پرفروش‌ترین تجهیزات پزشکی در دوران کرونا چه کالاهایی هستند؟

پرفروش‌ترین تجهیزات پزشکی در دوران کرونا چه کالاهایی هستند؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/08/10 0 نظر

اپیدمی کرونا در سراسر جهان که در اوایل سال 2019 شیوع پیدا کرد، نیاز به استفاده از برخی تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌ها و منازل را پررنگ ساخت. برخی از این تجهیزات مانند دستگاه‌های تنفسی، نقش درمانی بسیار موثر داشتند و برخی مانند ماسک و محلول‌های ضدعفونی جهت جلوگیری از بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این مقاله قصد داریم به پرمصرف‌ترین تجهیزات پزشکی در دوران کرونا بپردازیم.

تجهیزات پزشکی همیشه و همیشه مورد استفاده انسان‌ها بوده‌اند و خیلی مواقع جان افراد را از مرگ نجات می‌دهند. برخی از این تجهیزات را همه ما می‌شناسیم و برخی دیگر را حتی اسمشان هم نشنیده‌ایم. اما شیوع ویروس کرونا باعث پررنگ‌تر شدن نقش تجهیزات پزشکی در زندگی روزمره ما شده است. تجهیزاتی مانند ماسک و محلول‌های ضدعفونی که پیش از این شاید خیلی مورد استفاده قرار نمی‌گرفتند، اما حالا به جزء جدایی‌ناپذیر زندگی ما تبدیل شده‌اند. 

محلول‌های ضدعفونی

محلول‌ ضدعفونی که شامل محلول‌های استریل‌کننده و ژل‌ها می‌شوند، یکی از تجهیزاتی هستند که در دوران کرونا، بیشترین استفاده را داشته‌اند. این محلول‌ها که زمانی شاید حتی یک‌بار هم پا به خانه‌ها یا درون کیف‌ها نگذاشته بودند، حالا جزء لاینفک آن شده‌اند.

محلول‌های ضدعفونی به منظور کنترل و پیشگیری ویروس کرونا استفاده می‌شوند، اما گاهی در نحوه استفاده از آن‌ها اشتباهاتی وجود دارد. مثلا برخی از افراد محلول‌هایی استفاده می‌کنند که درصد اتیل آن‌ها از زیر 60 و درصد الکل آن از زیر 70 درصد تشکیل شده است. اما این درصدها اگر از 60 و 70 کمتر باشند، تاثیری روی از بین بردن ویروس‌ها نخواهند داشت و تنها می‌توانند باکتری‌ها را از بین ببرند. 

اشتباه دیگر این است که گاهی افراد در استفاده از این محلول‌ها، صرفه‌جویی به خرج می‌دهند و مقدار کافی روی دست نمی‌ریزند. استفاده بیش از حد از محلول‌های ضدعفونی هم مشکل دیگری است که باعث می‌شود مشکلات دیگری در رابطه با سلامت به وجود بیاید. پس باید حواسمان باشد از این تجهیزات پزشکی به مقدار لازم استفاده کنیم؛ نه بیشتر و نه کمتر!

ماسک

از آنجایی که دو مسیر اصلی برای انتقال ویروس کرونا تنفس و تماس می‌باشد، ماسک یکی از پرمصرف‌ترین تجهیزات پزشکی در دوران کرونا بوده است. مصرف ماسک ، محدودیت سنی یا اجتماعی خاصی نداشته و از کودکان گرفته تا بزرگسالان، کارگر ساده گرفته تا یک رئیس جمهور و از آفریقا و آسیا گرفته تا اروپا، همه از این وسیله به عنوان راه پیشگیری استفاده می‌کنند. همه انواع ماسک‌ها شامل ماسک ساده، ماسک ان 99 و ماسک پزشکی در دوران کرونا مورد استفاده قرار گرفته است. 

مطالعات نشان داده است که استفاده از ماسک می‌تواند مانع از انتشار قطرات عفونی از یک فرد به فرد دیگر شود و در نتیجه آلودگی احتمالی محیط را کم کند. در هنگامی که یک نفر به ویروس کرونا آلوده شده است، برای مراقبت از او هم خود فرد و هم فرد مراقب باید حتما از ماسک استفاده کنند.

نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که اگر استفاده از ماسک بدون توجه به سایر اقدامات اقدامات اساسی مانند رعایت بهداشت دست و همچنین رعایت فاصله اجتماعی انجام شود، جزء تحمیل هزینه چیزی برای افراد نخواهد داشت. اما در صورت استفاده درست از آن می‌تواند از شیوع این بیماری عجیب و کشنده تا حد زیادی جلوگیری کند و تجربه هم این موضوع را ثابت کرده است. 

بیشتر بدانید: انواع بیماری ‌های تنفسی کدام اند و درمان آن چیست؟

دستگاه تنفس مصنوعی  

یکی از مهم‌ترین تجهیزات پزشکی که در دوران کرونا و مخصوصا برای بیماران بدحال مورد استفاده قرار می‌گیرد، دستگاه کمک تنفسی یا دستگاه تنفس مصنوعی است. چرا که کرونا ریه‌ها را درگیر می‌گیرد و در صورت شدت این درگیری افراد دیگر قادر به تنفس نیستند. دستگاه تنفس مصنوعی همانطور که از نام آن پیدا است، در کار تنفس بدن دخالت می‌کند و به صورت اجباری اکسیژن را به ریه‌ها و سایر اندام‌ها می‌رساند. دستگاه‌های تنفس مصنوعی دو نوع اصلی دارند: ونتیلاتور و سی پپ (CPAP). نوع ونتیلاتور فقط در بیمارستان و نوع CPAP علاوه بر بیمارستان در منازل هم قابل استفاده است.

ونتیلاتورها در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. به همین دلیل کشورهای مختلف برای کمک به بیماران نیازمند اکسیژن درمانی به ساخت این دستگاه‌ها روی آورده‌اند. 

طبق آنچه که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است، 80 درصد از کسانی که به کرونا مبتلا می‌شوند در منزل بهبود پیدا می‌کنند، ولی از هر 6 نفر از آن‌ها یک نفر ممکن است مشکل تنفسی داشته باشد و اینجا است که دستگاه تنفسی سی پپ به کمک می‌آید. 

هنگامی که ویروس کرونا به ریه آسیب می‌زند، دستگاه ایمنی بیمار فعال می‌شود تا با گشاد کردن رگ‌ها، سلول‌های دفاعی بیشتری به ریه برساند. این موضوع ممکن است منتهی به تجمع مایع در ریه‌ها شود و تنفس را برای بیمار سخت کند. در این هنگام میزان اکسیژن خون افت می‌کند. هدف از استفاده از دستگاه تنفس جبران این مشکل است. دستگاه تنفسی مصنوعی هوای پراکسیژن را با فشار به ریه‌ها می‌رساند.

توجه داشته باشید که استفاده از دستگاه‌های تنفس مصنوعی پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و نیاز به آموزش تخصصی خواهید داشت. اگر این دستگاه به درستی تنظیم نشود می‌تواند هم به بیمار صدمه بزند و هم باعث پخش ویروس کرونا در محیط شود.

دستگاه اکسیژن ساز 

دستگاه اکسیژن ساز از جمله تجهیزات پزشکی دیگری است که برقی بوده، اکسیژن محیط را می‌گیرد و آن را به اکسیژن غلیظ‌تر تبدیل می‌کند. این یک وسیله برای درمان و پیشگیری از برخی از بیماری‌های ریوی است. دستگاه‌های اکسیژن ساز یک پمپ دارند که با پودر زئولیت پر شده است. وظیفه پودر زئولیت این است که 21 درصد اکسیژن موجود در هوای مکیده‌شده را از گازهای دیگر موجود در آن جدا کند.

دستگاه اکسیژن ساز هوای موجود در محیط اطراف را به داخل خود مکش کرده و آن را تبدیل به اکسیژن پزشکی می‌کند. میزان خلوص اکسیژن حاصل از این دستگاه بیشتر از 88 درصد است. دستگاه‌های اکسیژن ساز به دو نوع ثابت و قابل حمل تقسیم می‌شوند. دستگاه‌هایی که در منزل مورد استفاده قرار می‌گیرند، از نوع ثابت هستند و به صورت پالسی و مداوم اکسیژن تولید می‌کنند. کارکرد پارسی به این معنی است که دستگاه اکسیژن ساز در طی فاصله‌های زمانی مشخص و به صورت مقطعی مقدار مشخصی از اکسیژن را تولید می‌کند.  

این دستگاه هم جزء تجهیزات پزشکی پرکاربرد در دوران کرونا بوده است. هنگامی که بیمار به علت مشکلات ریه نمی‌تواند اکسیژن خون خود را ترمیم کند، این دستگاه به کمک می‌آید. تولید نوع خانگی دستگاه اکسیژن ساز هم در دوران کرونا افزایش یافت. با استفاده از این دستگاه دیگر نیاز نیست که بیماران حتما به بیمارستان مراجعه کنند.

یک نکته مثبت دیگر درباره دستگاه اکسیژن ساز این است که با مراقبت از فرد بیمار در منزل احتمال تماس‌های عفونی بیمارستانی هم به صفر می‌رسد. 

بیشتر بدانید: آشنایی با انواع نبولایزر و نکاتی جالب در باره آن!

کپسول اکسیژن 

یکی دیگر از دستگاه‌هایی که در دوران نقش بسیار مهم و حیاتی ایفا کرده، کپسول اکسیژن است. کپسول اکسیژن وسیله‌ای با ظاهری استوانه‌ای شکل است که در داخل آن گاز اکسیژن وجود دارد. فشار بالا و غلظت 88 درصد در این کپسول آلومینیومی یا فولادی ذخیره می‌شود.

کپسول‌های اکسیژن بزرگ مخصوص استفاده در مراکز درمانی هستند. در حال حاضر کپسول‌های اکسیژن کوچک با جنس آلومینیوم به بازار عرضه می‌شوند که کپسول اکسیژن خانگی هستند و حتی می‌توانند در خارج از خانه هم توسط بیمار استفاده شوند.

استفاده از کپسول اکسیژن به بیمارانی که مشکل ریوی دارند، کمک می‌کند تا به خوبی نفس بکشند و هوشیارتر باشند.

تفاوت کپسول اکسیژن و دستگاه اکسیژن ساز در این است که دستگاه اکسیژن ساز، اکسیژن تغلیظ‌شده را ذخیره نمی‌کند، بلکه اکسیژن را مکش کرده و سپس آن را تسویه و آماده‌سازی می‌کند. چنانچه دستگاه اکسیژن خاموش شود، پروژه اکسیژن‌رسانی هم متوقف می‌شود. اما در کپسول اکسیژن همواره اکسیژن تغلیظ‌شده وجود دارد و این‌طور نیست که با خاموش‌شدن دستگاه اکسیژن تغلیظ‌شده‌ای هم وجود نداشته باشد. این دستگاه منبع تامین اکسیژن دائمی نیست و در صورت تمام‌شدن اکسیژن کپسول دوباره پر شود. 

دستگاه‌های اکسیژن ساز نسبت به کپسول‌های اکسیژن قیمت بیشتری دارند و از لحاظ  ایمنی قابل اطمینان‌تر هستند. به علت وجود اکسیژن در کپسول‌های اکسیژن خطرات احتمالی مانند آتش‌سوزی را دارد.

دستگاه تنفسی بای پپ

دستگاه تنفسی بای پپ بین دو ساعت فشار بالا و فشار پایین قرار می‌گیرد. این دستگاه در واقع نوعی از دستگاه‌های سی پپ است. وقتی شما در حالت عادی تنفس انجام می‌دهید، قفسه سینه منقبض می‌شود. بسته‌شدن دیافراگم یک فشار منفی در سینه به وجود می‌آورد که باعث ورود هوا به شش‌ها و کیسه‌های هوایی می‌شود. اگر فردی دچار یک نارسایی تنفسی باشد، این فرآیند متفاوت است و اینجا دستگاه تنفسی بای پپ می‌‌تواند در تنفس او نقش به‌سزایی داشته باشد. این دستگاه دارای یک ماسک است که با قرار دادن آن روی صورت و روشن‌کردن دستگاه اکسیژن با فشار‌های از پیش تنظیم‌شده وارد شش‌ها و کیسه‌های هوایی می‌شود و شش‌ها را منبسط می‌کند. به همین دلیل به این روش تهویه با فشار مثبت راه هوایی می‌گویند.

ممکن است در ذهن شما این سوال پیش آید که تفاوت بین دستگاه سی پپ و بای پپ چیست؟ در واقع بای پپ همان سی پپ به علاوه Pressure support است. شیب بین این دو باعث افزایش حجم جاری و حفظ تهویه آلوئولی، کاهش نوسانات فشار دیافراگمی، کاهش Paco2 در شرایط هیپوونتیلاسیون و کاهش میزان تنفس می‌شود.  

دستگاه بای پپ در شرایطی که ریه‌های بیمار از کار افتاده یا بسته شده است، علاوه بر اکسیژن رسانی عمل دم و بازدم را هم به طور خودکار انجام می‌دهد و کار آن مشابه کارگرد ریه می‌إاشد. بای پپ و دستگاه اکسیژن ساز جزء تجهیزات پزشکی بوده‌اند که در شرایط کرونا برای اولین بار در ایران بومی‌سازی شده و روانه بازار شدند.

بیشتر بدانید: تست خواب چیست و تست خواب چه کاربردی دارد؟!

سخن پایانی

انواع تجهیزات پزشکی ازقبیل: دستگاه تنفسی مصنوعی، ماسک، محلول‌های ضدعفونی، دستگاه بای پپ، دستگاه اکسیژن ساز و کپسول اکسیژن در دوران کرونا استفاده زیادی داشته‌اند. محلول‌ها و ماسک‌ها نقشی در درمان کرونا ندارند، اما در جلوگیری از آن بسیار موثر هستند. اما تجهیزات دیگری که از آن‌ها نام بردیم، در درمان نارسایی تنفسی بیماران کرونایی نقش دارد. فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو با ارائه انواع باکیفیت ترین کالا های درمانی به طور شبانه روزی در خدمت شما عزیزان می باشد.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp