امروزه با پیشرفت علم و فناوری، دنیای پزشکی نیز شاهد تغییرات و تحولات گستردهای بوده است. پا گذاشتن این تکنولوژیهای جدید به عرصه پزشکی باعث نجات میلیونها نفر در دنیا شده است و به واسطه این تکنولوژیهای جدید، بیماران میتوانند بهتر و با شرایط راحتتری به زندگی خود ادامه دهند. دستگاه اکسیژن ساز نیز یکی از این تکنولوژیهای مهم برای بیماران تنفسی است که در این مطلب قصد داریم به خرید دستگاه اکسیژن ساز بپردازیم.
دستگاه اکسیژن ساز یکی از تجهیزات پزشکی است که وسیلهای حیاتی برای زندگی بیماران تنفسی محسوب میشود. انواع مختلفی از این دستگاهها وجود دارد که هنگام خرید دستگاه اکسیژن ساز باید مناسبترین نوع آن را برای خود انتخاب کنید. حتی میتوانید از دستگاههای اکسیژن ساز قابل حمل استفاده کنید که میتوانند در شرایط بحرانی، جان شما را نجات دهند ...شما میتوانید اکسیژن ساز را از فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو با مشاوره رایگان سفارش بدین .
اکسیژن ساز، وسیلهای است که اکسیژن را از هوای محیط میگیرد و با از بین بردن نیتروژن، یک جریان گاز غنی از اکسیژن ایجاد میکند که مناسب افرادی است که به دلیل کمبود اکسیژن موجود در خون خود، نیاز به اکسیژن پزشکی دارند. دستگاههای اکسیژن ساز، به طور معمول از فناوری جذب نوسان فشار استفاده میکنند و برای تهیه اکسیژن در مواردی که اکسیژن مایع یا تحت فشار خطرناک یا ناخوشایند باشد، استفاده میشود. این دستگاه در کلینیکها، بیمارستانها یا در منزل برای بیماران کاربرد دارد.
اکسیژن ساز در مواقع اشباع کم اکسیژن در هنگام خواب، تنگی نفس، بیماری مزمن انسداد ریوی، هیپوکسیمی استفاده میشود که ممکن است اثرات جانبیاش انسداد هوا در مری، توهم شنوایی، خشکی دهان، خستگی، التهاب بینی باشد.
دستگاه اکسیژن ساز دارای یک کمپرسور هوا، دو سیلندر پر از زئولیت، مخزن فشار و چند دریچه و لوله است. در نیم چرخه اول سیلندر اول، هوا را از کمپرسور دریافت میکند که حدود 3 ثانیه طول میکشد. در این مدت، فشار در سیلندر اول به حدود 2.5 برابر فشار اتمسفر طبیعی افزایش مییابد. سپس زئولیت با نیتروژن اشباع میشود. با رسیدن سیلندر اول به اکسیژن خالص در نیمه چرخه اول، دریچهای باز میشود و گاز غنی شده با اکسیژن به مخزن فشار جریان مییابد که به شلنگ اکسیژن بیمار وصل میشود. در پایان نیمه اول چرخه، هوا از کمپرسور به سیلندر دوم هدایت میشود. فشار در سیلندر اول با وارد شدن اکسیژن غنی شده به داخل مخزن، افت میکند و باعث میشود نیتروژن مجدداً به داخل گاز برگردد. در نیمه دوم چرخه، دریچه دیگری نیز وجود دارد که باعث میشود گاز در سیلندر اول به فضای محیط بازگردد و غلظت اکسیژن در مخزن تحت تأثیر فشار از 90 درصد پایینتر نیاید. فشار در شلنگ که اکسیژن را از مخزن منتقل میکند، توسط یک شیر کاهش فشار، ثابت نگه داشته میشود.
بیشتر بخوانید: دستگاه اکسیژن ساز قابل حمل و نکاتی که باید در رابطه با آن بدانید
تصمیمگیری در مورد خرید دستگاه اکسیژن ساز انتخاب مهمی است. زیرا شما نه تنها در حال خرید یک قطعه مهم تجهیزات پزشکی هستید، بلکه قیمت قابل توجهی نیز باید بپردازید. پس باید مطمئن شوید که چه وسیلهای و با چه کیفیتی را خریداری میکنید. لیست زیر، نکات مهم در خرید این دستگاه است:
از آنجا که یک دستگاه اکسیژن ساز، سرمایه گذاری بزرگی برای زندگی بیماران تنفسی است و ضمانتنامه آن، حوادث را پوشش نمیدهد، مدلی را انتخاب کنید که بادوام باشد. دستگاه ایدهآل باید دارای پوشش سخت و باکیفیت باشد که بتواند در برابر ضربه مقاومت کند.
دستگاههای اکسیژن ساز در هنگام تحویل اکسیژن، گزینههای مختلفی دارند. برخی از آنها، دوز پالس دارند. این بدان معنی است که اکسیژن در پالسهای اندازهگیریشده به بیمار عرضه میشود و نبضها معمولاً در حدود معینی قابل تنظیم هستند. مطمئن باشید که مدلی که انتخاب کردهاید میتواند دوز پالس به اندازه زیاد برای تأمین اکسیژن فراهم کند. مدلهای جدیدی نیز در بازار یافت میشود که پالسها را به طور خودکار تنظیم میکند تا با استنشاق و بازدم بیمار مطابقت داشته باشد. این مدل میتواند به خصوص در هنگام ورزش یا فعالیت شدید، ویژگی بسیار مفیدی باشد.
نمایش روی دستگاه اکسیژن ساز شما باید آسان و دکمهها به اندازه کافی بزرگ باشند که اشتباهی در فشار دادن دکمهها رخ ندهد. این دستگاه همچنین باید هشدارهای باتری کم، نقص یا مشکلات جریان اکسیژن را داشته باشد.
تقریباً همه دستگاههای اکسیژن ساز با یک فیلتر همراه هستند که برای از بین بردن گرد و غبار و لکهگیری از اکسیژن شما طراحی شدهاند. با این حال، برخی از مدلها دارای فیلترهای ضدباکتریایی هستند که مناسب کسانی است که سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف یا مستعد ابتلا به عفونتهای تنفسی میباشند. البته همیشه باید فیلترهای خود را مرتباً تمیز یا تغییر داده و از دستورالعمل سازنده آن پیروی کنید.
یک واحد اکسیژن باید قابل حمل باشد. اگر واحد بزرگ باشد، حمل آن سخت خواهد بود. با یک دستگاه اکسیژن ساز سبک، بیمارانی که به اکسیژن احتیاج دارند میتوانند زندگی بسیار فعالی داشته باشند و نیازشان به اکسیژن، آنها را از زندگی عادی عقب نگه نمیدارد. قبل از خرید، عوامل حملونقل زیر را در نظر بگیرید:
1. اندازه: بهترین مدل آن، مدل زیرپایی است. در نظر داشته باشید که این واحد در صندوق عقب ماشین شما یا زیر صندلی هواپیما یا در وسایل حملونقل عمومی جای بگیرد و بتوانید به راحتی آن را کنترل کنید.
2. وزن: وزن دستگاه اهمیت فوقالعادهای دارد. حتی یک جسم کوچک میتواند فوقالعاده متراکم و سنگین باشد. بنابراین اطمینان حاصل کنید که مدلی که انتخاب میکنید وزن مناسبی برای شما داشته باشد. اگرچه مدلهای سنگینتر اغلب چرخ دار هستند، اما هنوز مواقعی وجود دارد که شما یا همراهتان مجبور میشوید دستگاه اکسیژن ساز خود را حداقل برای مسافت کوتاهی، بلند کنید. دستگاه شما باید وزن مناسبی داشته باشد. خوشبختانه مدلهای زیادی در دسترس هستند که وزن آنها، کم و سبک است.
3. تأییدیه FAA: به طور کلی، اکثر مدلهای دستگاه اکسیژن ساز مورد تأیید FAA هستند، اما قبل از انتخاب، از داشتن این تأییدیه اطمینان حاصل کنید.
بیشتر بخوانید: دستگاه اکسیژن ساز خانگی چیست و بهترین انواع آن کداماند؟
این دستگاه دارای ضمانت 3 ساله است، اما جزئیات را بررسی کنید تا ببینید میتوانید مشکل احتمالی را در محل خرید یا فروشگاه محلی دیگری برطرف کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که گارانتی لوازم جانبی، کوتاه و معمولاً در حدود 90 روز تا 1 سال است.
دستگاههای اکسیژن ساز کاملاً بی صدا هستند، اما حجم وسیعی دارند. اگر میخواهید از این دستگاه در مناطق حساس به صدا استفاده کنید، دستگاهی را انتخاب کنید که صدای پس زمینه را خاموش کرده باشند.
عمر باتری، گزینه مهمی در این دستگاه به شمار میآید. در حالی که حالتهای مختلف انتقال اکسیژن، باتریها را تخلیه میکنند، اما یک باطری خوب بین 2 تا 4 ساعت کامل کار میکند. همچنین در سایت verywellhealth اطلاعات کاملی وجود دارد .
یک فروشگاه تجهیزات پزشکی، کالاهای مرتبط با داروها را به فروش میرساند. برخی از بیمهها به هزینههای دارویی کمک میکنند و بیماران برای خرید آنها لزوماً به نسخه کتبی احتیاج ندارند. بیماران میتوانند موارد زیادی را از این فروشگاها خریداری کنند، از جمله:
1. دستگاه اکسیژن ساز خانگی و تجهیزات کمک تنفسی.
2. مجموعه تجهیزات اتاق بیمارستان برای منازل.
3. لوازم استومی و سیستم ادراری.
4. صندلی متحرک، واکر، صندلی چرخدار و عصا.
5. وسایل حمام و سرویس بهداشتی.
6. تجهیزات و دستگاه فیزیوتراپی.
7. دستگاههای نظارت پزشکی و طبی.
8. خدمات سیستم واکنش اضطراری شخصی.
بیشتر بخوانید: اکسیژن تراپی و بیماری های ریوی
دستگاه اکسیژن ساز ایده جدیدی نیست، این دستگاه از دهه 1970 وجود داشته است. با این حال، اکنون این دستگاهها به ابزارهای قابل حملی تبدیل شدهاند که بیماران میتوانند به جای مراجعه به یک مرکز پزشکی، از آنها در منزل استفاده نمایند تا اکسیژن را از واحدهای ثابت دریافت کنند. به دلیل قابل حمل بودن، بیماران مجبور نیستند در خانه بمانند تا اکسیژن درمانی دریافت کنند و میتوانند از فعالیتهای خود با خانواده، حتی در فاصله دور از خانه لذت ببرند. اگرچه این دستگاه، نیاز به سرمایه اولیه دارد، اما بعد از خرید دستگاه اکسیژن ساز دیگر نیازی نیست برای بیمارستانها هزینه بالایی بپردازند که این خود باعث صرفه جویی در هزینهها میشود. دستگاههای اکسیژنساز مقرون به صرفه، مطمئنتر، ارزانتر و جایگزین مناسب تانکهای اکسیژن کرایوژنیک یا سیلندرهای تحت فشار هستند. آنها میتوانند در صنایع مختلف از جمله پزشکی، داروسازی، تصفیه آب و ساخت شیشه مورد استفاده قرار گیرند.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت تجهیزات پزشکی توانی نو می باشد.