بنر هدر دسکتاپ

کاربرد های دستگاه نبولایزر در درمان آسم چیست؟

کاربرد های دستگاه نبولایزر در درمان آسم چیست؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1402/04/14 0 نظر

آسم یک بیماری تنفسی است که علائمی مانند التهاب مجاری تنفسی و افزایش تولید ترشحات در مجاری را در فرد به وجود می آورد. انواع دستگاه نبولایزر در بازار و فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو وجود دارد که نقش اساسی در درمان این بیماری دارند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت...

آسم و کاربرد دستگاه نبولایزر

بیماری آسم یک بیماری تنفسی است که علائم آن به دلیل التهاب مجاری تنفسی و افزایش تولید ترشحات چسبنده (مخاط) در داخل مجاری بروز می‌کنند. علائم شایع این بیماری شامل سرفه (به خصوص در شب)، خس‌خس سینه، تنگی نفس و احساس سفتی، درد و فشار در ناحیه قفسه سینه است. خوشبختانه بیماری آسم با درمان مناسب قابل کنترل است. اگر شما یا یکی از عزیزانتان مبتلا به آسم هستید، باید اطلاعات لازم را در مورد بهترین روش‌های درمانی برای تسکین کوتاه‌مدت و کنترل طولانی‌مدت بیماری، کسب کنید. این اطلاعات به شما و پزشک کمک می‌کند که علائم و حملات آسمی را بهتر مدیریت کنید.

نحوه مصرف داروهای بیماری آسم

بر حسب شدت و نوع بیماری آسم شما، ممکن است نیاز به استفاده از داروهای سریع‌الاثر یا درمان‌های طولانی‌مدت و یا هر دو به صورت استنشاقی و قرص باشد. اکثر داروهای این بیماری تنفسی، استنشاقی هستند و به کمک اسپری‌های استنشاقی و یا دستگاه نبولایزر توسط بیمار مصرف می‌شوند. در ادامه با انواع این دستگاه‌ها و کاربرد آنها آشنا خواهید شد.

 

اسپری‌های استنشاقی

اسپری‌های استنشاقی، رایج‌ترین و مؤثرترین وسیله برای رساندن داروهای آسم به ریه‌ها هستند. انواع مختلفی دارند و به روش‌های مختلفی کار می‌کنند. برخی از آنها یک دارو را تحویل می‌دهند و برخی دیگر حاوی دو دارو هستند. به عنوان مثال پزشک ممکن است یکی موارد زیر را برای شما تجویز کند:

- اسپری‌های استنشاقی تحت فشار با میزان داروی قابل تنظیم (MDI)، که دارای یک محفظه حاوی ذرات دارویی آئروسل (معلق در هوا) هستند و با هر فشار، میزان مشخصی از دارو را از طریق دریچه پلاستیکی به بیرون آزاد می‌کنند.

 

بیشتر بدانید: انواع بیماری‌های‌ ریه و دستگاه‌های کمک‌تنفسی موثر بر آنها

 

- اسپری‌های استنشاقی حاوی پودر خشک (DPI)، که به جای اسپری کردن دارو آن را به شکل پودر آزاد می‌کنند. این اسپری‌های استنشاقی فاقد گاز تحت فشار هستند و برای استفاده از آنها فرد باید نفس عمیق و سریع بکشد تا به اندازه کافی پودر به داخل مجاری تنفسی و ریه‌های او برسد.

 

مشاهده و خرید:دستگاه اکسیژن ساز:قیمت و خرید بهترین دستگاه اکسیژن ساز خانگی ارزان

 

دستگاه نبولایزر

اگر در استفاده از اسپری‌های استنشاقی مشکل دارید، پزشک ممکن است استفاده از یک دستگاه نبولایزر را توصیه کند. نبولایزردارو را از حالت مایع به شکل ذرات آئروسل و قابل استنشاق تبدیل می‌کند؛ بنابراین در این شرایط راحت‌تر می‌توانید آن را به درون ریه‌های خود استنشاق کنید. دارای قطعه دهانی و یا ماسک است و مدت زمان تحویل دارو در آن کمی بیشتر از اسپری‌های استنشاقی است (حداقل 5 یا 10 دقیقه).

 

بیشتر بدانید: تفاوت دستگاه اکسیژن ساز با دستگاه های کمک تنفسی سی پپ و بای پپ چیست؟

 

به طور کلی، امروزه از دستگاه نبولایزر برای افرادی که نمی‌توانند از اسپری‌های استنشاقی استفاده کنند؛ مانند نوزادن، کودکان و سالمندان و افرادی که در حملات شدید آسم نیاز به میزان زیادی دارو دارند؛ استفاده می‌شود. دستگاه‌های نبولایزر به دو فرم رومیزی (خانگی) و قابل حمل تولید می‌شوند. نبولایزرهای خانگی بزرگتر هستند و شما باید آنها را به یک پریز برق وصل کنید. اما نبولایزرهای قابل حمل معمولا با باتری کار می‌کنند و می‌توانید آنها را درون یک کیف حمل کنید. قیمت نبولایزرهای قابل حمل معمولاً کمی بیشتر است. ممکن است شما به منظور تهیه دستگاه نبولایزر نیاز به نسخه پزشک داشته باشید و یا می‌توانید یکی از آنها را در مطب پزشک متخصص اطفال خود دریافت کنید. هم‌چنین بسیاری از افراد در هنگام بستری در بیمارستان، از دستگاه نبولایزر بیمارستانی استفاده می‌کنند.

 

درمان با دستگاه نبولایزر اغلب به عنوان یک درمان تنفسی موثر در نظر گرفته می‌شود. چرا که شما می‌توانید از انواع دستگاه نبولایزر برای استنشاق داروهای متنوع هم برای کنترل و هم برای تسکین بلافاصله علائم آسم استفاده کنید. این داروها شامل موارد زیر هستند:

- کورتیکواستروئیدها برای مقابله با التهاب مجاری تنفسی مانند، بودزونید، فلونیزولید، فلوتیکازون و تریامسینولون.

- گشادکننده مجاری تنفسی مانند آلبوترول، فرموترول، لئولبوترول و سالمترول.

انواع دستگاه نبولایزر

سه نوع دستگاه نبولایزر وجود دارد:

- جت (Jet). دستگاه جت نبولایزر از گاز فشرده (به کمک کمپرسور هوا) برای ایجاد ذرات آئروسل دارو استفاده می‌کند.

- اولتراسونیک (Ultrasonic). دستگاه نبولایزر اولتراسونیک از ارتعاشات با فرکانس بالا (امواج فراصوت) برای ایجاد ذرات آئروسل دارو استفاده می‌کند. ذرات تولیدی آن بزرگتر از ذرات دستگاه جت نبولایزر است.

 

بیشتر بدانید: آپنه یا وقفه تنفسی چیست؟ همه آنچه درباره بیماری آپنه تنفسی لازم است بدانید!

 

- مش (Mesh). در دستگاه مش نبولایزر دارو به حالت مایع از منافذ بسیار ریز مش عبور داده می‌شود تا به ذرات آئروسل تبدیل شود. این نوع نبولایزر کوچکترین ذرات آئروسل را تولید می‌کند و گرانتر است.

 

بشتر بدانید: پالس اکسی‌ متر چیست؟

 

در مورد اینکه در هنگام استفاده از دستگاه نبولایزر، قطعه دهانی یا ماسک برای شما یا فرزندتان مناسب‌تر است؛ با پزشک خود صحبت کنید. ماسک‌های صورت که روی بینی و دهان قرار می‌گیرند، اغلب برای کودکان زیر 5 سال بهتر هستند. زیرا به نسبت کودکان بزرگتر و بزرگسالان، بیشتر از طریق بینی خود استنشاق می‌کنند.

نکات مهم در نگهداری از دستگاه نبولایزر

شستشو و ضدعفونی کردن تجهیزات دستگاه نبولایزر آسم پس از هر بار استفاده، به منظور پیشگیری از عفونت لازم است. آن را در محلی به دور از دود، گرد و غبار و پنجره‌های باز تمیز کنید. در پایان هر روز، لیوان دارو و ماسک یا قطعه دهانی را با آب گرم و یک ماده شوینده ملایم بشویید و بگذارید خشک شود. نیازی به تمیز کردن لوله‌های کمپرسور هوا نیست. هر سه روز یکبار، بعد از شستن تجهیزات دستگاه، آنها را با محلول سرکه و آب (یک فنجان سرکه سفید به همراه 1.5 فنجان آب) و یا محلول ضدعفونی‌کننده دیگری ضدعفونی کنید. برای این کار تجهیزات را به مدت 20 دقیقه در محلول خیس کنید و آنها را به خوبی با آب بشویید. هنگامی که از دستگاه استفاده نمی‌کنید، کمپرسور هوا را با یک پارچه تمیز بپوشانید و در صورت لزوم آن را با یک پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید. داروها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. بعضی از آنها باید در یخچال و برخی دیگر باید به دور از نور نگهداری شوند. اگر رنگ آنها تغییر کرده و یا بلورهایی درون آنها تشکیل شده باشد، نباید مصرف شوند. همیشه در منزل یک لیوان دارو و ماسک یا قطعه دهانی اضافی داشته باشید. دفترچه راهنما همراه با دستگاه را حتما به منظور بررسی، تمیز کردن و نحوه تعویض فیلتر کمپرسور هوا مطالعه کنید. 

در حال حاضر دستگاه های نبولایزر برند های : امرن، بیورر، زنیت مد، امسیگ و رزمکس، بهترین و باکیفیت‌ترین دستگاه‌های موجود در بازار هستند. شما می‌توانید با ارزان‌ترین قیمت، بدون نیاز به مراجعه حضوری دستگاه نبولایزر مورد نظر خودتان را از فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو خریداری کنید. برای مشاهده قیمت و انواع دستگاه های نبولایزر وارد لینک زیر شوید.و یا با شماره های زیر تماس بگیرید:

نبولایزر:قیمت و خرید دستگاه نبولایزر خانگی و بیمارستانی

منبع:

healthline

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp