی،  معمولاً توسط افراد مبتلا به فلج مغزی استفاده می‌شود و متناسب با نیازهای فرد به‌صورت سفارشی می‌توان آن‌ها را تهیه کرد. انواع مختلف این محصول شامل: ارتزهای پا، مچ پا، مفصل ران، زانو، ستون فقرات، باسن و... است.

 

 

بیشتربدانید: مرکز فروش انواع ویلچر و ویلچر برقی با قیمت ارزان کجاست؟

 

واکر

این وسیله، می‌تواند به کودکان مبتلاء به فلج مغزی با مشکلات حرکتی، جهت تعادل و وضعیت بدن کمک کند. واکرها، به کودکان مبتلاء به CP اجازه می‌دهد تا وزن خود را روی پاها تحمل کنند؛ استحکام استخوان‌ها در آن‌ها افزایش یابد و خطر شکستگی و پوکی استخوان به حداقل برسد. انواع مختلف این محصول برای کمک به افراد مبتلاء به فلج مغزی وجود دارد، مانند: واکرهای کنترل وضعیت چهار چرخ، کنترل وضعیت دو چرخ، ساپورت قفسه سینه، معلق و... .

 

 

بیشتربدانید: تولید ویلچر و مزیت‌های خرید عمده ویلچر با قیمت کارخانه 1401

 

عصا

این وسیله، گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه است که تعادل و ثبات بیشتری را برای مبتلایان به انواع خفیف‌تر فلج مغزی فراهم می‌کند. انواع مختلفی از عصا وجود دارد، از جمله: تاشو، چهارپایه یا سه پایه، صندلی تاشو، زیربغل، ساعد، آرنج و... .

 

 

بیشتربدانید: ویژگی‌هایی مهم از یک ویلچر برقی استاندارد که باید بدانید!

 

بالابر بیمار

این وسیله، گزینه‌ی مناسبی برای بلند کردن بیماران مبتلاء به CP است که برای تغییر وضعیت و تحمل وزن بدن خود با مشکل مواجه هستند. بالابرها در انواع مختلف پله‌ای، سقفی، نشسته به ایستاده و... در بازار موجودند.

 

 

بیشتربدانید: بهترین روش رفع مشکل حرکتی معلولین چیست؟

 

ویلچر

یکی از وسایل کمک حرکتی رایج برای بیماران فلج مغزی غیرسرپایی است. گزینه‌ها و ویژگی‌های طراحی متعددی برای انتخاب این محصول وجود دارد، اما دو نوع اصلی آن شامل صندلی چرخدار دستی و برقی است. ویلچرهای دستی باید توسط کاربر رانده شوند یا توسط شخص دیگری هل داده شوند، در حالی که نوع برقی آن موتوردار هستند. همچنین، انواع تاشو، تکیه‌دار و چرخدار این محصول نیز در بازار موجود است.

هدف ما در فروشگاه تجهیزات پزشکی «توانی نو» ارائه‌ی تنوعی از محصولات با کیفیت و قیمت مناسب به متقاضیان محترم است تا به راحتی بتوانند هر نوع وسایل کمک حرکتی را که مناسب بیماران فلج مغزی است در انواع مختلف و برندهای معتبر خریداری نمایند.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

محصولات مرتبط

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp