10 مورد از فواید و مضرات ماساژ چیست که باید حتما بدانیم؟

10 مورد از فواید و مضرات ماساژ چیست که باید حتما بدانیم؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/11/21 0 نظر

ماساژ برخلاف آنکه فواید بسیاری دارد مضراتی هم دارد،ماساژ به هر حال بهترین راه برای رفع گرفتگی عضلات و خستگی ها است. در این مقاله به بررسی دقیق فواید و مضرات ماساژ پرداخته ایم.با ما همراه باشید...

 ماساژ و ماساژ درمانی امروزه در دنیا طرفداران بسیاری پیدا کرده است. طب مکمل در کنار روش‌هایی مانند انرژی درمانی، هومیوپاتی، طب سوزنی و سایر روش‌های درمانی توجه ویژه‌ای به ماساژ درمانی دارد. ماساژ درمانی تاریخچه طولانی در تمدن بشری دارد و مطالعات نشان داده‌اند که حتی بسیاری از حیوانات نیز از ماساژ لذت برده و دچار حس امنیت و آرامش می‌شوند. آنچه که مسلم است این است که اگر ماساژ به روش صحیح انجام شود، نه تنها باعث ایجاد آسیب و صدمه به اندام نخواهد شد، بلکه مزایای بسیاری برای سلامتی جسم و روان به همراه خواهد داشت.

ماساژ به صورت سنتی معمولاً توسط فردی که در این زمینه آموزش دیده است انجام می‌شود. استفاده از انواع روغن‌های معطر یا معدنی، سبب کمتر شدن اصطکاک دستان ماساژور با بدن فرد ماساژ گیرنده شده و احتمال کشیدگی پوست و آسیب را کمتر می‌کند. البته بسیاری از روغن‌ها خود دارای خواص طبی و درمانی شناخته شده‌ای هستند که استفاده از آن‌ها در طی جلسه ماساژ، اثرات مثبت قابل ملاحظه‌ای بر بدن ماساژ گیرنده خواهد داشت.

امروزه به لطف انواع دستگاه ماساژ شاید دیگر الزاماً حضور شخص ارائه دهنده ماساژ ضروری به نظر نیاید و با توجه به تنوع این دستگاه‌ها، شخص بتواند دستگاه متناسب نیاز خود را تهیه کرده و از آن استفاده نماید. در سایت فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو، انواع مختلف ماساژور به شما معرفی می‌گردد و می‌توانید محصول مورد نظر را با توجه به نیاز و بودجه خود، خریداری کنید. در ادامه 10 مورد از فواید و مضرات ماساژ را معرفی خواهیم کرد.

فواید و مضرات ماساژ -01

بیشتر بدانید: نحوه صحیح استفاده از صندلی ماساژور+تخفیف99

تاثیرات مثبت و فواید ماساژ بر بدن

  1. کاهش درد

حتماً تا به حال به این نکته توجه کرده اید که در بسیاری از موارد که یکی از اندام‌های بدن ما دچار درد شده است به صورت ناخودآگاه محل و موضع درد را مالش می‌دهیم. انسان به صورت غریزی می‌داند که مالش و ماساژ دادن اندام دردناک، باعث کاهش احساس درد و تا حدی باعث التیام آن ناحیه می‌گردد. این رفتار ما ریشه در یک واقعیت علمی دارد. مطالعه‌های متعددی در مورد ماساژ درمانی و نحوه‌ی تأثیر آن بر بدن، ارائه شده است. به عنوان مثال، نظریه‌‌ای عنوان می‌کند که ماساژ ممکن است شرایطی ایجاد کند که در آن سیگنال‌های درد که توسط جریان‌های ضعیف الکتریکی توسط اعصاب به مغز فرستاده می‌شوند، مسدود شوند. طبق برخی دیگر از تئوری‌های مطرح شده، ماساژ می‌تواند هورمون‌های خاصی را در بدن ایجاد کند که منجر به بهبود حس درد می‌شود. برای مثال،  هورمون‌های سروتونین یا اندورفین؛ حتی ممکن است سبب تغییرات فیزیکی در بدن شود که بهبودی را به دنبال دارد.

با وجود این، تحقیقات بیشتری نیاز است تا نظریه‌های مختلف در مورد نحوه‌ عملکرد ماساژ درمانی، مورد بررسی قرار بگیرد. ماساژ دادن اندام دردناک باعث باز شدن رگ‌ها و عروق آن ناحیه می‌شود و جریان خون سرازیر شده به اندام، باعث اکسیژن رسانی و نفوذ مواد مغذی به یاخته‌ها و بافت‌ها شده و باعث ایجاد حس التیام و کمتر شدن درد می‌شود. البته ماساژ ناحیه دردناک باعث وارد شدن فشار بر رشته‌های عصبی ناحیه درد شده و با ریلکس کردن اعصاب و پایانه‌های حسی درد، سبب کند شدن ارسال پیام‌های درد به سمت نخاع و مغز می‌شود.

  1. توان بخشی در آسیب‌های ورزشی

در طول تمرینات ورزشی و یا مسابقات، برخورد ضربات به نواحی مختلف بدن تقریباً اجتناب ناپذیر است؛ حتی گاهی اوقات بدن فرد بدون دریافت هیچ گونه ضربه از بیرون، به دلیل کشیدگی و گرفتگی عضلات در بعضی حرکت‌ها و یا پیچ خوردگی مفاصل و کشیده شدن تاندون‌ها، دچار دردهای شدید موضعی می‌شود. معمولاً در این شرایط ورزشکاران با کمک گرفتن از انواع ماساژهای تخصصی به دنبال کم کردن آسیب‌ها و دردهای ناشی از ضربات و یا حرکت‌های نابجا بر بدن خود هستند. مکانیزم اثر ماساژ بر این گونه دردها همان مکانیزم اثر ماساژ بر کاهش درد است که در مورد قبلی توضیح داده شد.

  1. کاهش استرس

احساس آرامش در محیط امن و آرام همراه با ماساژ بدن، باعث کاهش ضربان قلب و پایین آمدن فشار خون می‌شود. تمرکز ذهن بر ریلکس کردن بدن باعث از بین رفتن افکار استرس‌زا، حتی به صورت موقت می‌شود. مجموعه شرایط و حالات به وجود آمده، باعث آزاد شدن هورمون‌های آرامش بخش در مغز می‌شود و به دنبال آن به شکل قابل ملاحظه‌ای از میزان استرس فرد و تولید هورمون کورتیزول کاسته می‌گردد.

فواید و مضرات ماساژ -02

بیشتر بدانید: معرفی دستگاه ماساژور برقی و و انواع آن!

  1. افزایش تمدد اعصاب و رفع خستگی

زندگی پرتنش و صنعتی امروز باعث ایجاد فشارهای فراوانی بر روح و روان و جسم افراد می‌شود. انباشت این تنش‌ها به مرور باعث ضعف اعصاب و برهم خوردن تعادل ذهنی انسان می‌شود. در پایان یک روز پر مشغله، استراحت کردن در خانه گفتگو با اعضای خانواده و یا احتمالاً تماشای تلویزیون مقداری از این تنش‌ها را می‌کاهد و البته خواب شبانه مناسب، فرصت زمانی برای تمدد اعصاب و آماده کردن ذهن برای یک روز جدید فراهم خواهد کرد. اما نقش یک جلسه ماساژ درمانی بر تسریع روند تمدد اعصاب، غیر قابل انکار است. ذهن خالی از مشغله‌های روزمره و بدنی با عضله‌های شل شده که با فشار ملایم و درد خفیف ناشی از ماساژ توأم شود، با سرعت بالایی سبب رفع تنش خواهد شد.

  1. نرم شدن بدن و ایجاد آمادگی بدنی

انجام ماساژ بر روی عضلات و مفاصل باعث نرمی و انعطاف پذیری بیشتر آن‌ها می‌شود و به نوعی آمادگی جسمانی بالاتر منجر می‌شود. در نتیجه فرد می‌تواند حرکات ورزشی را به راحتی انجام دهد و در هنگام بروز حادثه آسیب کمتری به بدن او وارد می‌شود. با ماساژ دادن ماهیچه‌ها از حالت فشردگی و انقباض درآمده و استراحت می‌کنند.

  1. شادابی و طراوت پوست و سم زدایی

ماساژ باعث جریان بهتر خون در رگ‌ها و مویرگ‌های عمقی و سطحی پوست می‌شود. تسریع جریان خون سیاهرگی، مواد زائد و کربن دی اکسید تولید شده در یاخته‌ها را به سمت کبد، کلیه‌ها و ریه‌ها می‌برد تا از بدن خارج شده یا سم زدایی صورت گیرد. در عوض جریان خون سرخرگی، خون حاوی مقادیر زیادی اکسیژن و مواد مغذی را از طریق مویرگ‌ها به پوست می‌رساند که باعث تغذیه و شادابی و سلامتی پوست بدن می‌شود.

فواید و مضرات ماساژ -03

بیشتر بدانید: ترموتراپی یا سرما و گرما درمانی چیست؟

مضرات و آسیب‌های احتمالی ماساژ

  1. التهاب مفاصل

التهاب مفاصل یا آرتروز، فارق از این که علت پیدایش آن چه باشد، از جمله مواردی است که ممکن است با ماساژ، شرایط نامطلوب‌تری به خود بگیرد. از به کار بردن بیش از اندازه دستگاه ماساژ بر روی مفاصلِ بدون مشکل نیز باید خودداری گردد.

  1. شکستگی استخوان

در صورت ابتلا به پوکی استخوان و یا وجود استخوان شکسته التیام یافته در بدن، ممکن است فشار ناشی از ماساژ باعث ایجاد شکستگی‌های جدید در بدن شود.

  1. کبودی و خونریزی زیر جلدی

در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد خون مثل وارفارین و یا پایین بودن پلاکت‌های خون، فشار ناشی از ماساژ می‌تواند باعث پارگی مویرگ‌های زیر پوست شده و خونریزی زیر جلدی و متعاقب آن درد و کبودی ایجاد نماید.

  1. باز شدن زخم‌ها

حتماً باید از انجام ماساژ بر روی اسکارهای جدید ناشی از اعمال جراحی یا هر گونه جراحت و یا زخم‌ها و تاول‌های التیام نیافته خودداری به عمل آید تا در روند بهبود آن‌ها، خللی ایجاد نشود.

انواع دستگاه ماساژور و فواید و مضرات ماساژ -04

بیشتر بدانید: هفت مزیت ماساژ درمانی و استفاده از ماساژور

نتیجه گیری و جمع بندی

در سایت فروشگاه تجهیزات پزشکی توانی نو انواع دستگاه ماساژ به همراه راهنمای به کارگیری و استفاده، عرضه و ارائه شده است که مصرف کنندگان محترم می‌توانند بنا به نیاز خود یا با توصیه پزشک معالج، اقدام به خرید نمایند.

نظرات

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

جدیدترین مقالات

اگر مایل هستید از آخرین تخفیفات و جدیدترین محصولات با خبر شوید همین حالا در خبر نامه ثبت نام کنید
whatsapp