برای رسیدگی فوری به آسیبهای رایج، چسب لکوپلاست (LEUKOPLAST) به کار گرفته میشود. این چسب نواری که با نام زینک اکساید نیز شناخته میشود از اکسید روی ساخته شده است. این ماده، معدنی و طبیعی بوده و از نوار ساخته شده از آن، برای رسیدگی به آسیبهای پوست و بافت نرم مانند بریدگیهای جزئی، خراشها و سوختگیها استفاده میشود.
زینک اکسید (ZnO) به صورت پودری سفید در صنعت تهیه میشود. در آب نامحلول است و در محصولات بسیار زیادی از جمله تهیه لاستیک، پلاستیک، سرامیک، شیشه، انواع محصولات ساختمانی و محصولات بهداشتی به کار میرود. این ماده حتی در مواد غذایی نیز مورد استفاده قرار میگیرد و از این بابت مورد تایید قرار گرفته است. در میان محصولات بهداشتی آنچه مد نظر ما در این بخش است، نوارهای کمک اولیه هستند.
نوار لکوپلاست از الیاف ابریشم مصنوعی ساخته میشود. در رنگهای خرمایی و سفید تولید و با انواع پانسمان قابل استفاده است. مواد سطحی نوار از سلولز (ویسکوز) ضد آب تهیه میشود و سپس با لایهای از رزین کائوچوک اکسید روی ترکیب میگردد تا ایمنی، اطمینان و آب گریزی را افزایش دهد. حاوی لاتکس بوده و استحکام کششی فوق العاده بالایی دارد. قوی و ایمن بوده و دمای بین 0 تا 30 درجه سانتی گراد را به خوبی تحمل میکند. در نتیجه میتوان در هر مکان برای انجام فوریتهای پزشکی و پانسمان انواع زخم از آن استفاده نمود.
با وجود چندین لایه مواد گفته شده، منافذش به پوست اجازه تنفس میدهد و مانع از ایجاد رطوبت زیر پانسمان و تشدید زخم خواهد شد. چسبندگی بالا و استحکام کششی باند برای بیمارانی مناسب است که نیاز به حرکت خواهند داشت. همچنین برای پوستهای معمولی و حساس مناسب خواهد بود.
همان طور که اشاره کردیم، ماده اولیه ساخت این محصول، در صنایع بسیاری کاربرد دارد. به طور مشخص، چسب لکوپلاسک در بانداژ زخم یا فیزیوتراپی به کار میرود. یک سمت آن چسب و در طرف دیگر بافت پارچهای از جنس کتان یا ویسکوز ریون قرار گرفته است. اشاره کردیم که یک لایه لاتکس یا اکریلیک نیز در ساختار آن قرار دارد.
نکتهای که باید به آن توجه نمایید آن است که چسبهای لکوپلاست حالت کشسانی گفته شده را ندارند. امّا در بانداژهای تهیه شده در آن مشاهده میشود که حالت کشسانی شکل گرفته است. مهمترین ویژگی چسب، سفت و سخت بودن آن است. باندهای لکوپلاست هنگام استفاده به خود میچسبد تا مانع از ایجاد چین و چروکهای پوستی گردد. این نوع چسب به صورت بانداژ تولید میشود و دارای یک بخش پارچهای و بخش چسبی است. باندها تا زمان برداشتن، به طور ایده آل بر جای خود باقی میمانند؛ به همین سبب، آلودگی به زخم نزدیک نخواهد شد. این نوع بانداژ به خصوص در زمانی که نمیتوان محل آسیب دیده را به طور کامل گچ گرفت، به کار برده میشود.
از این چسب در ورزش و فیزیوتراپی نیز استفاده میشود. بر روی بخشهای آسیب دیده قرار میگیرد و مانع از حرکتهای شدید خواهد شد؛ برای مثال انگشتان یا مچ دست که بیشتر مستعد آسیب هستند. همچنین، میتوان آن را بر اندامهایی که بیشتر دچار گرفتگی میشوند قرار داد.
بیشتر بخوانید: انواع پانسمان و درمان زخم؟
طول رولهای تولید شده متفاوت خواهد بود و میتوانید با توجه به نیاز خود، گزینه مناسب را از بخش فروشگاه آنلاین توانی نو تهیه نمایید. استفاده و برش آن به میزان دلخواه راحت است و با دست میتوان به میزان لازم جدا نمود. چسبندگی فوری و دائمی دارد و تحت فشار شدید نیز چسبندگی خود را حفظ میکند.
برای نمونه، چسب لکو پلاست 2/5 سانتی متر TGMED را میتوانیم به شما معرفی نماییم. این چسب به رنگ پوست بوده و از سلولز ویسکوز تهیه گردیده است. محکم، ضد آب و کاربری آسانی دارد. یک وسیله کاربردی برای تثبیت پانسمان چه در خانه و چه در بیمارستان خواهد بود.
با آنکه اشاره کردیم این دست از چسبها خاصیت کشسانی ندارند امّا از انعطاف خوبی برخوردار هستند. به خصوص در اندامهای حرکتی میتوان به راحتی از آنها استفاده نمود. در عین حال که منعطف هستند، در طول حرکت به دلیل قدرت بالای چسبندگی، جدا نخواهند شد و این اطمینان را میدهند که زخم و آسیب زیر چسب حفظ خواهد شد.
اگر به چسبی با عرض بیشتر نیاز دارید، چسب لکوپلاست TG5 را میتوانیم به شما معرفی نماییم. ویژگیهای تمامی چسبها مشابه است. با این وجود، در این مدل کتان به کار رفته است. در برابر رطوبت مقاوم و به قطع خون ریزی کمک خواهد کرد. مدلهای دیگر را میتوانید در بخش فروشگاه توانی نو مشاهده نمایید. در صورتی داشتن هر گونه سوال، در بخش نظرات با ما در ارتباط بوده یا مستقیما با کارشناسان ما در تماس باشید.
چسب لوکوپلاست یکی از گزینههای مناسب برای بستن زخمهای جراحی، از جمله زخمهای ناشی از سزارین، میباشد. این چسب به دلیل قدرت چسبندگی بالا و مقاومت در برابر رطوبت و تعریق، میتواند به خوبی روی زخم باقی بماند و از آن در برابر آلودگیها و عوامل خارجی محافظت کند. همچنین، به دلیل خاصیت تنفسپذیری، اجازه میدهد که پوست زیر چسب هواگیری کند و این امر به بهبود سریعتر زخم کمک میکند. در عین حال، هنگام استفاده از این نوع چسب برای زخم سزارین، باید از حساسیت نداشتن پوست بیمار به آن اطمینان حاصل شود.
چسب لوکوپلاست ضد حساسیت مخصوص افرادی طراحی شده است که پوست حساسی دارند یا به مواد بهکاررفته در چسبهای معمولی واکنش نشان میدهند. این نوع چسب از موادی تهیه شده که احتمال تحریک پوستی، خارش و قرمزی را به حداقل میرساند. چسبهای ضد حساسیت، با وجود ملایم بودن برای پوست، همچنان چسبندگی مناسب و مقاومت خوبی دارند و برای استفاده طولانیمدت روی پوست ایمن هستند. این نوع چسب بسیار مناسب برای زخمهای جراحی، پانسمانهای حساس و حتی افرادی است که پوست آنها بهراحتی آسیب میبیند.
چسب لوکوپلاست ویونت یکی از برندهای معتبر و پرکاربرد در زمینه محصولات پزشکی است. این چسب به دلیل ترکیب مواد باکیفیت و خاصیت چسبندگی مناسب، برای استفاده در زخمهای جراحی و پانسمانها ایدهآل است. ویونت به گونهای طراحی شده که در برابر رطوبت، تعریق و کشش مقاومت داشته باشد، در حالی که به راحتی از پوست جدا میشود و باعث آسیب یا تحریک نمیگردد. این برند به دلیل کیفیت بالای خود، در بیمارستانها و مراکز درمانی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
این نوع چسب برای پوستهای معمولی و حساس مناسب خواهد بود. مانند هر چسب و بانداژ دیگر، اولین نکته پاکسازی محل زخم و آسیب دیده خواهد بود. اطراف آن را به خوبی تمیز کرده و از هر گونه لوسیون، کرم و مایعات پاک و خشک نمایید. بهتر است محل از مو نیز پاک گردد از آن جهت که برداشتن چسب با وجود مو میتواند برای بیمار دردناک باشد. محیط آسیب دیده پس از استریل و خشک نمودن، برای گذاشتن چسب آماده خواهد بود.
اشاره کردیم که چسب لکوپلاست به راحتی با دست جدا میشود. برای اندازه گیری دقیقتر، برش با یک قیچی معمولی را توصیه میکنیم. در صورت عدم دسترسی به قیچی، با گرفتن دو لبه چسب میتوان به راحتی مانند کاغذ چسب را پاره نمود. تولید این محصول به صورت رول کمک میکند تا هم انجام بانداژ و هم جدا کردن بخشهای لازم آسانتر گردد.
به کار گیری لکوپلاست همراه با بانداژ
مدلهای باندی این محصول نیز وجود دارد، منتها اغلب کشسان نبوده و تنها منعطف هستند. به دلیل عدم وجود حالت کشسانی باید در بستن بانداژ همراه با چسب دقت نمایید. در صورتی که چسب بیش از حد سفت بسته شود، به ناحیه آسیب خواهد رساند. به خصوص در ناحیه مچ بسیار خطرناک خواهد بود و عدم توجه به این مسئله باعث باد کردن دست و بی حسی خواهد شد که بسیار خطرناک است. چسب را به اندازه کافی و دقیق سفت نمایید.
اگر پوست شما بیش از اندازه خشک است یا حساسیت بالایی نسبت به مواد دارد، چسب لکوپلاست مناسب شما نخواهد بود. این چسب ممکن است میزان حساسیت پوست خشک را افزایش دهد. در صورت نیاز از مدلهایی استفاده نمایید که در آنها لاتکس به کار نرفته باشد. استفاده طولانی مدت نیز توصیه نمیگردد و باید در فواصل مناسب نسبت به تعویض چسب اقدام نمایید.
این چسب در دو رنگ سفید و خاکی تولید میشود. رنگ خاکی را میتوان مشابه رنگ پوست دانست و برای بخشهایی که در معرض چشم هستند، مناسب خواهد بود. هر چسب در یک رول تولید میگردد. هر رول میتواند ضخیم یا نازک باشد که بسته به کاربرد میتوانید یکی از آنها را انتخاب نمایید.
عرض هر روز از حدود 2 سانتی متر شروع میشود و تا 10 سانتی متر و حتی بیشتر افزایش مییابد. باندهای رنگی نیز گاهی در بازار دیده میشوند که مناسب ورزشکاران خواهد بود. یک گروه بسکتبال یا فوتبال میتوانند از یک رنگ یکسان استفاده نمایند. طول هر رول متغییر است و از 5 متر شروع و تا 13 متر ادامه مییابد.
زینک اکسید از نوارهای ورزشی نخی سفت و چسب قوی مبتنی بر اکسید روی تهیه میشود. ورزشکاران و فیزیوتراپیستها برای بستن مفاصل آسیب دیده بسیار از آن بهره میگیرند. به عنوان مثال، از چسب و باند لکوپلاست میتوان برای بی حرکت کردن کامل مفصلی مانند مچ پا استفاده نمود. نوار زینک اکسید در درجه اول توسط ورزشکاران برای جلوگیری از صدمات، محافظت از زخمها و کمک به سرعت بخشیدن به زمان بهبود مورد استفاده قرار میگیرد.
بیشترین کاربرد نوار و چسب لکوپلاست در بخش مفاصل به خصوص در مچ دست، زانو و مچ پا است. چسب زدن به وسیله اکسید روی برای حمایت از عضلات با تثبیت رباطهای آسیب دیده اطراف عضله، توسط ورزشکاران و تراپیستها مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، در اندامهایی که با فعالیت، اصطکاک زیاد ایجاد میشود و باعث تاول و آسیب میگردد، قابل استفاده خواهد بود. این محصول میتواند در مقابل آب، خاک و محیطهای مرطوب خود را به خوبی حفظ کند؛ با این حال در مقابل دما، دستخوش تغییراتی شده و در فضای سرد به سرعت سفت میگردد. همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم بهترین دما برای نگهداری از آن 0 تا 30 درجه است. برای قرار دادن آن بر روی پوست، بهتر است در محیط و دمای اتاق قرار گیرید. میتوانید پیش از استفاده آن را کمی در محیطی گرمتر برای مثال نزدیک به یک رادیاتور قرار دهید؛ با کف دست مالیدن چسب نیز گرما ایجاد خواهد شد امّا در این کار زیاده روی نکنید.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت تجهیزات پزشکی توانی نو می باشد.